sweetdreams
New member
פעם ראשונה במעיין הבירה
לא ממש ברור איך רק עכשיו זו פעם ראשונה שלי שם!
טוב, היתה עוד פעם, לפני הרבה שנים. אבל זה לא ממש נחשב. אז באנו לשתות בירה בצהרי היום ולנשנש משהו בקטנה. עוד לא הבנו אז לאיזה מקום נכנסנו.
מאז היו הרבה פעמים של כמעט להגיע, אבל בסוף לא, מאלפי סיבות - החל מהעדפות שונות של החבר׳ה, אנשים שטועים לחשוב שמדובר בפאב, שעות פתיחה לא ממש נוחות, ותקופות בהן היו מעשנים בפנים.
גם הפעם בן הזוג עדיין קבור באשלייה שמעיין הבירה זה מקום לערב ולא לצהריים, כי בירה בצהריים זה לא ממש הוא
.
ויתרתי על לנסות להתווכח עם הטענה, ובכלל להסביר שוב שמדובר במסעדה, והחלטתי לקחת במקומו את אחד החברים האחרים.
אז החבר שהצטרף אליי כבר מכיר ואוהב את המקום, אמרתי לו זו פעם ראשונה של שם, ובכלל לא הייתי *כזה* הרבה פעמים בחיי במסעדות רומניות. אבל אני יודעת שמסרבת בכל תוקף לאבטיח מוחמץ!!!
אז הלכנו הפעם על מנות יחסית סטנדרטיות שהן בטוח טעימות. ומפעם לפעם אני אעיז יותר.
תחילה, הזמנו שני חצאי בירה נגב אדמדמה מצויינת. וידאתי תחילה שאכן מדובר בחצי ליטר תקני, כפי שאני תמיד עושה עם מקומות חדשים. לא שציפיתי מהם לפחות מזה, אבל עצם זה שהוא בכלל לא הבין תחילה מה זה אומר פיינט שהוא לא חצי, זו כבר נקודה לטובתו.
וקיבלנו לשולחן פרוסות עבות של לחם אחיד פשוט אך טעים, בליווי חזרת.
היה לי קצת משונה החזרת, אבל בסדר, היא ליוותה אותנו יופי לאורך כל הארוחה, כנראה שזה מה שהיא היתה אמורה לעשות. וגם.. זו פעם ראשונה עבורי לנסות חזרת אמיתית. בחיי, אפילו שכבר טעמתי פעמיים גפילטע פיש, זה לווה כנראה בחזרת מזוייפת ולא חריפה בכלל! החזרת הזאת, לעומת זאת, היתה חריפה בול במידה!
לראשונות לקחנו כבד קצוץ, וכיסונים ממולאים.
את הכבד הקצוץ מאוד אהבתי. מכיל את כל הדברים הטובים שכבד קצוץ טוב צריך להכיל.
את הכיסונים החבר מאוד אוהב. קיבלנו שישה כיסונים. שלושה מהם ממולאים בבשר, ושלושה בתפו״א. אני לקחתי אחד מכל סוג (אחרת היה לי קשה להתמודד עם ההמשך שעוד עתיד היה לבוא
), והשארתי לו את היתר. כיסוני הבשר היו *מאוד* טעימים. בדר״כ אני פחות טיפוס של מנות בצק ממולא על כל סוגיו, אבל הכיסונים כאן היו מסוג הלא מכביד, והמילוי הורגש היטב. הכיסונים עם תפוחי האדמה היו קצת חסרי טעם מבחינתי, והרבה פחות מוצלחים. בדיעבד היינו לוקחים את כולם במילוי בשר. אבל הוספתי לו חזרת ובצל חי ממנת הכבד הקצוץ, וביחד איתם הצלחתי לייצר מהכיסון הזה ביס שהיה לי יותר מעניין.
הכיסונים גם הגיעו עם טבעות בצל מטוגן, שאני נמנעתי מהן, רק בשביל להתקל בהן שוב בהמשך..
המשכנו עם מרק שעועית, וצלעות חזיר מעושנות (אוף, שכחתי את השם שלהן מהתפריט...)
אני חשבתי שבשלב הזה אני לא אצליח להתמודד עם אוכל יותר מדי כבד, אבל מרק השעועית הזה קרץ לי. חוץ מזה, אחרי שהזמנו מישהו בשולחן מאחורינו קיבל גולאש, שבתפריט כתוב שמוגש רק בימי שישי, אז קצת הצטערתי שלא הזמנתי אותו. אבל היי.. זוהי הזדמנות להגיע שוב, נכון?
