פעם ראשונה במעיין הבירה

sweetdreams

New member
פעם ראשונה במעיין הבירה

לא ממש ברור איך רק עכשיו זו פעם ראשונה שלי שם!
טוב, היתה עוד פעם, לפני הרבה שנים. אבל זה לא ממש נחשב. אז באנו לשתות בירה בצהרי היום ולנשנש משהו בקטנה. עוד לא הבנו אז לאיזה מקום נכנסנו.

מאז היו הרבה פעמים של כמעט להגיע, אבל בסוף לא, מאלפי סיבות - החל מהעדפות שונות של החבר׳ה, אנשים שטועים לחשוב שמדובר בפאב, שעות פתיחה לא ממש נוחות, ותקופות בהן היו מעשנים בפנים.


גם הפעם בן הזוג עדיין קבור באשלייה שמעיין הבירה זה מקום לערב ולא לצהריים, כי בירה בצהריים זה לא ממש הוא
.
ויתרתי על לנסות להתווכח עם הטענה, ובכלל להסביר שוב שמדובר במסעדה, והחלטתי לקחת במקומו את אחד החברים האחרים.

אז החבר שהצטרף אליי כבר מכיר ואוהב את המקום, אמרתי לו זו פעם ראשונה של שם, ובכלל לא הייתי *כזה* הרבה פעמים בחיי במסעדות רומניות. אבל אני יודעת שמסרבת בכל תוקף לאבטיח מוחמץ!!!

אז הלכנו הפעם על מנות יחסית סטנדרטיות שהן בטוח טעימות. ומפעם לפעם אני אעיז יותר.


תחילה, הזמנו שני חצאי בירה נגב אדמדמה מצויינת. וידאתי תחילה שאכן מדובר בחצי ליטר תקני, כפי שאני תמיד עושה עם מקומות חדשים. לא שציפיתי מהם לפחות מזה, אבל עצם זה שהוא בכלל לא הבין תחילה מה זה אומר פיינט שהוא לא חצי, זו כבר נקודה לטובתו.

וקיבלנו לשולחן פרוסות עבות של לחם אחיד פשוט אך טעים, בליווי חזרת.
היה לי קצת משונה החזרת, אבל בסדר, היא ליוותה אותנו יופי לאורך כל הארוחה, כנראה שזה מה שהיא היתה אמורה לעשות. וגם.. זו פעם ראשונה עבורי לנסות חזרת אמיתית. בחיי, אפילו שכבר טעמתי פעמיים גפילטע פיש, זה לווה כנראה בחזרת מזוייפת ולא חריפה בכלל! החזרת הזאת, לעומת זאת, היתה חריפה בול במידה!

לראשונות לקחנו כבד קצוץ, וכיסונים ממולאים.
את הכבד הקצוץ מאוד אהבתי. מכיל את כל הדברים הטובים שכבד קצוץ טוב צריך להכיל.
את הכיסונים החבר מאוד אוהב. קיבלנו שישה כיסונים. שלושה מהם ממולאים בבשר, ושלושה בתפו״א. אני לקחתי אחד מכל סוג (אחרת היה לי קשה להתמודד עם ההמשך שעוד עתיד היה לבוא
), והשארתי לו את היתר. כיסוני הבשר היו *מאוד* טעימים. בדר״כ אני פחות טיפוס של מנות בצק ממולא על כל סוגיו, אבל הכיסונים כאן היו מסוג הלא מכביד, והמילוי הורגש היטב. הכיסונים עם תפוחי האדמה היו קצת חסרי טעם מבחינתי, והרבה פחות מוצלחים. בדיעבד היינו לוקחים את כולם במילוי בשר. אבל הוספתי לו חזרת ובצל חי ממנת הכבד הקצוץ, וביחד איתם הצלחתי לייצר מהכיסון הזה ביס שהיה לי יותר מעניין.
הכיסונים גם הגיעו עם טבעות בצל מטוגן, שאני נמנעתי מהן, רק בשביל להתקל בהן שוב בהמשך..

המשכנו עם מרק שעועית, וצלעות חזיר מעושנות (אוף, שכחתי את השם שלהן מהתפריט...)

