פרקים מתוך יומן -חלק א'

פרקים מתוך יומן -חלק א'

סיפור בהמשכים מבוסס על מקרה שחלק ממנו דמיוני וחלק ממנו מציאות. ------------------------------------------------------------------- זה קרה לי ביום רביעי אחד בין ראש השנה יום כיפור, זה קורה בין החגים כל הסיפורים האלו.פשוט ירדתי מהקומה הרביעית בדירה המשותפת בה גרים אני וחברתי כבר שנה. הלכתי עם דלי הזבל בכדי לזרוק אותו לפח המשותף.הפח היה מלא בכל מיני דברים שנשארו מהמסיבה של אתמול. בין ערימות הזבל שממש פיצצו את הפח נתקלתי בחבילה חומה עטופה מונחת, קצת קרועה. היה עליה בול תלוש. כתובת לועזית המציינת מקום בארה"ב. הסקרנות שלי לא ידעה גבול. לקחתי את המעטפה, אחרי שזרקתי ת´דלי זבל, נכנסתי לדירה ופתחתי אותה.היו שם שתי מחברות פשוטות, מנייר גס כזה, פתחתי את הראשונה, היא הייתה מלאה בכתב יד, גם השנייה הייתה כמוה. עוד יותר סיקרן אותי. התחלתי לקרוא: יום ראשון 2 בינואר 2005 אולי בעוד חודש, אולי בעוד שנה אולי בעוד מאה שנה, ימצאו את מה שאני כותב.אולי אפילו זה ימצא את הדרך לחוץ לארץ או למקום אחר בארץ. אני כותב את היומן הזה בחיפה על אודות סיפור החיים שלי במהלך החודשים שעברו ממאי שעבר עד עכשיו. אני נמצא לפני מהלך מאוד מכריע בחיים שלי. בכל אופן אני לא אציין את השם שלי ולא את השם שלה. אני כותב את היומן הזה כדי לציין דברים שמפריעים ומקשים ואפילו גורמים לי להיות מדוכא. אני רוצה לנסות להתמודד איתם.כי יש בה דברים שמפריעים את המנוחה שלי. יש בה (במי שאני מדבר) דברים בלתי נסבלים, בצד דברים נסבלים. אני בן 29, נולדתי באשקלון למשפחה מעדות המזרח. מגדיר את עצמי דתי. אני בן למשפחה בת 3 ילדים ושני הורים כמובן. למדתי בכפר בתיה ובמכון וינגייט (התעמלות, הוראת ספורט).היה לי ניסיון מועט במערכת יחסים עם בנות המין השני. לפני שנה התחלתי לעבוד ברמת גן בבית אבות, .בתור מדריך פעילויות ספורט, עבדתי שם תחת המנהל לפקוביץ שהיה מנהל קשוח ובעל קפריזות שונות ומשונות. אבל הסתדרתי (עד שפוטרתי לפני חודשיים) עד חודש מאי שבו הכרתי את זו שאני רוצה לעסוק בה יצאתי פה ושם עם בחורות, אבל כנראה שלא הלך לי ולא הלך להן.כך זה נמשך מחודש ינואר עד חודש מאי. אני לא יודע אם אפשר להחזיר את הגלגל אחורה, אני ממש לא יודע וגם אני מתלבט לגבי זה. אבל אני שומר על שידרה ויציבות. אגב, אני כותב את היומן באוטובוס שמוליך משכונה אחת למרכז העיר.