פרויד

פרויד

שלום. פעם אקטיבית ראשונה שלי כאן. (עוקבת אחריכם כבר תקופה לא קצרה.) רציתי לשאול - האם מי מכם קרא חלק ניכר מכתבי פרויד? (אני מניחה שלא רבים אלו שקראו את כולם...) ואם כן, מה ההמלצה לגבי סדר הקריאה? אני לא סטודנטית לפסיכולוגיה, ואני לא קוראת במקביל עוד חומרים פסיכולוגיים, כך שאני לא צריכה תוכניות ותשתיות מיוחדות לצבירת הידע. הייתי רוצה רק לדעת כיצד קל יותר להיכנס לזה, מהו ההיגיון הלינארי? המון תודה, ובהצלחה לכולם.

siv30

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני קראתי את כתבי פרויד ללא סדר מסויים וגם בספרים עצמם קראתי את מה שעניין אותי.

דוסטו

New member
יש לו מסות שהן לא פסיכולוגיה "טהורה

למשל על משה רבנו, או "טוטם וטאבו"

gordiwow

New member
בהמשך לזאת

אני לא משתגע על הכתבים הפסיכו-אנליטיים שלו (במיוחד את המבוא לפסיכואנליזה). האיד והאגו, ו-מעבר לעקרון העונג הם הכתבים הפסיכולוגיים שלו שאני מחבב, כיוון שהם מתקרבים באמת להגות האמיתית שלו. אבל הדברים המשובחים באמת הם ההגות הטהורה שלו, שמתבססת על פסיכולוגיה ופסיכואנליזה, אבל לא עוסקת בהם במישרין, ואלו הן, אכן, "משה והמונותאיזם", "טוטם וטאבו", "עתידה של אשליה" והטוב מכולם, מבין טקסטי ההגות המרשימים ביותר שקראתי, "תרבות באי נחת" - שהוא נפלא וחכם בצורה בלתי רגילה. אם לקרא פרויד - להתחיל בזה - הוא גם ברור לקריאה, לא מסובך זורם ומתמסר (יחסית - זה לא רם אורן). בקשר לפשר החולומות, לא קראתי הרבה, אבל ממה שקראתי הרגשתי שזה יפה ומקורי, אבל זה לא ממש מדע. זה היה יכול להיות בסדר לולא היו מציגים את זה כמדע פאר אקסלנס.

tomerit

New member
כן ולא

קראתי- לא מספיק לדעתי אבל עשיתי זאת כי למדתי פסיכולוגיה ואני רוצה לציין שפרויד מאד מעניין ומרתק. אחד הדברים שלא הרבה יודעים עליו- שהוא עבר תהליכים לאורך השנים והתפתחויות שונות. אין לו תאוריה אחת ויחידה, מדובר על מחקר ניסוי ותהיה. יש רעיונות שהציג ואחר כך הבין שהם שגוים ותיקן אותם. לכן אני ממליצה לקרוא לפי סדר הכתיבה- כך, תוכלי לעקוב אחר ההתפתחות המחשבתית שעבר וגם להכיר את התאוריות שהציג. בהצלחה. דרך אגב- אם אינך מכירה את פרויד כלל וכלל וברצונך רק להעשיר במעט את הידע לגביו, אני חושבת שיש ספרים שמציגים את התאוריות שלו על רגל אחת (אם כי זכרי שכך זה נראה- פשטני ולא ממצה). בהצלחה

inbar20inbar

New member
פרויד../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

אני הייתי מתחילה ב-"ותרבות והדת"...בהוצאת ספריית הפועלים. זה מאוד עוזר להבין את ההשקפה שלו גם אהבתי את הכתבים של אנה פרויד ביתו, היא מאוד משלימה אותו, היא עסקה בעיקר במנגנוני ההגנה, גם מרתקת

למעלה