אני חשבתי שבשלב הזה אני לא אצליח להתמודד עם אוכל יותר מדי כבד, אבל מרק השעועית הזה קרץ לי. חוץ מזה, אחרי שהזמנו מישהו בשולחן מאחורינו קיבל גולאש, שבתפריט כתוב שמוגש רק בימי שישי, אז קצת הצטערתי שלא הזמנתי אותו. אבל היי.. זוהי הזדמנות להגיע שוב, נכון?

קיבלתי מרק שעועית בקערה בינונית, אבל די ממלא (עבורי), שכן היו בו הרבה שעועית ופול, כמו גם טבעות בצל מטוגן (ההוא ממקודם) ומעט בצל ירוק. טוב, אז בדר״כ אני לא ממש חובבת בצל מטוגן, וקצת הפתיע אותי לקבל כל כך הרבה ממנו בתוך מרק השעועית שלי. אבל למה להיות שליליים? אמרתי ננסה.. והיי, הטבעות האילו נעשו בצורה מושלמת!! הטבעות היו דקת והבצל היה קריספי לגמרי, כמו צ׳יפס-בצל, והרטיבות מהמרק דווקא מאוד החמיאה לו, ולא הפכה אותו למושי, שזוהי התצורה שבה בדר״כ אני לא אוהבת לקבל בצל מבושל/מטוגן במנות.
המרק עצמו לא היה סמיך מאוד, כי אם מהסוג שכיף לשתות ולהטביל בו את הלחם המצויין מההתחלה. והמרק גם היה מתובל בצורה מושלמת. לראייה, גם כשכבר היה קר (אני אוכלת לאט
), הוא עדיין היה מאוד מאוד טעים, וכשאני סיימתי איתו החבר עוד התעקש לדלות ממנו את הטיפות האחרונות עם לחם או בשתייה ישר מהקערה.

ואז הצד השני של השולחן קיבל את מנת הצלעות. וואו, ממש הצטערתי שאין לי קיבה של גבר בשלב הזה, אחרת הייתי לוקחת מנה כזאת בעצמי ומחסלת אותה מרוב שזה היה טעים.
במקום זה קיבלתי שני-שליש צלע שהוא תרם לי בנדיבות, וזה אחרי שהתנגדתי לקחת לו צלע שלמה (וגם באמת שכבר הייתי שבעה, לצערי). היו בצלחת עוד שום כתוש שהוא מאוד נהנה ממנו. אני העדפתי שלא ללכלך את הבשר שלי עם כלום, ולאכול אותו נקי כמו שהוא. ואם הייתי מרגישה קצת יותר בבית, ולא באמצע מסעדה עם אנשים נוספים שיושבים מסביב, אז גם הייתי מוותרת על נימוסי השולחן ואוכלת אותו בביס ישר מהצלע. מנה מעולה!!

יצאנו ממש שבעים אחרי כל זה. עדיין פזלנו לכיוון הקינוחים, אבל לא הזמנו שום דבר בסופו של דבר (הוא גם רגיש לחלב, אז בכלל לא היתה אופציה לא חלבית עבורו). רק נשארנו עוד קצת לשבת ולסיים את הבירות בכיף.
כשהזמנו חשבון (203 ש״ח לפני טיפ) אז לקח די זמן עד ששולם, כיוון שהיתה להם איזו בעיה עם מכונת האשראי או משהו.. הציעו לנו בינתיים קפה שחור שסגר ממש טוב את הארוחה המקסימה הזאת.

לשמחתנו עוד היה קצת אור כשיצאנו, אז המשכנו לסיבוב באיזור השוק הטורקי, לפני שחזרנו לאוטו.
 

salo22

New member
המסעדה.. enoguh said


ובכל זאת, יסלחו לי שפי ארצינו המנסים להנדס חתיכת סלק וכרובית, כישרון הבישול שיש לשלומי והצוות בידיים יש למתי מעט
אגב לגבי מרק השעועית, אני לא חושב שהוא מכיל פו, אלא זו פשוט שעועית בובס גדולה במיוחד
זה ללא ספק אחד האייטמים האהובים עלי ביותר שם.. תודה רבה על הדיווח הבתולי
 

sweetdreams

New member
האמת שדיברנו על זה ארוכות


האם זהו פול במרק או זן של שעועית, ולא ממש הגענו לכדי החלטה מספקת בינינו לבין עצמנו.