קיבלתי מרק שעועית בקערה בינונית, אבל די ממלא (עבורי), שכן היו בו הרבה שעועית ופול, כמו גם טבעות בצל מטוגן (ההוא ממקודם) ומעט בצל ירוק. טוב, אז בדר״כ אני לא ממש חובבת בצל מטוגן, וקצת הפתיע אותי לקבל כל כך הרבה ממנו בתוך מרק השעועית שלי. אבל למה להיות שליליים? אמרתי ננסה.. והיי, הטבעות האילו נעשו בצורה מושלמת!! הטבעות היו דקת והבצל היה קריספי לגמרי, כמו צ׳יפס-בצל, והרטיבות מהמרק דווקא מאוד החמיאה לו, ולא הפכה אותו למושי, שזוהי התצורה שבה בדר״כ אני לא אוהבת לקבל בצל מבושל/מטוגן במנות.
המרק עצמו לא היה סמיך מאוד, כי אם מהסוג שכיף לשתות ולהטביל בו את הלחם המצויין מההתחלה. והמרק גם היה מתובל בצורה מושלמת. לראייה, גם כשכבר היה קר (אני אוכלת לאט
), הוא עדיין היה מאוד מאוד טעים, וכשאני סיימתי איתו החבר עוד התעקש לדלות ממנו את הטיפות האחרונות עם לחם או בשתייה ישר מהקערה.
ואז הצד השני של השולחן קיבל את מנת הצלעות. וואו, ממש הצטערתי שאין לי קיבה של גבר בשלב הזה, אחרת הייתי לוקחת מנה כזאת בעצמי ומחסלת אותה מרוב שזה היה טעים.
במקום זה קיבלתי שני-שליש צלע שהוא תרם לי בנדיבות, וזה אחרי שהתנגדתי לקחת לו צלע שלמה (וגם באמת שכבר הייתי שבעה, לצערי). היו בצלחת עוד שום כתוש שהוא מאוד נהנה ממנו. אני העדפתי שלא ללכלך את הבשר שלי עם כלום, ולאכול אותו נקי כמו שהוא. ואם הייתי מרגישה קצת יותר בבית, ולא באמצע מסעדה עם אנשים נוספים שיושבים מסביב, אז גם הייתי מוותרת על נימוסי השולחן ואוכלת אותו בביס ישר מהצלע. מנה מעולה!!
יצאנו ממש שבעים אחרי כל זה. עדיין פזלנו לכיוון הקינוחים, אבל לא הזמנו שום דבר בסופו של דבר (הוא גם רגיש לחלב, אז בכלל לא היתה אופציה לא חלבית עבורו). רק נשארנו עוד קצת לשבת ולסיים את הבירות בכיף.
כשהזמנו חשבון (203 ש״ח לפני טיפ) אז לקח די זמן עד ששולם, כיוון שהיתה להם איזו בעיה עם מכונת האשראי או משהו.. הציעו לנו בינתיים קפה שחור שסגר ממש טוב את הארוחה המקסימה הזאת.
לשמחתנו עוד היה קצת אור כשיצאנו, אז המשכנו לסיבוב באיזור השוק הטורקי, לפני שחזרנו לאוטו.
לא ממש ברור איך רק עכשיו זו פעם ראשונה שלי שם!
טוב, היתה עוד פעם, לפני הרבה שנים. אבל זה לא ממש נחשב. אז באנו לשתות בירה בצהרי היום ולנשנש משהו בקטנה. עוד לא הבנו אז לאיזה מקום נכנסנו.
מאז היו הרבה פעמים של כמעט להגיע, אבל בסוף לא, מאלפי סיבות - החל מהעדפות שונות של החבר׳ה, אנשים שטועים לחשוב שמדובר בפאב, שעות פתיחה לא ממש נוחות, ותקופות בהן היו מעשנים בפנים.
גם הפעם בן הזוג עדיין קבור באשלייה שמעיין הבירה זה מקום לערב ולא לצהריים, כי בירה בצהריים זה לא ממש הוא
ויתרתי על לנסות להתווכח עם הטענה, ובכלל להסביר שוב שמדובר במסעדה, והחלטתי לקחת במקומו את אחד החברים האחרים.
אז החבר שהצטרף אליי כבר מכיר ואוהב את המקום, אמרתי לו זו פעם ראשונה של שם, ובכלל לא הייתי *כזה* הרבה פעמים בחיי במסעדות רומניות. אבל אני יודעת שמסרבת בכל תוקף לאבטיח מוחמץ!!!
אז הלכנו הפעם על מנות יחסית סטנדרטיות שהן בטוח טעימות. ומפעם לפעם אני אעיז יותר.
