פעם היה כאן קישור לספר בישול עיראקי

חאקויאכ

New member
פעם היה כאן קישור לספר בישול עיראקי

די מרשים, באנגלית, בפורמט PDF. לצערי הרב נפל לי המחשב ואחצ' וויאנו לתהום הנשייה את הספר הזה. מישהו יודע מה הלינק? תודה וחג שמח.
 

חאקויאכ

New member
איזה מנחוס :(

מצאתי את הלינק (http://www.mukamal.com/Baghdad%20Cooking.pdf) אבל הקובץ כבר לא שם... :( יש למישהו מושג איך אפשר להשיגו?
 

חאקויאכ

New member
תודה רבה. אנסה זאת. אם כי אני חושש

שהקובץ היה כל כך גדול, שאין לי נפח אימייל שיכול להכיל אותו. זה לא היה קובץ טקסט שנשמר כ-PDF אלא ממש סריקה של כל העמודים אחד אחד, וקובץ כזה שוקל פי כמה וכמה. אני זוכר שאפילו באינטרנט המהיר שהיה לי לקח לו לא מעט זמן לרדת. :( ושוב תודה.
 

פוקסי99

New member
קישור לתרבות עירק

http://iraqimusic.qpon.co.il/Front/Tools/homepage.asp אתר מדהים של תרבות עירק כולל ספרי בישול משפחתה של אישתי עברה על המתכונים במיוחד של משפ' גרשון והם ממש ממש טובים להנאתכם פוקס משה
 

פוקסי99

New member
פיתה עחרקית

פיתה עירקית של מירבלי..הכי תתאים..ו אמירה / מתכונים ו 15:46 | 03/11/03 מתכון: פיתה עיראקית לאפה רכיבים: 1 ק"ג קמח לחם מנופה 700 מ"ל מים חמימים בערך 3 כפות שמרים יבשים 3 כפות סוכר כף גדושה מלח גס חצי כוס שמן זית אופן הכנה: לשים את כל החומרים ללא המלח (קודם היבשים) כשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים המלח לשים 20 דקות מפסיקים, מורחים הבצק בשמן ומתפיחים התפחה ראשונה לישה שניה של הבצק התפחה שניה לישה שלישית חלוקה ל 10 כדורים (לפיתות יחסית גדולות) והתפחה על מגש במקביל שמים על הגז סאדג' או ווק הפוך עד שממש רותח כל כדור מותחים ידנית לפיתה דקה עם האצבעות טבולות בשמן מניחים על הסאדג' עד שהקצוות נהיות חומות ומעט תופחות הופכים לצד שני לעוד דקה מורידים, מורחים בשמן זית (אפשר גם בזעתר) בהצלחה ובתאבון אמירה לאסי שבה הביתה.....
 
למעלה