פרידה מבן זוג שאינו ישראלי + ילדה

bananasplit27

New member
פרידה מבן זוג שאינו ישראלי + ילדה

אני מתגוררת מזה ארבע שנים עם בן זוג לא ישראלי שהגיע בעקבותי לארץ ונמצא בתהליך מול משרד הפנים. יש לנו ילדה משותפת. לאחרונה היחסים עלו על שרטון ואני נמצאים לפני פרידה. אין לנו הסכם ממון ואני חוששת מההמשך. אין לי אינדיקציה למהלכים שלו נגדי בנושא אבל אני רוצה להיות מוכנה. בכל הנוגע לנכסים - אין לנו נכסים אבל יש לי קצת חסכונות, לו אין כלום, למעט חיסכון שפתח לבתנו, את כל הכסף שלו הוא שולח כבר חודשים בחזרה למולדתו. בנוסף, יש לי חשבון בנק משותף עם אימי (משהו היסטורי שלא ביטלנו). התייעצתי עם חברה שהיא עו"ד (לא בתחום דיני משפחה) והיא אמרה לי שעלי לבטל את השותפות בחשבון וכמו כן לדאוג להעברת כספים מהחשבון שלי לחשבון אחר. אני פוחדת שפעולה כזאת לא תהיה בעוכרי. מה עלי לעשות?

פרידה מבן זוג לא ישראלי

שלום רב,

את מתארת סיטואציה מורכבת. האם רק הנושא הכספי מטריד אותך? מה לגבי הילדה מבחינת משמורת, זמני שהות ומזונות?
האם הוא ישאר בארץ או שבעקבות הפרידה שלכם הוא יאבד את המעמד שלו כאן ויחזור לארץ מוצאו?
לגבי החשבון בשותפות עם אימך, עקרונית רכוש שהיה שלך לפני הקשר ביניכם לא אמור להתחלק ביניכם. מעשית, במידה ויהיו הליכים ביניכם הוא יוכל להטיל עיקול על כל חשבון שרשום על שמך ולכן העצה שקיבלת נכונה.
לגבי העברת כספים מחשבונך לחשבון אחר לזה יכולות להיות כל מיני השלכות שלא ניתן לפרט כאן.
ההמלצה אלייך היא לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מסודר, בשל המורכבות והנושאים השונים על הפרק.

למעלה