בחוץ קר וגשום ואני כאן עם המעיל העט והמחברת. את זו שאני איתה עכשיו, זו שמשפיעה כל כך על החיים שלי, הכרתי בראשון למאי דרך אתר קופידון באינטרנט. –הדייט הראשון היה בקפה נוגה ברמת גן. אבל לפני כן הייתה שיחה של טלפון, שיחה מאוד ארוכה ומעניינת יש לומר. היא גם למדה בבר אילן, גיאוגרפיה. במקור היא מרחובות. בחורה מסורתית בת למשפחה בורגנית מדרום אפריקה.הייתה גרה בשכירות בקרית טבעון, שם עבדה בסמינר אורנים. כי שם גם עבדה. היא שלחה תמונה לאי מייל שלי. התמונה הציגה אותה לא מחמיא. נראתה מלאה, פנים מלאות עיניים צרות שיער מקורזל. כאילו ניפחו אותה במשאבת בלונים. בהתחלה חשבתי לוותר, אמרתי לה שזה לא מה שאני בעיקרון מחפש. היא אמרה שאם אני מחפש קנקנים אחרים אז שיהיה לי בהצלחה. בכל זאת החלטתי להיפגש איתה. לא תליתי בזה הרבה תקוות. אבל אמרתי שחצי שעה זה יהיה נורמלי.מה כבר אני אפסיד. ראיתי אותה ליד קפה נוגה. במציאות היא נראתה קצת יותר טוב מהתמונה. אבל עדיין אני אומר לעצמי "מה אני עושה איתה, היא בכלל לא יפה". אבל לפעמים בחיוך שלה היא בהחלט נראית לי, אז גם העיניים מחייכות ואני אשים את הכסף שלי על האהבה איתה. אבל בכל זאת אני אתאר אותה: היא קצת מלאה, בהחלט לא רזה, אבל לא שמנה באופן ניכר. הפנים שלה מאוד מלאות, מבנה הגולגולת רחב מאוד, לחיים גדולות פנים רחבות, מצח גבוה, עיניים חומות בולטות כאילו דחפו אותם החוצה, אף בולבוס כזה ארוך, סנטר כפול ונסוג.שפה תחתונה בולטת. שיער מקורזל מתולתל משוך אחורה –שיער שחור. אף פעם לא הייתי שלם לגבי המראה שלה תראה יומן. אם האופי שלה היה בסדר, אז לא היה אכפת לי מהקטע שציינתי שם. אבל מה שקורה הוא שהאופי הוא שיקבע. אבל את האופי גיליתי רק לאחר כמה חודשים ואז כבר לא יודע. אני אוהב אותה למרות הכל". הפסקתי לקרוא את הקטע הזה, אמרתי לעצמי שלפי הקטע אולי הבחור "נפל". לא מספיק שלקח אחת שלא נראית טוב, וגם מבפנים לא נראית טוב. אז מה זה שווה. הסתכלתי בתמונה שלי עם החברה שלי, ואמרתי –לפחות במראה לא טעיתי, בחרתי בחורה יפה. אמנם יש לה קריזות לפעמים, אבל היא ואני מסתדרים טוב. המשכתי לקרוא: "הפגישה הראשונה בינינו הייתה פגישה טובה ומעניינת, נפגשנו לשעה אבל נשארנו שעתיים, אהבתי את החיוך שלה מאוד מאוד. בסיום הפגישה היא אמרה לי "אני יכולה להיות הכי אמיתית שבעולם ולומר שאני רוצה להיפגש שוב" אמרתי לה שכן, היה בי ספק אבל הוא נדחק אחורה. היא בהחלט הייתה בחורה מעניינת. נפגשתי איתה פעם שנייה ביום שני, נפגשנו בחוף דור, טיילנו קצת בחוף והיא אמרה : "אני רוצה לצאת עם בחור שלא ישנה אותי מבחינה דתית, אני לא רוצה לשים כיסוי ראש. אני לא רוצה להשתנות כפי שאני" הסתבר לי גם שהיא הייתה חילונית לזמן מה ואחר כך חזרה אל הדת בדרך כל שהיא, בעקבות ביקור אצל חברה שלה שהתחתנה עם בחור ישיבה.