פרוויקוקס או אתופן

dandal

New member
פרוויקוקס או אתופן

הכלב שלי (בן 12) סובל מדלקת פרקים, ובארבעת החודשים האחרונים מטופל במשככי כאבים באופן קבוע. בעקבות החמרה או התרגלות של הגוף לפרוויקוקס, הועלה המינון מכדור אחד לכדור וחצי ליום (הוא שוקל 40 קג'). מבחינה רפואית, התגובה שלו לכדור טובה, אין תופעות לוואי ועם העלאת המינון, גם אין צליעה. הבעיה היא העלות הגבוהה... בעקבות זאת, הוטרינר שלי העלה את האפשרות לנסות אתופן במקום, למרות שמבחינה רפואית, הוא מרוצה מאוד מהתגובה של הכלב לפרוויקוקס. השאלה שלי היא אם העובדה שהפרוויקוקס היא תרופה וטרינרית, הופכת אותה גם לבטוחה יותר עבור כלבים מהאתופן? אני יודעת ששתי התרופות נחשבות לבטוחות יחסית, אבל מהם בכל זאת הסיכונים בשימוש לטווח ארוך? למרות העלות הגבוהה, השיקול הראשון שלי הוא הבטיחות של התרופה, מאחר וככל הנראה המצב כרוני, והוא יזדקק למשכך כאבים לשארית חייו. שאלה שניה היא, האם יש סבירות שהכלב יתרגל גם למינון המוגבר של הפרוויקוקס? אם כן, אולי כדאי "לשמור" את האופציה של האתופן לכשזה יקרה - ואולי כדאי בכלל לעשות "סבב" בין הכדורים: חודש אתופן וחודש פרוויקוקס (בהנחה שהוא יגיב טוב לאתופן) - האם זה ימנע העלאה של מינונים כל הזמן? תודה!

dandal

New member
הקפצה...

אתופן

הי לי אישית אין ניסיון עם אתופן בכלבים - אבל לנסות לא צריכה להיות בעיהף רק שימו לב היטב למינונים המדוייקים ולתופעות הלוואי האפשריות. הרעיון של להחליף חודש חודש הוא מאד בעייתי - תרופות מהמשפחה הזאת לרוב מתנגשות אחת עם השניה ולא עובדות טוב במקביל כך! האם הרקע למצב ידוע? האם ניסיתם עוד אופציות? האם יש אפשרויות למשל לכירורגיה? יכול להיו תשהוא לא נעשה עמיד לכדורים אלא המצב החמיר וכואב לו יותר?? בהצלחה ארז

dandal

New member
רקע

נעשה צילום כתף שבו נראתה הסתיידות של העצם, אבל לא ברמה שמצדיקה צליעה כזו. בנוסף, יש גם עיוות של מפרק ברך בעקבות פציעה ישנה, שככל הנראה מהווה חלק מהבעיה. אבל מאחר והצליעה "נודדת" מרגל אחת לשניה, והוא לא מגיב בצורה קונסיסטנטית לבדיקת מישוש (כל פעם "צועק" במקום אחר) העניין נשאר לא פתור והטיפול הוא סימפטומטי - בכאב. האופציה הכירורגית לא נבדקה, והאמת היא, שגם אם היה ידוע איזה מפרק הוא הבעייתי (בהנחה שזה רק מפרק אחד), אני לא מאמינה שכדאי להעביר כלב בן 12 ניתוח מהסוג הזה. ייתכן שהבעיה באמת החמירה, אני מקווה שלא... אבל בכל מקרה אני מודה לך על העיצה שלא לעשות סבב בין התרופות. בינתיים - מאחר והפרוויקוקס אכן עוזרת - אני אתעלם מצעקות השבר של מנהל סניף הבנק שלי ואמשיך איתה. הרבה תודה!

למעלה