פרוצדורות של זירוז

לימידדי

New member
פרוצדורות של זירוז

לילה טוב
לפני שאשאל קודם אעדכן... הייתי היום בקפלן להתייעצות בגלל הערכת המשקל של הקטנה שלנו. אחרי בדיקות מצאו שבא"ס הערכת המשקל שלה היא 3800-3900 גר' ולפי בדיקה קלינית (ידנית) הערכת המשקל היא 3600 גר'. התייעצתי עם הפרופ' בבי"ח והוא אמר לנו שלפי הגובה שלי (163) ולפי הערכת המשקל שעדיין קטנה מ-4 קילו אפשר ללדת לידה רגילה , הוא עוד אמר שהסכנה בלידת עובר גדול היא התקעות של הכתפיים , בעיקר כשהאמא סוכרתית אבל בגלל שבדיקת הסוכר שלי יצאה תקינה אז הסיכוי קלוש שיש סוכרת שלא אובחנה. הוא אמר לנו שאם נרצה קיסרי , הם יסכימו בלי כל בעייה. לסיכום הוא ביקש לחזור עוד שבוע להערכת משקל נוספת ואמר שלפיה נשקול זירוז או קיסרי אם היא תהיה גבוהה מאוד או אם נרצה. 2 שאלות יש לי
1. זה שהוא אמר לנו על הסיכונים בלידת עובר גדול ומיד אח"כ שאם אני רוצה קיסרי הם יסכימו בלי בעייה , זה היה רמז לזה שכדאי לי קיסרי? או שאם היתה סכנה אמיתית בלידה רגילה הוא היה אומר שהוא ממליץ על קיסרי ולא רק רומז שאפשר בלי בעייה? 2. מה הפרוצדורה במצב של זירוז? כלומר מה קורה כשבאים לבי"ח לזירוז? יש זירוזים שנותנים ואז מאשפזים? יש זירוזים שמכניסים ישר לחדר לידה? אני אשמח לדעת. ניסתי לחפש באינטרנט ומצאתי רק מידע על סוגי הזירוזים ולא על מה התהליך בבית החולים וזה חשוב לי. הבעל נמצא במצב שנותנים זירוז שמצריך המתנה של יום או יומיים עד שהוא משפיע? סליחה על מבול השאלות ועל האורך .. מקווה שמישהי תוכל להסביר לי קצת... תודה תודה תודה

עניין הזרוז קצת תלוי...

אותי זרזו בגלל סוכר ויתר מי שפיר, היתי בבית חולים שלושה ימים לפני הלידה. בדרך כלל מתחילים בזרוז הכי עדין שזה בלון, מכניסים בלון לצוור הרחם שאמור לגרום לפתיחה. אם זה לא עובד אז מחדירים גלולה לאותו מקום, ואם גם זה לא עובד עוברים לבריד, זה כבר בתוך חדר לידה ועניין של כמה שעות.

misisipi river

New member
הכי עדין????

זירוז עם בלון זה עינוי מהאינקויזיציה כאבי תופת בנוסף מזרימים לך חופשי לוריד פיטוצין ובגלל שאין פתיחה מוגדרת גם לא נותנים אפידורל מקסימום טישטוש וטישטוש עובר לעובר מדברת מנסיון

אם פי 3

New member
למה לזרז?

תינוק גדול הוא לא סיבה לזירוז ובטח לא לקיסרי. יכול להיות שהוא רמז לך - אבל זה לא מחייב אותך. יש רופאים שחושבים שקיסרי היא צורת הלידה העדיפה, וימצאו כל סיבה בשביל להמליץ על קיסרי. לך, כדאי לשקול את השיקולים שלך - ולקיסרי בגלל עובר גדול (בטח פחות מ-4.5 ק"ג) אין הצדקה מחקרית - אין פחות תחלואה ותמותה של העובר, ויש יותר אמהי, כולל השפעות על כל העתיד המיילדותי שלך. גם זירוז אני ממש לא רואה סיבה, כל עוד הכל בסדר. להיפך, דווקא בתינוק גדול, עדיף שהוא יכנס לתעלת הלידה בצורה אופטימלית, מה שבדרך כלל מטורפד על ידי זירוז - ואז זו אפילו לא צריכה להיות לידה קשה יותר. (וזה בלי לדבר על כך, שהערכות משקל הן הרבה פעמים שגויות, וש-3600 זה לא תינוק כל כך גדול בכלל). לגבי הפרוצדורות לא יודעת לעזור.

למעלה