פקיעה מעלה ,הדרמטית ביותר עד כה!

nir1952

New member
פקיעה מעלה ,הדרמטית ביותר עד כה!

הפקיעה ביום חמישי תהיה הדרמטית ביותר עד כה, וכלפי מעלה. רוב המנתחים טעו כי לא הפנימו כי זה שוק שונה ממה שבכרנו בעבר.כמו שכתבתי כבר מספר פעמים בעבר הזרים רכשו סחורה צפה בכמיות דרמטיות כ-20 מליארד ש"ח. אז נשאלת השאלה מי מחר להם את הסחורה הנ"ל, נראה קופות גמל קרנות נאמנות וחברות ברוקרים אשר האמינו כי זה הזמן למכור. התברר כי טעו.ועכשיו יש עגלון חדש לשוק המעו"ף בתל-אביב.עגלון זה מוביל שוק קטן וצר,כאשר הסחורה הצפה בו נמוכה יחסית.אותם משקיעים זרים קנו את הסחורה מתוך אמונה אמיתית כי הכלכלה הישראלית נמצאת בתור הזהב, הראיה שלהם כוללת, הם לא מסתכלים על אירועים רגעיים,החשיבה שלהם מבוססת על ההנחה שההתנתקות תשפר בצורה בלתי רגילה את מצב ישראל בכל המישורים.אירועי ההתנתקות בשבילם זהו אירוע הסטורי מהחשובים שהיו עד כה, וההשלכה לכלכלת ישראל דרמטית מבחינה חיובית. זהו שוק קטן עבור אותן קרנות גידור ענקיות המגלגלות מאות מליארדי יורו, הסכום שהם מפנים לשוק המעו"ף קטן יחסית למכלול הכסף שהם מנהלים.השוק משול לצלחת מרק שכל הכנסת אצבע לתוך המרק יוצר גלים גבוהים. אז נשאלת השאלה מה יהיה גורלם של ה-20 מליארד ש"ח שהושקעו פה. והאם הם יצליחו להוציא ממדינתנו הקטנה והעניה מליארדי דולרים ברווח משוק המניות.לדעתי כן.יש להם את שוק האופציות כמשענת לימי סגריר, שוק האופ' מהמשוכללים בעולם. אז "האנגלים" מהסיטי של לונדון יסעו עם מרצדסים חדשים ואנחנו נהיה עגלונים על עגלת סוסים. אני לא חושב כך צריך לדעת לנצל את המומנט החיובי בשוק ולשייט בלי פחד.רואה שחורות תמיד יש, גם בנסיגה מלבנון רואי השחורות טעו. יתכן ובכל זאת הם רואים משם מה שאנחנו לא רואים מכאן. מימושים יהיו תמיד. גם אסטרחן , אחד הברוקרים המצויינים בשוק טעה, כאשר כתב לפני חודשיים במעריב שאנחנו לפני ירידות חדות. לסכום: זהו שוק שונה ממה שהכרנו בעבר לכן הרבה טעו, חברות ברוקרים רבות מימשו רווחים מזמן וממתינים לאסון על מנת להכנס בזול, זה לא קורה בשלב זה,אני מכיר אישית כמה חברות ברוקרים שהלקוחות שלהם עושים להם את המוות כי הם מחוץ לשוק.אז מי ישבר ראשון הברוקרים שלקחותיהם יאלצו אותם להכנס לשוק כי השוק בורח להם, או הזרים בעלי הבית ובעלי ההון שרואים את תור הזהב של הבורסה. שורט 3 מליארד ש"ח במעו"ף, מאלץ ויאלץ בשבוע הבא את שחקני המעו"ף לקנות קולים בלונג ולעשות שורטים בפוט על מנת להגן על השורט.על תחשבו שהם בבוץ הכל מתוכנן מראש בצורה קפדנית בהפסד הם לא יצאו מזה, אבל זה עשוי להאיץ את העליות בשבוע הבא.כי הזרים המודעים לשורט האמור ידחפו את העגלה על מנת לאלץ את השחקנים לסגור את השורט האמור, הם כהגנה יקנו כאמור קולים בלונג ויעשו שורטים בפוטים. שבת שלום ובהצלחה לכולם. אין זו המלצה כל העושה פעולה כלשהי בשוק ההון על סמך כתבה זו עושה זאת על אחריותו הבלעדית.

כולם חושבים ככה

כולם רואים פקיעה למעלה - אמיר, אתה, דוביד, וכל השאר. האם זה יקרה? עוד חזון למועד.

משה צודק

חובה להיות עם יד על הדופק. אני רואה עליות והמשכיות כל עוד לא אקבל סימן שלילי כמוכרים משמעותיים בשוק. אני לא מבין מתי נוצר עוד הר של שורטים על השוק? זה ניכתב בידיעות ומעריב,אך האם זה נתון הבורסה? שום אתר כלכלי לא כתב על כך. דוביד

nir1952

New member
דוביד!

במה משה צודק לא הבנתי.גם ללא השורט האמור השוק לדעתי יעלה עד הפקיעה. החשש והפחד סימן כי עדיין לא הגיע המימוש המיוחל.אני לא אמרתי שלא צריך להיות עם היד על הדופק.אז במה השה צודק .תתייחס בבקשה עם אתה רוצה דיון מקצועי, ישירות למאמר ולא למשה שמושה שאולי הם ילדים צעירים שהגיעו לשוק לאחרונה.

