פרוייקט חדש לחברי הפורום !!!

פרוייקט חדש לחברי הפורום !!!

אני מנסה ליצור מן מילון שיכיל את כל המילים הלועזיות ברפואה דחופה ואת ההסבר שלהם, המטרה שלי היא שכשיגידו .V.F או .H.Y או .M.I לא נחשוב שזו תרופה אלא נדע מה זה, אם תוכלו להעלות כל מיני מילים ומושגים, אני מבטיח להעלות לכאן את התוצאות, במיוחד כדי לקבל הערות, והארות !!! תעזרו לי, זה יעזור להרבה מתנדבים, שלא ממש יודעים את כל הפרטים הקטנים (והכי חשובים).

PFM

New member
הזכרת לי משו:

בס"ד Hy... זה הסטריה(Hysteria)- מחלה מסיכיאטרית... HV... היפרוונטלציה(איוורור יתר של ריאות), תופעת מצוקה נשימתית... כולם מתבלבלים ונורא מתלהבים כשרוראים להיפרוונטילציה Hy, יענו היסטריה... וזאת טעות, כי רק רופא רשאי לעשות אבחנה של מחלה פסיכיאטרית, בין היתר גם היסטריה... לכן כל פעם שמתנדב\חובש שלא ממש הקשיב בקורס רושם בטופס חולה\נפגע "Hy", זאת טעות... מצד שני אם נרשום HV, היפרוונטילציה זה גם לא ממש ימצא חן בעיני הרופאים בבי"ח... כי חוץ מהיפרוונטילציה זה יכול להיות ר"ת של עוד איזה 3 מחלות\מדדים\תופעות וכו´... וגם מן הסתם זה נורא דומה ל-HIV... אז אין כ"כ בעיה לעשות בלאגן קטן במיון בי"ח...
סתם, נזכרתי ורציתי לשתף אתכם, שלא תעשו פאדיחות...

PFM

New member
תראה מה כתב amitp...

בס"ד בעקרון רושמים "היפרוונטילציה"... מתברים על עצלנות לרשום מילה ארוכה ופשוט כותבים את זה...

PFM

New member
לא הייתי ולא אהיה בזמן הקרוב...

בס"ד אם כל הכבוד להדריך זה לא מה שאני רוצה במד"א...

amitp

New member
אההםם..

I. לא בדיוק.. כשנהג/חובש אומר לך שהחולה סובל מ-HY, הוא לא מתכוון להחליף את הפסיכיאטר שלו ולאבחן אותו כחולה פסיכוטי. המושג הנכון הוא Panic Disorder ולא Hysteria, אבל HY נשמע הרבה יותר טוב מאשר PD... :) (בדיוק כמו שהמונח הלם קרב השתרש כאשר המונח הנכון הוא תגובת קרב). II. חובש אינו רשאי לקבוע אבחנה של Panic Disorder, אבל אותו כלל נכון גם לגבי MI, CVA, אסטמה ועוד הרבה. רושמים חשד ל.. III. עוד לא ראיתי את המונח HY מופיע בטופס חולה/נפגע. המטרה העיקרית של הביטוי - תקשורת בין אנשי הצוות במהלך מקרה, והמבין יבין מדוע צריך כאן ראשי תיבות.

תגובה למגיבים

תפסיקו כבר לבלבל את השכל, את תקשיבו בקורסים ובהשתלמויות אז לא תהיו זקוקים למילונים. וחוץ מזה יש אתר וואלה בריאות שיש שם הכל.

אם לא מעניין אותך, משה

אז אתה לא חייב לקרוא את השירשור, אבל לעניות דעתי (הקובעת...) להרבה חברה, ובמיוחד חדשים, יהיה הרבה מה לעשות עם דבר כזה,,, אתה כבר חובש ותיק ומקצועי, ולכן הדברים האלה רצים לך בראש באינסטינקט... אבל להרבה חברה לא. תחשוב על זה !!!

טומי*

New member
יש לי כמה שאני זוכר....../images/Emo6.gif

טוב אז MI ו VF כבר אמרו כאן אז די נפוץ זה CHF יענו אי ספיקה= בצקת. הביטוי שאצלי היה הכי נפוץ זה" GMG יענו ג´י. אמ. ג´י.=גורנישט מיט גורנישט ובעברית מקרה סתמי חרטא.(איך כותבים חרטא?) גם הביטוי קוליפאמור די נפוץ, שבר באגן הירכיים.אם אזכר בעוד ארשום לך טומי

תודה טומי.... אגב,

GMG, הוא מושג ידוע, עד כדי כך, שהשבוע כשהגעתי למקרה בלוד, אמרתי לאחות במיון שלחולה יש GMG ובן המשפחה כמעט הרג אותי כי הוא הבין, מסקנה - כדאי להזהר ליד מי אומרים, ותמיד עדיף לומר בשקט.

למעלה