יותר מאוחר בפגישות הבאות הבנתי שהיא אוחזת בדעות פמיניסטיות כלשהן וגם יש לה דעות (כמעט) על כל דבר, אבל אז לא נפל האסימון. הייתה גם פגישה שלישית ביום חמישי של אותו שבוע, נפגשנו אצל זוג חברים שלה, הייתה לאחד מהם יומולדת. לא ידוע, אבל אחרי פגישה שלישית זו היה לי ספק לגבי המשך הקשר. היא הרגישה את זה ושאלה אותי ביום למחרת אם אני רוצה להמשיך להיות איתה, אז אמרתי שעדיין מוקדם לדעת אם אני מפסיק את הקשר איתה או לא . אבל גם אם ניפרד אז נשמור על קשר כלשהוא. בכל אופן לא היא זו שהיו לה ספקות לגבי הקשר. בפגישה הרביעית היו לי קצת חששות. אבל כשהיא הופיעה ברמת גן ובאה מכיוון תחנת הרכבת עם חיוך מאוד גדול, מיד נדלקתי ונוצר קליק כלשהוא. החזקנו ידיים ודיברנו וזרמנו, זה היה כיף. אחר כך עשיתי אצלה את ל"ג בעומר,עשינו קומזיץ וישנתי אצלה בדירה..." ואללה ! אצל החברה שלו זה התבטא בזה שהיא לא רוצה לשים כיסוי ראש ואילו אצל חברה שלי זה קצת מעבר לזה, חשבתי. היא – החברה שלי גם הייתה חילונית אבל המשיכה והקצינה. וכשהתחלנו לצאת היא אמרה לי שחוץ מהדלקת נרות שבת היא לא עושה כלום ולא מאמינה בכלום, ואני שהייתי עם רגל אחת בחילוניות קצת הסכמתי איתה והנה אנחנו כאן.

המשך הסיפור

"כך המשכנו לצאת וזה היה כיף ולאט לאט נכנסנו לתוך העולם של מערכת יחסים. לא רבנו ולא היו בינינו חילוקי דעות מהותיים, עד לאותו יום בחודש יולי, באותו יום ביקרתי אצלה בטבעון. היא ישבה ככה על הספה שם. הבאתי לה מתנה 2 כרטיסי גירוד של חישגד ואיזה משהו נחמד שכתבתי. והיא לא התייחסה. היא התחילה לדבר על כך ש"למה אתה חושב שאין בך אמון כלפיי" "למה אין לך אמון" והיא התייחסה לזה שדיברתי איתה על משהו שקרה בינינו אבל ציינתי שכדאי שזה לא יסופר לפני ההורים שלה, והיא עשתה מזה עניין, התחילה להיכנס לכל מיני תרחישים, נסחפה ופיתחה את העניין בגוזמנות. אני ניסיתי להסביר. אבל בגלל שהיא נעה סביב אותו נושא ולא חידדה את הנקודה, אז שתקתי רוב הזמן.היא דיברה שעה. ברגע מסויים שקלתי ללכת , אבל השאננות הדפוקה שלי השאירה אותי איפה שאני ואיפה שאני עכשיו.אולי זו שאננות שכתוצאה ממנה הרווחתי ואולי לא. ימים יגידו. בסיום. כשהיא קצת נרגעה אז היא הוציאה מהמקרר דברים שהכינה מראש לפיקניק (נס קפה קר, פרוסות לחם וכו´) ויצאנו לפיקניק. ציינתי לפניי שהיא תיכננה את הקטע השיחתי מראש.שאלתי אותה למה היא פטפטה כל כך הרבה והיא אמרה שהיא גם רוצה להבהיר לעצמה את הנקודה של חוסר אמון.