אז אולי התשובה שלך סותמת את הגולל על הדילמה הזאת.
 
אז בטח את והאחרים

שמעו את זה ממני כבר לא מעט פעמים, אבל מעיין הבירה זו מבחינתי ה-מסעדה ובאופן כמעט מוחלט.
אני בן בית שם כבר המון שנים ומשתדל לאכול שם פעם בשבוע, אם לא יותר (לפעמים יוצא פעמים שלוש).

מרק השעועית הוא ה MUST שלי בכל ארוחה, לא משנה קיץ או חורף.
יש לי פטיש חזק מאד למרק הזה ושם הם עושים אותו מעולה.

כמה הארות ברשותך (למרות שאני בדרך כלל לא מעיר לאחרים... למרות לא מעט "טעויות")
אבל במקרה שלך, אני בטוח שתקבלי את זה כפי שזה ושזה בא ממני, דעי שזה עם חיוך גדול.

אין פול במרק, יש פשוט 2 סוגי שעועית, אחת לבנה קטנה ורגילה יחסית והשניה שהיא בובעס (כפי שציין סאלו לפני)
שגם תורמת במרקם ובטעם החמאתי של המרק שלהם.
דבר שני - אין שם בצל ירוק, אלא עירית, אמנם קרוב, אבל עם טעם הרבה פחות בצלי והרבה יותר עדין לכן אין בעיה של כמות ממנה (אני בטוח שראית אותה שוב אחר כך במנת ה"קוסטיצה" {השם של הצלעות המעושנות ששכחת
}

מלבד זה - אני כל כך מאושר שהלכת וניסית לאכול שם שוב (אם אני לא טועה, היינו אמורים להיות שם יחד בסשן צילום לפני כמה חודשים שלא יצא
) ויצאת שמחה ומאושרת. שזה בדיוק מה שהמקום הזה אמור להעביר.

 
a la mama acasa

יש בבוקרשט רשת של שנקראת:כמו בבית של אמא,
מגישים שם מאכליים רומנים אותנטיים, השרות שם מדהים , מחירים לא יקרים, הסניפים שלהם מרוהטים בספות נוחות , העצוב שם הוא מיקס בין סניפי ההארד רוק קפה שהיו כאן ומעיין הבירה פלוס טא'ץ של מקדונלדס.
שים לב בלינק שצירפתי למרק השעועית עם מקוסטיצה מעושנת בפנים שמתומחר רק בכ 15 שקלים.
 

AINA

New member
תודה על הביקורת

אכלת את כל הפייבוריטים שלי, ביקור שלי שם לצערי מתרחש אחת ל.. מפאת המרחק ושעות הפתיחה.
תמיד הוא מתחיל בכיסונים חצי חצי, מרק השעועית האלמותי (ומעולם לא הייתי סאקרית של שעועית...)
ממשיך בקוסטיצה שנצלת בול אותו הדבר כל פעם מחדש ומסתיים בבוואריה עם סירופ השוקולד.

למרות שאני ממוצא "קרוב" אבל לא בדיוק זה, המסעדה הזו גורמת לי להצטער שפספסתי את האוכל הזה כמחצית מחיי
אך אימצתי אותו לחיקי כאילו אני רומניה אמיתית.

שיהיו עוד המון ארוחות טובות בחברה מוצלחת!
 

sweetdreams

New member


עם חברים טובים אני מסודרת.

ונראה שגם מקומות טובים לאכול בהם לא חסר.


כבר אמרתי פה לא מזמן, אני שמחה מאוד לראות את הפורום שוקק לאחרונה בדיווחים על חיפה, ובפרט מקומות בעיר התחתית.
בהחלט מגיע לה!


ואגב, מאוד שיעשע אותי לראות שאיכשהו ׳פגעתי׳ בפוקס על המנות הפייבוריטיות על רוב המגיבים. זה ממש לא היה מתכונן.
 

bruno01

New member
איזה קסם של מקום.

באמת שאין כמו מעיין הבירה.

ואיך עוד לא טעמתי שם את מרק השעועית?? זה המרק האהוב עליי בעולם, ואני חייב לטעום את שלהם!
 
למעלה