פרעושים בחתול קטן

Almost Famous

New member
פרעושים בחתול קטן

(מצטער על הצפת הפורום בשאלות). החתלתול הקטן שלי כבר גדל לאט לאט, אבל עדיין אני לא יודע בן כמה הוא. הוא מ-ל-א פרעושים ושאר מזיקים - איך נפטרים מהם ? יש לי פרוטליין בבית (במין תמיסה, לא תרסיס) - אפשר לשים לו על הצוואר ? חשוב לציין - יש לו כבר שיניים מלאות, אזניים זקופות, הוא הולך וקופץ. ככה שהוא מעל חודש בודאות. איך נפטרים מכל המזיקים האלה ? לקנות תרסיס נגדם ? ובמה מותר להשתמש גם על גורים בגיל שלו ?

סיביון

New member
נתקלתי באותה הבעייה לפני כמה ימים

והמוכר בחנות חיות (שאני לא יודעת מה הכשרתו) אמר לי שמותר לרסס אותם בתרסיס פרונטליין- 2 עד 3 לחיצות על הגב ואז לעסות את החומר בגב ולסרק את הפרעושים המתים. הוא טען שהתרסיס, שלא כמו האמפולות, לא נספג בדם ולכן לא מהווה סכנה לגור הקטן. אני גם התזתי קצת על הבטן ועיסיתי (לחיצה אחת של הבקבוק) והגורה שברשותי נקייה מפרעושים לחלוטין. הבקבוק הקטן של פרונטליין עלה לי 55 ש"ח. בהצלחה.

אשתר1

New member
"אמבט " משמיד פרעושים-מי מכיר?

מישהו מכיר את המוצר HARTZ-LUSTER BATH ניסתי היום לראשונה,זה בקבוק של נוזל נגד פרעושים וקרציות ,ללא שטיפה ,רק למרוח ולנגב -החומר אינו דביק ,ריח נסבל (אפילו נעים) משאיר את השיער רך ונעים. המוצר מיובא מארה"ב ונראה איכותי ,כתוב שהחומר הפעיל משמיד תוך 24 שעות פרעושים,קרציות ומגן מפני השרצה מחדש. אני עוד לא יודעת אם הפעילות קטלנית לגבי הפרעושים... גיליתי על החתול פרעוש אחד סירקתי וחיפשתי ,ולא מצאתי עוד "אחים" -אבל כפעולת מניעה החלטתי לנסות את העניין הזה. אם לא יועיל לפחות ישאיר פרווה נקייה וריחנית. אגב מומלץ לשימוש מגיל 6 שבויעות ונראה לי מתאים לניגוב גורים.

לא שמעתי על זה וגם לא הייתי מעזה

לנסות אותו. מפחידים אותי כל התכשירים הלא מוכרים האלה. מצטערת.

רוצה לומר שהייתי כבר רוחצת את הגור

תחת מים זורמים שמה עליו מעט מאוד שמפו נגד פרעושים וככה משמידה אותם. ככה גם עשיתי לשלישייה שלי כשהיו גורים וזה עבד.

אשתר1

New member
היצרן גדול ומוכר

ביקרתי באתר האינטרנט שלהם-יש להם נסיון רב בתכשירים לחיות מחמד. לא נראה לי שיש סכנה בשימוש במוצר החברה (הם תחת תקנים מחמירים) הדבר היחיד שאני לא בטוחה בו זו היעילות להשמדה/מניעת פרעושים.

ליאת1982

New member
לנו יש 5 גורים קטנים בני כמה ימים

עם קצת פרעושים. אנחנו פוחדות לרחוץ אותם. אפשר לשים ספרי פרונטליין על מגבת או יותר טוב לעשות אמבטיה? איך משיגים את החומר החדש לא באינטרנט?

יוקה

New member
היצרן הזה נודע לשימצה בשנתיים

האחרונות. לא זכורים לי פרטי המקרים, אבל מוצרים שלו לבע"ח הורדו מהמדפים בכמה מדינות, בין היתר כי נמצאה אי התאמה בין ההנחיות שלהם לרעילות של המוצרים ולא מעט חיות מחמד שילמו בחייהן. נדמה לי שד"ר קישון התייחס פעם לשאלה בנושא שלהם בפורום חיות מחמד בוואי-נט, לפני כשנה או משהו כזה... אם אצליח למצוא אביא לכאן קישור. מכל מקום, היתה המלצה גורפת שלא להשתמש במוצרי HARTZ. כדאי מאוד לשאול וטרינר (לא מתחיל) אם ידוע לו משהו בנושא. היו פרסומים בנושא.

יוקה

New member
אזהרה מפני שימוש במוצאיהם

הקישור: http://www.avma.org/onlnews/javma/feb03/030215c.asp

יוקה

New member
מדובר במוצרים רעילים לחתולים בלבד

והלא בחתולים עסקינן... הסערה סביב זה היתה רצינית.

גלי®

New member
אם אנחנו מדברים על אותה החברה,

יש לי נסיון טוב מאד עם המוצר שלהם 2in1, שמיועד לחתולים... לא נצפו שום תופעות לוואי אחרי האיבוק, ויש לי כאן שניים שהם בעייתיים בד"כ בעניין...

יוקה

New member
מתנצלת. הנה הקישור הנכון והחשוב

http://www.pandecats.com/x/hartz_warning.htm

יוקה

New member
ואם עד עכשיו מישהו לא השתכנע -

הנה אתר שהוקם ע"י קורבנות של מוצרי החברה: http://www.hartzvictims.org/

אשתר1

New member
תודה יוקה על המידע../images/Emo88.gif

בהחלט מדאיג,אפילו שעברו כמה שנים וגם אם הסערה חלפה, אני מאמינה "שאין עשן בלי אש" ,תודה על האזהרות.

smartblonda

New member
אכן מידע מדאיג ...ולגבי הגורה...

אמבטיה תוריד את מחצית הכמות וטיפת אדוונטג' תפיל את השאר .

למעלה