אחר כך כשהיא נרגעה עשינו לעצמנו מן סימולציה של דברים חיוביים אצלי ואצלה ודברים שליליים. במסגרת הדברים השליליים ציינתי את הדיבור המתמשך אצלה סביב דברים קטנים. כשהגעתי לשבת אצל ההורים באשקלון שאלתי אותה בטלפון אם הקטעים האלו של "לדבר שעה על נושא קטן כ"כ" ימשכו והיא אמרה שלא.איכשהוא ואני לא יודע למה ,הדבר הרגיע אותי, או השתיק אותי.הבאתי לה דוגמה לכל מיני נשים דעתניות שכל מה שהגבר יעשה -תמיד יהיה להן מה לומר(בכדי לשלוט) -למה אתה מרביץ לילד - תדבר אליו. למה אתה מדבר לילד - תרביץ לו. עדיין גרתי בשכירות ברמת גן. אחרי זה, באמצע יולי, הזמנתי אותה לשבת אחת , היה בסדר גמור אבל באמצע שבת הייתה בינינו שיחה על אורחים, חברים שלי או שלה שיגיעו אלינו בשבת אם נחיה כזוג (אורחים חילוניים), לא הבעתי עמדה ואמרתי שזה בסדר. היא התפרצה אל דלת פתוחה ואמרה שכן, הם יגיעו והיא לא מוכנה שהם לא יגיעו וכו´. ביום ראשון התקשרתי אליה והודיתי לה על השבת הנפלאה שעשתה אצלי, רק התפלאתי למה דיברה כל כך הרבה על נושא מוסכם, למה התפרצה לדלת פתוחה והיא ענתה: "אני שותקת כי אני לא רוצה לכעוס, אני לא מאמינה שאתה כל כך קטנוני" אולי אני מטומטם (אולי כן אולי לא) כי אז ניסיתי לרצות אותה ולהרגיע אותה במקום לנתק ושהיא תחזור אליי. בכל אופן היא זו שניתקה" הדלת נפתחה.אני סוגר את המחברת. חברה שלי הופיעה בדלת. חיוך קטן ממני וחיוך ענק מהצד שלה.הנחתי את היומן במעטפה ושמתי אותו בתא בחדר. סתם רציתי לקרוא את הכל, אולי אני אתן לה לקרוא ביום מן הימים. החברה שלי לא מדברת כל כך הרבה, אם יש לה קטע עצבני היא אומרת את זה בכמה משפטים. אבל לא סביב נושאים כל כך קטנים וקטנוניים.וחוצמזה נראה לפי זה שהבחורה ניתקה לו בפרצוף שהוא היה צריך להעמיד אותה במקומה.ולא יפה, לא יפה שהוא מביא לה דברים נחמדים והיא מעדיפה לדבר ולדבר ולברבר. הוא מביא לה מתנות והיא יורקת לו בפרצוף.מעניין מה התפתח הלאה, כי לפי מה שהוא כותב. הוא נמצא במצב רע או במצב של התלבטות לפני – חתונה. מגורים משותפים? משבר גירושין? "איך היה בעבודה" אני שואל את החברה "בסדר מצויין מתוק " היא אומרת. אני רוצה לספר לה על היומן.יש לה יותר ניסיון במערכות יחסים מאשר לי. לי היו רק שתי חברות עד עכשיו ולא התפתח מזה משהו. אולי אעשה את זה מחר ואראה לה ת'יומן. הערב אנחנו יוצאים לTLV .

ggiigg

New member
בין מציאות לדימיון

כתיבה מרגשת וסוחפת נוגעת בנשמה. יש כ"כ הרבה מה לומר והשתיקה? השתיקה הכריעה. אל תפסיק לכתוב.

