פציפסטים= ``שוחרי שלום``

Auntie Gizmo

New member
פציפסטים= ``שוחרי שלום``

תוך כדי שלטוט עצבני בטלוויזיה, נחתה אצבעי בערוץ 11, הלא הוא הערוץ הראשון- הטלוויזיה הישראלית. בדיוק היה יומן, חדשות סוף השבוע והייתה כתבה על בני נוער שמעלים את הצגת הדיבוק (לידע כללי- הייתה ההצגה הראשונה של תיאטרון הבימה, 1922). דיברו עם השחקנים, רובם לפני גיוס, על ההצגה ואז הגיע רגע המחץ- הצבא! השחקנים הצעירים התחילו לדבר שהם לא רוצים להתגייס כי בצבא נהרגים, לא צריך מלחמות, הם שונאים מלחמות, צריך שלום וכו` וכו`. אני לא מזלזלת בדעתם ולא פוסלת, אבל אם לא הצבא בארץ, איך לדעתם המדינה שלנו הייתה קיימת היום? אחת הבנות טענה שאנשים נהרגים ``סתם`` בצבא...סתם?! סתם?!?! אותם החבר`ה הצעירים שנהרגו במלחמות- נהרגו בשביל מטרה מקודשת: הקמתה של הארץ ובשלב מאוחר יותר גם הגנה על הארץ. הנערה הזאת, הייתה צריכה לשקול את דבריה, במיוחד לאור הדברים שקורים בארץ לאחרונה... אני רוצה להבהיר משהו, אני לא אומרת שאסור לחשוב ככה, שתחשוב מה שבא, אבל להגיד שבחורים ובחורות נהרגים סתם?! זאת כבר חוצפה! ישראל לא יכולה להתקיים בלי צבא. נקודה. הוכחות יש מספיק, לא צריך להתחיל לפרט, כולן נמצאות בספרי ההיסטוריה!

י.קטן

New member
בואי אני אסביר לך....

ניסית לראות את נקודת מבטה של אותה נערה?, אז אני כן. ובואי אני אסביר לךלמה היא התכוונה, אותה נערה התכוונה לכך שהצבא הוא מוסד הדוגל במלחמות, כל צבא בעולם הוא ככה, ומה שהי טענה שהיא לא אוהבת מלחמות ושלא צריכות להיות מלחמות= משמע: אפשר לפתור הכל בהדברות, ללא מלחמות וללא הרוגים, אלה לשבת כל העמים יחד ולחשוב על פתרון מועיל, הידברות כמו שאמרתי קודם. האם זו שיטה טובה?, לא אני אתווכח איתה, הרי כולנו יודעים שהשיטה הזו בחיים לא תעבוד, למרות שאני אישית מאוד ההיתי רוצה שכן יהיה אפשר לממש אותה. יערה.

נעל

New member
בביה``ס של נעל

די נפוץ לא להתגייס. אפשר אפילו להסתכן קצת ולהגיד שרוב הבוגרים של ביה``ס בעשר השנים האחרונות לא התגייסו. הייתה אפילו כיתה אחת שבה התגייסו רק 12 (מתוך 40), או משהו דומה. עומר, אתה טוען שכל אחד שיש לו טיפת שכל לא צריך להתגייס? חשבת על התוצאות? הצבא שלנו גם עכשיו עושה רושם שהוא קצת יותר חובבני ממה שהיינו רוצים שהוא יהיה. אומנם לא שומעים הרבה על ההצלחות של הפעולות הישראליות, אבל שומעים בזמן האחרון על הרבה פשלות ועל הרבה ועדות חקירה. לצבא יש תפקיד חשוב בעת שלום, וכל ועדת חקירה כזו מורידה מהיכולת שלו (הכושר הלא-קרבי שלו) למלא את התפקיד. אנשים פשוט לא יכולים לצפות שיגנו עליהם בלי שהם ימלאו את חובתם בבוא הזמן. גם אם אתה מתכנן לעוף מהארץ הזאת, לפחות במשך 17 שנים (תוריד כמה חופשות בחו``ל אם אתה רוצה) שמר עליך הצבא הזה. אם כולם היו כמוך רוב הסיכויים שהיית פשוט נהרג, או אפילו לא נולד. כנ``ל לגבי רובנו. זה לא כיף, ואפילו מצפונית זה קשה לפעמים, אבל אין ברירה. גם אנשי השלום הגדולים וגם השמאלנים הכי קיצונים (שכביכול לא אכפת להם מהמדינה, כולל אלו שרוצים למצוא להם New Israel) הם אנשים שמילאו את חובתם, ובהרבה מקרים אפילו עשו מעבר לרוב האנשים. נעל, שמקווה לא להיות מוצבת בשטחים כי קרוב לוודאי שהיא תפר הרבה פקודות שם

אמרת נכון.

