מפיצים גורים כי יש מטרה מוגדרת
שקהל היעד יכול לעזור בה - למצוא בית/אומנה
המטרה גם היא נמצאת בתוך קהל היעד.
המודעות להתעללות היא רק חלק קטן מכמה שהתעללויות לא נתפסות ברצינות, והמטרה לא נמצאת אצל קהל היעד.
מעבר לזה - השיטה, לעניות דעתי, אינה יעילה: בפורום הזה אנשים מודעים למקרים כאלה, בפייסבוק מבטיחה לך שרוב מי שמפרסם הרבה בע"ח בכלל (כמו כל נושא אחר שהוא בווליום גבוה) ובפרט תמונות כאלה - נמצא על ידי חלק ניכר מחבריו בהייד. ז"א שהמודעות כל הזמן נעה בעיקר בין אותם אנשים.
ואם זה כבר מגיע לעיניים חדשות, לדעתי יש בשיתוף של התמונות האלה משהו אלים בפייסבוק. פה את יכולה לשים כותרת מזהירה, אפשר לכתוב תמונה קשה לצפייה, בפייסבוק לשתף לינק כזה זה פשוט להכריח אנשים לראות תמונות כאלה. לי זה לא עושה טוב לראות את זה (וגם ממש מיותר כי אני מכירה את הנושא ולא צריכה להזדעזע כל יום מחדש ממנו) לחתול זה לא עוזר, ושמח וטוב על הלב זה לא יעשה גם למי שיראה את זה, ומלבד כאב וחוסר אונים - לא יצא מזה שום דבר, בטח שלא טוב.זה לא שהצטרפות לעמוד תשנה פה משהו, זה לא עמוד מהיום.
ודבר אחרון, מקרים שכן זכו בעבר לעזרה מהציבור, כמו האישה שזרקה את הכלבים שלה מהחלון טשיתפו את המקרה כדי להחמיר את הענישה שלה, עברו באמצעות מילים מדויקות, מטרה ברורה (למשל: כתובות למשלוח מכתב וטקסט מוכן) וללא תמונה מחרידה.
אני באמת מאמינה שהדרך להגיע לאנשים ולטפל בנושא הזה לעומק היא לנסות לגשת אליו מהכיוון החיובי - של להראות כמה נפלאים הם בעלי חים, כמה הם תלויים בנו במצב הקיים, כמה נהיה חברה טובה יותר כשנדע להתנהג באהבה וכבוד גם לחסרי ישע שבינינו. ככה אפשר לרתום גם כאלה שהנושא רחוק מליבם, מבלי שיברחו רק בשם הזעזוע.