פרקים מתוך יומן -חלק ב'

בבוקר שלמחרת, התעוררתי קצת מאוחר.הרי היה לנו בילוי משגע במועדון וחזרנו די מאוחר. חברה שלי הלכה לעבודה בקרית עתידים ולקחה את הרכב. נמתחתי בפינוק באלכסון וקמתי מפהק. השעה עשר.בשעה שתים עשרה אני יוצא לכיוון האוניברסיטה. עשיתי קצת כושר ושכיבות שמיכה, הכנתי לעצמי קצת קפה שחור ונזכרתי במשהו – היומן של אתמול. חיממתי קצת לחם בטוסט. שלפתי את החבילה. את המחברת הראשונה והמשכתי לקרוא: "היא ניתקה. זה היה כשהלכתי מן העבודה דרך הפארק אל הדירה שחילקתי עם שותף נוסף. עברה רבע שעה. צלצול הטלפון נשמע והיא שוב הייתה על הקו: "מצטערת, רבתי עם אחותי. היא העליבה אותי על משהו. אתה לא יודע. כשאני מרוגזת אני מוציאה את זה בדרך כלל על האנשים הקרובים לי ואתה אחד כזה (היא ניסתה לרכך) אז קצת ראיתי שאני מגזימה והלכתי ואכלתי משהו ואז נרגעתי. אתה פשוט הראשון שנתקלתי בו. וגם קצת צרם לי שלקחת את השבת שהייתה לנו וראית את חצי הכוס הריקה". המשכנו לדבר וממש לא לקחתי לתשומת הלב את הקטע הזה של "הוצאת האגרסיות" על האדם הקרוב. דרך מגונה ומאוד מאוד פסולה שאני לא משתמש בה. עכשיו אני נמצא בספריה הציבורית בחיפה וכותב את היומן הזה. לפני כמה ימים התחלתי לעבוד במשרד עורכי דין מאוד מפורסם בעיר. מצאתי את העבודה אחרי שלשה חודשים של אבטלה, בגלל שלפקוביץ המטומטם פיטר אותי על כלום. כמה שהיא לחצה אותי, ההיא שאני איתה עכשיו, אותה אחת ש"ניתקה לי לפני חצי שנה" ולא לקחתי את הניתוק והוצאת האגרסיות לתשומת לבי.היא דחפה ולחצה אותי מאוד מאוד אחרי שפוטרתי. למרות שלא היה צריך ללחוץ. כי עשיתי את המאמצים. אבל מה – או שהיה אכפת לה או שהיא רצתה להשיג שליטה על המהלכים שלי. זה מזכיר לי את המדריך בתיכון בכיתות ט' וי'שהתנכל אליי במיוחד, ודרש ממני משמעת חמורה, ואסר עליי לצאת בשבתות לכל מיני מקומות. זה אולי בגלל שהייתי ממושמע. הוא פשוט רצה להשיג שליטה ולא מצא אותה אצל אחרים (שהיו חוצפנים) אלא רק בי וככה הוא רדה בי שנה וחצי (ימח שמו) טוב יומן שלי, מחר אמשיך לכתוב" שליטה על המהלכים שלי, קמתי ממקומי קצת מרוגז. מה זאת אומרת שליטה על המהלכים. אמנם אני עובד בעבודה חלקית. אבל שלי, החברה שלי לא דוחפת את האף עד כדי כך, אולי בגלל שלא היה מקרה כזה. כי תמיד עבדתי. אבל למה, למה אם לבחור כל כך רע. למה הוא לא חתך ועזב אותה? יום שני, 3 בינואר. "בעיקרון אף פעם לא כתבתי יומן. אפילו במושב, כשלמדתי בתיכון לא כתבתי. עכשיו אני כותב כדי לעשות את חשבון הנפש. אולי קצת מאוחר, אולי לא. אבל נפלו לי כמה אסימונים לגבי ההמשך של הקשר שכרגע קיים. ככה עברו איתה כמה שבועות. היא הייתה בסדר באופן כללי. לא דברים מיוחדים. ביום טו´ באב באתי מרמת גן לקרית טבעון והבאתי לה מתנה. זו הייתה תקופה שלא נפגשנו אולי שבוע וחצי בגלל שלה היה שבוע עמוס בעבודה. בקיצור הבאתי לה את המתנה עטופה כזה יפה. זה היה ספר