פצוע..... מה עושים?!

פצוע..... מה עושים?!

הרי אורווה זה אכן בית של המון מאיתנו אך זה מקום מסוכן ליפעמים! מה אתם עושים במקרה שאתם לבד בחווה וסוס נפצע?! או במקרה שאפילו ילד נפצע ואתם לבד?!?! אתם חושבים שאנחנו צריכים לעבור קורס של עזרה ראשונה בסיסת (לפחות אלה שנמצאים בחווה מרבית מזמנינו)?? מישהו ממכם קיבל אי פעם הוראות או הדרכת בקשר לסיטואציות האלו?!? ואם היה קורה משהו לסוס או לרוכב שרוכב איתכם ואין אף אחד בסביבה... מה תעשו?

אחלה דיון!../images/Emo41.gif

ובכן, לדעתי כל אוהב סוסים שנמצא זמן מה בחווה, צריך לעבור קורס כזה...(סוסים)! כעיקרון סיפרו לי קצת מה ניתן לעשות כשסוס פצוע, ועכשיו אני אתלווה לוטרינר שמטפל בסוסים ומנסה ללמוד.. (אגב- הוא מטפל באורוות נווה אילן למי שמכיר- דניאל רונן*). ברוכבים אין לי מושג איך לטפל, לכן עם ילד נפצע קשה (מעבר לידע הבסיסי שיש לי על רפואה מידיית-עזרה ראשונה) למשל: התעלף \ כניראה שבר משהו... אני או מתקשרת למישהו מהחווה או במקרה גרוע מתקשרת לאמבולנס (מה המספר שלו שוב? חח)
ועם זה רוכב\ סוס שרוכב איתי, אני מיד יורדת מהסוס, קושרת אותו ורצה לילד\ סוס. פיצי.

תודה!.... אז ככה

אין לי ידע נרחב יותר מידי בטיפול סוס פצוע! וזה ממש חבל לי תמיד שהווטרינר מגיע אני שואלת המון שאלות! מנסה לקלוט כמה שיותר! אני באמת אתקשר לאדם דשמבין הקרוב ביותר שאני מכירה! ואני חושבת שחשוב שישיה תטלפון של הווטרינר של האורווה שמור בזיכרון של הפאלפון או כתוב איפשהוא שכול מי שצריך יכול לראות.... בקשר לאדם פצוע.... אני גם אחפש איזה מישהו מבין או ארים טלפון לאבא שלי (חובש בצבא...) ואם אני אראה שזה באמת חמור ישר לאמבולנס..... בלי קשר- לאלאה שרוצים ללמוד קצת ווטרינריה בחופש..(זה כולל גם סוסים!) זה ממש נחמד!

אה ודרך אגב....

רק שתדעו שכל ילד או אדם שנפצע בצורה דיי רצנית(מסמר ברגל וכד') צריך לעשות זריקת טטנוס.... כי באורוה יש תמיד חיידקי טטנוס....

טוי בוי

New member
קוראים לסמי שגר באורוות....

סמי גר מאחורי האורוות אז פשוט דופקים בדלת ואומרים לו שקרה משהו לסוס והא נותן לך צתרופה וגם אפשר לקחת לבד אם מקירים את הארון שלו את התרופות ואם ילד נפצע יש עזרה ראשונה במזקירות וגם טלפון תמיד יש....

S H I L G I

New member
באמת אחלה דיון!../images/Emo29.gif

אין סיכוי שהאורווה שלנו תהיה ריקה, אבל בכל זאת.. אני אכנס למועדון, שם יש מספרי טלפון של המפרזל, הוטרינר... אז קיצר הייתי מתקשרת לוטרינר ושואלת מה לעשות ואם לא הייתי יודעת בדיוק מה לעשות למרותה הסברים הייתי מתקשרת ליפתח או משהו ושואלת מה לעשות.. עוד אפשרות זה להתקשר לאחד הקיבוצניקים שעובדים באורווה והם יודעים מה לעשות והם יכולים להגיע תוך 3 דקות.. בקשר לילדים פצועים.. אם מישהו נפצע (עזרה ראשונה) אני אדע מה לעשות, אם זו פציעה קשה, אני לא אדע מה לעשות ואני אתקשר לאמובלנס, חוץ מזה, המדריכים אצלנו עברו קורס בעזרה ראשונה בווינגייט.. נטע

dearanita

New member
אממממ.....

