פעם אכלתי אצל איזו דודה רחוקה משהו

נירה63

New member
פעם אכלתי אצל איזו דודה רחוקה משהו

טעים להפליא, אני מנסה לשחזר ולא מצליחה אולי תעזרנה לי? זה היה משהו מבצק...כמו שבלולים...ובפנים היו גבינות ועשבי תיבול...הכל היה אפוי ובסוף על הצלחת היו המוני שבלולים כאילו קטנים , אני זוכרת איך ישבתי עם כוס תה וזללתי את השבלולים הללו...
 
שבלולי גבינה ושום של צוצונת

נמצא גם במאמרים. מתכון: שבלולי גבינה ושום רכיבים: לבצק: ½ 2 כוסות קמח תופח 200 גר' מרגרינה 1 גביע יוגורט 2 שיני שום כתושות קורט מלח למלית: 250 גר' גבינה לבנה 5% 250 גר' גבינה בולגרית או פטה 1 כף אבקת מרק פטריות 2 שיני שום כתושות 3 ביצים טרופות (להשאיר קצת לציפוי) 3 כפות קמח תופח אופן הכנה: יוצרים בצק חלק וגמיש מכל חומרי הבצק. עוטפים בניילון ושומרים במקרר לחצי שעה לפחות. מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים. מרדדים כל חלק לעלה בעובי חצי ס"מ.מורחים כל עלה במלית באופן שווה ומגלגלים לרולדה. פורסים כל רולדה בעזרת סכין לפרוסות בעובי ½ ס"מ ומניחים את הפרוסות על הצד החתוך על נייר אפיה בתבנית. מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום מעל.אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה עד שהשבלולים מקבלים גוון שחום יפה. הערות: מקור המתכון: צוצונת הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
ואני הכנתי פעם

שבלולים מלאים בגבינות ועשבי תיבול מהבצק בייגלה של הלורד ויצא משגע. התהליך בדיוק כמו במתכון של צוצונת שהוא מעולה בפני עצמו.
 
למעלה