נחמד. היא אפילו לא הסתכלה בספר, הניחה אותו על השולחן והתחילה "לשטוף אותי" בזה שאני אשם בזה שלא נפגשנו שבוע וחצי ומה יהיה בשנה הבאה על הקטע הזה שלא נפגשנו. אחר כך אכלנו עם השותפה שלה וחבר שלה וקצת הורדתי ת´ראש למטה והיא שוב ניצלה את ההזדמנות והתחילה לדבר איתי על זה ששפת הגוף שלי משדרת שאני מדוכדך או חסר ביטחון לפני העולם ושזה לא יפה לפני החברים שלה לעשות לה בושות . על זה היא דיברה שעה ואני שתקתי בגלל שזה היה נושא קטן שעשתה אותו גדול.אחר כך הואילה לפתוח את המתנה, אמרה תודה וזהו. טוב, בקיצור היא התנהגה מוזר. זה היה שבועיים לפני שהיא עמדה לבקר אצל ההורים שלי במושב. כשעמדנו לישון היא אמרה: "אולי נדחה את הביקור אצל ההורים שלך. אני לא יודעת איך הקשר יחזיק מעמד וכו´" קמתי בבוקר ונסעתי לכיוון רמת גן אל בית האבות (העבודה שלי) היא השאירה הודעה באס אם אס ש"סרטים" זו הבעיה שלה ושלא אושפע ממנה. לא נפל לי האסימון, הייתי יותר מידי שליו. היא התקשרה ככה בבוקר ושאלה אותי איך זה שלא שמתי לב להתנהגות המוזרה שהייתה לה. כי היא לא מתנהגת ככה בדרך כלל ופשוט היה לה מחזור... היא הייתה אצל ההורים שלי במושב. הייתה שבת דווקא טובה,אכלנו ג´חנון וקובנה כמו שצריך. אבל כשהיא יצאה וליווינו אותה לתחנה המרכזית הרגשתי מן הקלה מוזרה ביותר. שבת אחרי זה עשיתי אצלה את השבת ושבת שאחרי היא עשתה אצלי. היה גם קטע מגעיל מצידה. היא הכינה נענע לתה ולא בדקה אותה כמו שצריך. אמרתי שאני מעדיף לבדוק אותה והיא התחילה שוב לדבר על למה זה שאין לי בה אמון ושברה כוס על הרצפה. משכתי בכתפיים והלכתי לחדר שלי . היא משכה בכתפיים בלעג גלוי. לא דיברתי איתה כמה דקות ובסוף היא קצת התנצלה בחצי פה (מה שנקרא).ביום ראשון שאחרי זה קמתי על צד שמאל מה שנקרא בעקבות מה שעשתה.בסוף השבוע היה אמור להיות לנו טיול קמפינג לצפון. לראש הנקרה ואכזיב. היא שמה לב למצב רוח שלי ושאלה אם בכלל כדאי לצאת לטיול. אמרתי לה שאני רוצה להיפרד. טוב. נסענו באוטובוס שהוליך למרכז רמת גן ומשם לתחנת הרכבת שם הייתה אמורה לעלות על הרכבת לחיפה. שתקנו חלק מהזמן. משהו קצת לא נתן לי להיפרד ממנה. משהו קצת קשה ושורשי. לא היה לי נעים שאנחנו שותקים וביקשתי ממנה שאולי כדאי לרדת ולדבר. בקיצור ירדנו באיזה גן. היא הלכה לאיזו פינה. שמה משקפי שמש ופסעה כמו טווס בשמש. אני במקום שאני אמשיך לנסוע ואתעלם ממנה המשכתי וזרמתי איתה ובכיוון שלה. היא בכתה וקישקשה במילים למה אני רוצה לעזוב אותה והביאה דוגמה מהחבר הקודם שלה שעזב אותה ולי לא היה אומץ – או שלא הייתה הטיפשות לעשות את הצעד הזה ונשארתי איתה". הוא עדיין מתלבט לגבי הקשר, אמרתי לעצמי. אבל הבחורה חצופה, כנראה אין לו את האומץ לעזוב אותה.חודש ינואר 2005, מתי שהוא כתב את היומן, היה לפני תשעה חודשים,עכשיו יומיים לפני יום כיפורים, מעניין מה קרה מאז.דבר רע או דבר טוב. באיזה שלב של היחסים הם.