אם שמת לב מה אמרת שמת לב שהמדינה משתינה עליך ועל כל החילונים ב2 קשתות. (גם על חובשי הכיפות)

שני16

New member
משתינה,משתינה,אני מסכימה...

אבל,כמו שנעל אמר ברוב חוכמתו,אם כולם היו כמוך,אתה לא היית כאן...גם לא נעל....אפילו אני לא הייתי כאן!!!!! בכל אופן,נכון,אתה צודק...אני בספק אם המדינה הזו נותנת לנו,בטח לא משהו ששוה לשלוש שנים שאנחנו נותנים לה,אבל תחשוב על זה....אין לנו כל כך ברירה... יש לנו ארץ מחורבנת,ארץ רקובה,עם מנהיגים שאני כבר לא יודעת איך לכנות אותם(עלק מנהיגים...).אבל יחד עם זאת,מסביבנו יש עוד ארבע מדינות,פי מאה יותר מחורבנות,שמתות למחוק אותנו מכאן,ועוד עם כבוש פה בארץ שלך....תגיד לי בדיוק איך המדינה תתמודד עם זה בלי הצבא? יש הרבה חיילים שמתים בשביל להגן על הארץ שלנו,ולפעמים הם מתים סתם,מה לעשות...הם מקריבים את עצמם,לא סתם,אבל הנסיבות בהן הם מתים,סתמיות ביותר.... מה היה לצבא שלנו לחפש בלבנון???בזמנו זה היה הכרחי,אבל 18 שנה נתקענו שם,רבאק,ובגלל שרון המטומטם הזה וכל האחרים שלא הוציאו את צה``ל משם,חיילים מתו ס-ת-ם,אין דרך אחרת להגדיר את זה...לא היה לנו מה לחפש שם,לא היה לנו מה לעשות שם,ואלפי חיילים מתו סתם.לא בעצם לא סתם.בגלל פוליטיקה ,בגלל טיפשות.. טוב,לא חסרות דוגמאות... אוי,טיפה גלשתי...בכל אופן,שורה אחרונה... הצבא הזה הוא דפוק,בהחלט,בדיוק כמו המדינה שמשתינה עלינו,אבל הברירה היחידה שלנו זה לשרת שלוש שנים,ורק אחרי זה להשתין בחזרה....אחרת לא נהיה פה....ולחלק מאיתנו,כן חשוב להיות פה.. שני

Auntie Gizmo

New member
זאת לא חובה

זאת לא חובה לחיות כאן, זאת זכות, ואם את לא רוצה לחיות כאן, אז לכי ותחיי במדינה אחרת שלא תשתין עלייך אלא תנסה לבעוט אותך ממנה. המדינה שאת חיה בה כיום היא מדינת היהודים, מדינה שלפי מגילת העצמאות תיתן לך מקלט והגנה. את כנראה צריכה לחיות תחת שלטון זר כמו לדוגמה בזמן מלחמת העולם השנייה או כמו כל שלטון דיקטטורי או אנשים נטולי חירות בכדי להעריך את הדבר החשוב מכל שהמדינה שלך נותנת לך: ביטחון ודמוקרטיה.

V. Ghost

New member
וטוב שכך..............

וטוב שכך- הצבא לא זקוק לחיילים שאינם בעד הצבא ורק יורידו מוטיבציה לחיילים אחרים כמובן שצריך למצוא דרך כדי לא לאפשר השתמטות המונית ;-) Visible Ghost אביעד

themeandi83

New member
לא!!!!!!!!