האורווה שאני נמצא בה היא במילא אורווה פרטית ולא בית ספר ככה שאין שם ילדים שמסתובבים אבל בכל מקרה אם מישהו היה נפצע אני הייתי בקורס לעזרה ראשונה...

Shai Felton

New member
זה קרה לי פעם עם סוס../images/Emo170.gif

לפני שגבע מת הוא היה חולה מאד מאד! וזה היה בחופש הגדול (לפני שנתיים) והייתי באה כללללל בוקר ומה זהמטפלת בו!! בקיצור קרו הרבה מאד פעמים שהוא הרגיש ממש ממש לא טוב (יותר מבדרך כלל) ואז הייתי מתקשרת לנעם, לפעמים הוא היה נשכב באמצע החצר, ואז היה צריך להכניס אותו מהר מהר לתא, ולפעמים הוא היה מחרבן (ולא בצור ההרגילה) ואני וחברה שלי לא תמיד ידענו מה לעשות כי לא נתקלנו בזה לפני זה.... פפפפ.... בקיצור כל שניה בערך הייתי מתקשרת למדריך שלי (ממש הצקנו לו) כי ממש פחדתי כל הזמן שעוד שניה יקרה לו משהו..... זה לא קורה לי הרבה שנאי ממש ממש לבד בחווה אבל אם כן ובכל זאת קורה משהו אז אני מתקשרת לנעם... הוא תמיד עונה. ואם לאחד הרוכבים קורה משהו - טוב זה אף פעם לא קרה לי... כשהייתי רוכבת לבד תמיד לקחתי פלאפון (הייתי רוכבת עם חברה ביער) שאם ייקרה משהו תמיד נוכל להתקשר אליו..... ובמנז' אנחנו תמיד רוכבים מסודר בתוך שיעור ככה שהוא תמיד שם.

פרסה

New member
מממ.

קורה לעיתים ממש רחוקות שאני לבד בחווה אבל אין איתי עוד אנשים עם קורא משהוא לסוס אני מתקשר למאיר/אבי/יהודה/לירון/ליקה שיבואו ומנסה לעזור לו לבד בנתיים (אלה אם אני רואה שזה מסוכן) עם קורה לי משהוא ישר למישהוא מהחווה אם קורה שאני לבד עם ילד בחווה אני מצלצל למישהוא ובנתיים עושה מה שאפשר עם העזרה הראשונה בטיולי רכיבה אני תניד גם עם קשר וגם טלפון ועם עוד רוכב שאני דואג שגם עליו יהיה טלפון עם קורה משהוא אני ישר קופץ מהסוס צודיע בקשר ומבקש אישור עוזר לרוכב ואז מגעים אלי עם רכב של החווה ותיק עזרה ראשונה המלצה שלי אליכם! תמיד תלכו בדרכים שיש גישה של רכב לפחות מ 20 מטר

˜Me˜

New member
חובה חובה חובה חובה ../images/Emo167.gif../images/Emo104.gif

קורס עזרה ראשונה. ילדה מהקבוצה שלי, שברה את היד, מתזוזה פתאומית של הסוסה. מהמצב הזה חובהחובהחובהחובהחובה לעבור קורס של מגן דוד אדום/עזרה ראשונית. מאוד חשוב

אממ....

תראי.... גם אם אתם נשארים לבד בחווה וקורה משהו.... אם זה יותר חמור מאשר לשים איזה חומר חיטוי ופלסטר אז תמיד יש את הטלפונים של מנהלים/מדריכים בחווה תצלצלו!

למעלה