המשך

"הגעתי מאשקלון לרחובות.זה היה ביום שישי בצהריים. הלכתי בחנייה של הביניין שלה. היא בדיוק ראתה אותי מגיע והכינה את האוטו של אחות שלה לטיול של שנינו: "מה זה, איך שפת הגוף שלך" המשיכה את השטויות שלה "תחזור אם באת במצב רוח כזה" זרקה. טוב, התאפקתי ונסענו בדרך לצפון במהלך הנסיעה לקחה לי את הפלאפון וביצעה בו שיחה של שעה ואני שתקתי. הגענו לחניון של אכזיב. היא הוציאה כסף ושילמה והתבעסה שלא שילמתי. אבל אחר כך אני שילמתי. הקמנו את האוהל היא צעקה רוב הזמן שאני לא יודע איך להקים את האוהל ורק זרקה פקודות ופקודות. אחר כך ישבנו. עשיתי אורז והיא עשתה שווארמה משקית אבל בעיקר התלוננה והתלוננה. שמנו את הכלים מחוץ לאוהל לייבוש והצעתי להכניס אותם לאוהל כי אולי יסחבו אותם. היא שוב נדלקה והתחילה לדבר איתי שעה וחצי על למה אני חושב שצריך להכניס את הכלים לאוהל ובכלל מי יגנוב אותם ועל זה שאנשים נסעו מאתיים קילומטר לאכזיב ולמה שיקחו את הכלים מן האוהל. בקיצור שעה וחצי של בלבולי שכל. אחר כך ישבתי וקראתי ספר והיא השתעממה ואמרה: "ת´ה יודע. אנשים שיסתכלו עלינו יחשבו שאנחנו בכלל לא נהנים? טוב. למחרת היא ראתה אותי צועד ליד האוהל ואמרה בחצי צעקה – תראה איך אתה הולך. שפת הגוף שלך אומרת שאתה מסוגר וסגור. היא שוב התעלקה עליי איזה שעה וחצי בגלל העניין הזה. בקטע של המאהל והעבודה המשותפת שלנו היא הייתה נוראית והוציאה עליי אגרסיות. כשהיא נהגה היא התרגזה על זה שאני לא מכוון אותה נכון וכשאני נהגתי היא התרגזה למה אני נוהג כמו גברת זקנה. בקיצור היא הייתה המתלוננת הראשית וכל הזמן קיטרה. ביום ראשון. ישבנו באיזו מסעדה ליד שלומי. היא סיפרה שהשותפה שלה עומדת לעבור לגור ביחד עם החבר שלה ושאלה מה דעתי אם היינו גרים ביחד. אמרתי לה שלדעתי בחצי צחוק היא הייתה מעירה לי אינספור הערות. טוב, היא נדלקה. כי אמרתי באופן מסויים שהמלך הוא עירום.ולדעתה לכל פסיק של מילה יש משקל ולמה וככה וככה ולמה אני חושב ככה והיא בכלל לא כזאת ומי שבעצם מקטר זה אני כי היא ישבה בשקט כל הטיול. ככה התחילה לדבר שעתיים כשאני שותק. בסוף קמתי והלכתי לאיזה מקום מרוחק לרבע שעה והיא פחדה שברחתי לה והתקשרה למשטרה, בכל אופן. חזרתי והיא בכתה והתרככה והתקשרתי למשטרה שאני בסדר. האסימונים לא נפלו אז. אני לא יודע למה לא נפלו. משהו בי אמר לי לעזוב ומשהו אחר אמר להישאר. לא תמים דעה, מה שנקרא.כי עכשיו זה מה שהיא עושה לי כל יום שאנו נפגשים. זה נורא כי אני נכרך אחרי חסרת הביטחון הזו שמסובבת אותי על האצבע הקטנה שלה בכדי להראות שליטה". "תעזוב אותה יא טמבל! תעזוב את הבחורה! היא מסובבת אותך על האצבע הקטנה!" קראתי לתוך הדף האילם שהיה כתוב בכתב יוצא מן הכלל. בקיצור. ראיתי שהזמן קצר. לקחתי את התיק ומיהרתי ברגל לאוניברסיטה דרך קרית המוזיאונים. שמתי את המעטפה ברצפה מתחת לארון הבגדים שלנו וקצת שכחתי ממנה.יש לי עבודה שאני צריך לגמור עד תחילת שנת הלימודים הבאה.עכשיו אני מעריך יותר את מערכת היחסים שלי עם שלי. המריבות הקטנות שלנו הם כלום לעומת מה שסובל הבחור הזה מהקטנונית ההיא.יום אחד אראה לשלי את היומן.

למעלה