והייתי שם עוד המון סימני קריאה! הם לא מתים סתם בתאונות דרכים מתים סתם ,ברצח על רקע לאומני מתים סתם ,ברצח על רקע רומנטי מתים סתם אבל אתה לא מת סתם בשביל המדינה. אין כזה דבר! ועכשיו הודעה לכל המשטמתים למיניהם: המדינה הזו הייתה פה בשבילכם במשך 17-19 השנים האחרונות (תלוי בני כמה אתם) אולי זאת נאחס של מדינה אבל אני אפתיע אותכם ואגיד לכם שאין לנו ארץ אחרת... גם לא ניו איזראל. והצבא הכרחי למדינה הזאת לדוגמא מה הייתם עושים במהומות? באמת נראה לכם שהשוטרים היו מצליחים לכבות אותם לבד? ומה עם כל המחבלים שעוצרים על הגבול? (סתם לידע היום נתפסו 4 מחבלים) והגבולות שלנו שמי מגן עליהם עם לא צה``ל? צהל הכרחי למדינה ועליכם בתור אזרחים למלא את חלקיכם בתוך המבנה הזה... ``די לאלימות``

פלומפי

New member
רק רציתי לחזק את עמדתך

נסעתי לפני שנה לפולין ואני לא רוצה לדבר כרגע על חשיבות המסע-בפעם אחרת בכיף! אני חושבת וטוענת בצורה הכי חזקה, שחוזרים משם עם אהבת מולדת בצורה שלא תאמן. אז המדינה שלנו לפעמים משגעת את כולנו. אף אחד מהחלוצים לא חשב על העובדה שיהיה פה כל כך הרבה חרא (חמסינים, שביתות, עוני, אלימות, סמים, אונס, פשע, ערבים-יהודים, דתיים-חילונים וכל שאר הדודים הנחמדים) אבל כשהם עלו והגנו על הארץ הזאת הם באו במטרה להקים בית לאומי ליהודים, בית שיגן עליהם מפני הצרות שבגולה. המאבק על המדינה הזאת עדיין לא תם והוא מובל בכל המישורים-החברתי, הכלכלי, המדיני-ועלינו, בני הנוער מוטלת החובה להוביל את כל המאבקים האלה ולדאוג לכך שיהיה טוב יותר במדינה הזאת מה שלא היה לפני 30 ו40 שנה!!! אנחנו לא נהרגים סתם-אנחנו נהרגים בשביל עתיד טוב יותר ועד שתושג דרך טובה יותר להשיג עתיד טוב יותר אין לנו ברירה אלא להתגייס לצבא. כי המדינה שלנו לא תשרוד בלי!

Auntie Gizmo

New member
לולא החיילים האלה...

שאתה טוען שהם נהרגים סתם, לולא אותם אנשים צעירים שהגנו בגופם על המדינה ובמיוחד בשבועות האחרונים, אתה וחבריך אשר חולקים את אותן הדעות, לא הייתם יכולים לשבת ולטעון אותן עכשיו!

פלומפי

New member
אני חושבת

שהכל מתחיל בראש. אם מנהיגים אומרים שיש שלום אז לא צריך צבא. בני נוער כיום, לא רוצים ללכת לצבא ``ולבזבז`` שנתיים-שלוש מהחיים שלהם כי מה הם ``פראיירים``? מה פתאום! ולמה לעזאזל שהם יתרמו למדינה שתרמה להם כל חייהם? ולמה לעזאזל נהרגו אנשים ב-6 מלחמות? כדי שתיהיה להם מדינה והם יוכלו לדבר שטויות! אני מכירה מספיק בני נוער שרוצים ומחכים להתגייס ואפילו רוצים לשרת בקרבי! אולי זה נובע מתוך הייצר החייתי של להרוג ולא מתוך אידיאולוגיה טהורה אבל... אני מניחה שברגע שהראשים יתחילו לדבר אחרת וישדרו לעם שהצבא נחוץ (כל עוד אין שלום, ואנו עדים ךעובדה שעדיין אין...!) ושאנו צריכים את מיטב הנוער בו!!! חוץ מזה צריך להראות לאותה נערה טיפשה שלמרות שיש שלום (לדוגמא עם מצרים וירדן) הוא שלום קר והצבא של שתי המדינות ממשיך להתחמש כאילו המלחמה לא נפסקה... אולי שתתחיל לקרוא עיתונים!

למעלה