תחילה, הזמנו שני חצאי בירה נגב אדמדמה מצויינת. וידאתי תחילה שאכן מדובר בחצי ליטר תקני, כפי שאני תמיד עושה עם מקומות חדשים. לא שציפיתי מהם לפחות מזה, אבל עצם זה שהוא בכלל לא הבין תחילה מה זה אומר פיינט שהוא לא חצי, זו כבר נקודה לטובתו.
וקיבלנו לשולחן פרוסות עבות של לחם אחיד פשוט אך טעים, בליווי חזרת.
לראשונות לקחנו כבד קצוץ, וכיסונים ממולאים.
את הכבד הקצוץ מאוד אהבתי. מכיל את כל הדברים הטובים שכבד קצוץ טוב צריך להכיל.
את הכיסונים החבר מאוד אוהב. קיבלנו שישה כיסונים. שלושה מהם ממולאים בבשר, ושלושה בתפו״א. אני לקחתי אחד מכל סוג (אחרת היה לי קשה להתמודד עם ההמשך שעוד עתיד היה לבוא
הכיסונים גם הגיעו עם טבעות בצל מטוגן, שאני נמנעתי מהן, רק בשביל להתקל בהן שוב בהמשך..
המשכנו עם מרק שעועית, וצלעות חזיר מעושנות (אוף, שכחתי את השם שלהן מהתפריט...)
אני חשבתי שבשלב הזה אני לא אצליח להתמודד עם אוכל יותר מדי כבד, אבל מרק השעועית הזה קרץ לי. חוץ מזה, אחרי שהזמנו מישהו בשולחן מאחורינו קיבל גולאש, שבתפריט כתוב שמוגש רק בימי שישי, אז קצת הצטערתי שלא הזמנתי אותו. אבל היי.. זוהי הזדמנות להגיע שוב, נכון?
קיבלתי מרק שעועית בקערה בינונית, אבל די ממלא (עבורי), שכן היו בו הרבה שעועית ופול, כמו גם טבעות בצל מטוגן (ההוא ממקודם) ומעט בצל ירוק. טוב, אז בדר״כ אני לא ממש חובבת בצל מטוגן, וקצת הפתיע אותי לקבל כל כך הרבה ממנו בתוך מרק השעועית שלי. אבל למה להיות שליליים? אמרתי ננסה.. והיי, הטבעות האילו נעשו בצורה מושלמת!! הטבעות היו דקת והבצל היה קריספי לגמרי, כמו צ׳יפס-בצל, והרטיבות מהמרק דווקא מאוד החמיאה לו, ולא הפכה אותו למושי, שזוהי התצורה שבה בדר״כ אני לא אוהבת לקבל בצל מבושל/מטוגן במנות.
המרק עצמו לא היה סמיך מאוד, כי אם מהסוג שכיף לשתות ולהטביל בו את הלחם המצויין מההתחלה. והמרק גם היה מתובל בצורה מושלמת. לראייה, גם כשכבר היה קר (אני אוכלת לאט
ואז הצד השני של השולחן קיבל את מנת הצלעות. וואו, ממש הצטערתי שאין לי קיבה של גבר בשלב הזה, אחרת הייתי לוקחת מנה כזאת בעצמי ומחסלת אותה מרוב שזה היה טעים.
במקום זה קיבלתי שני-שליש צלע שהוא תרם לי בנדיבות, וזה אחרי שהתנגדתי לקחת לו צלע שלמה (וגם באמת שכבר הייתי שבעה, לצערי). היו בצלחת עוד שום כתוש שהוא מאוד נהנה ממנו. אני העדפתי שלא ללכלך את הבשר שלי עם כלום, ולאכול אותו נקי כמו שהוא. ואם הייתי מרגישה קצת יותר בבית, ולא באמצע מסעדה עם אנשים נוספים שיושבים מסביב, אז גם הייתי מוותרת על נימוסי השולחן ואוכלת אותו בביס ישר מהצלע. מנה מעולה!!
יצאנו ממש שבעים אחרי כל זה. עדיין פזלנו לכיוון הקינוחים, אבל לא הזמנו שום דבר בסופו של דבר (הוא גם רגיש לחלב, אז בכלל לא היתה אופציה לא חלבית עבורו). רק נשארנו עוד קצת לשבת ולסיים את הבירות בכיף.
כשהזמנו חשבון (203 ש״ח לפני טיפ) אז לקח די זמן עד ששולם, כיוון שהיתה להם איזו בעיה עם מכונת האשראי או משהו.. הציעו לנו בינתיים קפה שחור שסגר ממש טוב את הארוחה המקסימה הזאת.
לשמחתנו עוד היה קצת אור כשיצאנו, אז המשכנו לסיבוב באיזור השוק הטורקי, לפני שחזרנו לאוטו.