מה שכתבת מקובל עלי ניר 1952.

אני חושב בערך כמוך לגבי הפקיעה/תיכנונים/רצונות/דרמות. אני חושב את זה גם ללא השורטים,ועד היום לא כתבתי על עליות כי ידעתי על שורטים של סוחרים. במה משה צודק ?הוא צודק שזה לא נוח להיות בקונצנזוס ולכן חובה להיות עם יד על הדופק. אתה עם יד על הדופק?לא ניראה לי!מי שכותב בביטחון כמוך כניראה שיש לו קשר לכסף שניכנס ולא לאיזה ניתוח טכני/אופציות. אחרי שרשמתי יד על הדופק,הצטרפת. דרך אגב בקשר לדיון הענייני,שאלתי על השורטים ולא התייחסת.זה מהעיתונות או מידע מהבורסה? דוביד

זאת עליה של 600 מ' מעל

סוף יולי.אני שאלתי כי לא ראיתי שיש עליה של 1.6 מיליארד,חוץ ממה שידיעות/מעריב נידב באמצע שבוע. דוביד

de sun

New member
נתוני מכירות בחסר

הנתון מופיע באתר הבורסה. מתעדכן בד"כ בימי שלישי.http://www.tase.co.il/portal/pdf/pdf-m/20050811.pdf

nir1952

New member
ירושלמי חדש1.

כל השבוע כל מה שאני כותב ידידי לא מאמין, גם בשבוע שעבר כתבתי במדוייק את תרחיש השבוע, ראה יום שבת שעבר הרבה לא האמינו.אתה כנראה חדש בשוק ההון תקשיב לבעלי נסיון של עשרות שנים.

RSI1

New member
המחשבה נכונה,אבל אולי...

איך הרוב יהנו מפקיעה גבוהה? עשו פרפרים 730 והמתפרעים 740. שבוע הפקיעה בזמן האחרון תמיד מפתיע באיזה תנועה חדה. כולם מצפים למעלה,אולי ההפתעה תהיה בעוצמה... נניח פקיעה 760. חחחח

ziva008

New member
ניר, דבריך מעוררים מס' תמיהות....

1. כבר כתבתי על עיניין השורט של 3 מיליארד דולר. והנה דוביד כותב שאין אישור לטענה זו, כפי שכבר עניתי לך אתמול 2. מה הטענה הזו שלקוחות "יאלצו" את חברות הברוקרים שלהם להכניס אותם לשוק???? נשמע לי ממש תמוה.אם לקוח רוצה לקנות, הברוקר יקנה לו בשמחה!!! 3.הרי כתבת שהזרים רוצים למכור, אז איך הם בדיוק יגרמו לכך שהשוק יטוס למעלה????אם מוכרים ב20 מיליארד דולר, השוק צריך לרדת, והם יקנו פוטים כדי להגן.אז לא ייתכן ששחקני המעוף יקנו דווקא קולים.... משום מה הטענה על פקיעה דרמטית נשמעת לי עורבא פרח, אבל ביום חמישי נדע. יש לי תחושה לא נוחה למקרא דבריך, אבל מאחר שבמילא איני מתעסקת בפקיעות, זה לא מעינייני, אבל דבריך ממש לא מסתדרים לי בהגיון שלי...

nir1952

New member
ZIVA008

עצם זה שזה לא מסתדר לך סימן שכנראה אני צודק.

ניר שלום לך

תשמע,הפירוש שלך לא חידש דבר,אבל השיטת מצליח שלך ,יום אחד תפיל חללים פה,אני מחזיק מאנשים מקצועים שידעו לדווח לפני מהלך בטרייד היומי והם יצדקו. כל פרשנות שלא במהלך מסחר הוא נבואה או אינטרס,או פוזיציה קיימת.

aegent1

New member
מי זה משה בשרשור הזה?

אין כזה כנוי בשרשור. ואם זה משה מכנוי קודם..זו בדיחה להיות בכינוי א' ולענות לשם בכינוי ב' .האישיות שלך לא מספיק חזקה כדי לחזור לכינוי המקורי..או שזו בעיית תוכנה של החלפת כינויים?

שום בעיית תוכנה

בעיית תקשורת עם מנהל הפורום...

ziva008

New member
ניר , יש בדבריך דברים לא נכונים

כמו למשל עיניין השורט של 3 מיליארד, שאמיר כתב עליו שהוא רק 2 מיליארד. העיניין שאנשים רוצים לקנות מניות וחברות הברוקרים מחכות לאסון כדי שהשוק יירד....ולכן זה לא מסתדר לי... וזה לא אומר שאתה בהכרח צודק. ימים יגידו. ואגב בשבילי פקיעה דרמטית- זה משהו בסביבות 750. אם זה 700-720 זה ממש לא דרמטי....

nara56

New member
" יאלצו..."

רק לידיעתך - לקוח בחברת ברוקרים חותם ש הפעולות בתיק נעשות לפי שיקול דעתו של מנהל תיק, לכן אם אין בתיק מניות אין ללקוח מה להגיד אלא רק להתערב ולבקש ...!

ziva008

New member
אם הברוקרים לא רוצים לקנות מניות

עבור הלקוחות , אולי זה בגלל שהם חושבים שמחירן גבוה????

למעלה