פספורט

elad2040

New member
פספורט

פספורט נסת והותרת לי תמונת פספורט, על גבה כתבת סליחה, אוחז בה, עברתינמל שקצפו, על גלים סוערי-מבוכה, מילים, ניתזות על בְּגָדָי, נספגות, ובטרם אדע את פשרן אזקק לי אותן באוויר פסגות, אייבש מהן מלח-שירה.

קסנדרה*

New member
פספורט

פספורט נסת והותרת לי תמונת פספורט, על גבה כתבת סליחה, * צ"ל נקודה אוחז בה, עברתי נמל שקצפו, * כאן הפסיק מיותר על גלים סוערי-מבוכה, מילים, ניתזות על בְּגָדָי, נספגות, ובטרם אדע את פשרן אזקק לי אותן באוויר פסגות, אייבש מהן מלח-שירה. אני לא בטוחה שהיצירה ברורה. התחלת הרעיון ברור ואח"כ מתחיל להתבלבל. קסנדרה

elad2040

New member
הממ...

הייתי מבקש קריאה שנייה.
אני יכול "להסביר", אבל כבר אמרנו... טוב, בכל זאת נתחיל מכוונת המשורר וכך תנסו לענות איפה פיספסתי. השיר מתחיל במצב קונקרטי: האהובה עזבה, מותירה תמונת פספורט שעליה כתוב סליחה (קרה באמת, אבל לא חשוב. חוצמזה היא חזרה
). לאחר מכן הוא עובר מעין מסע פנימי, שמוליד שירה. אפשר להסביר את כל הדימויים, אך סיכמנו שלא זאת מטרתנו. עצות?

את הבית הראשון אני מבין

מעין זיקוק, סובלימציה בשפת חזל"ינו לא לברכה, הייתי גם מוסיף איזה נופך של ציניות בהתחלה, וכפי שקסנדרה כבר כתבה, מהשורה השלישית בערך, קשה להבין את ההמשך, תרשה לי לנסות: "נסת והותרת לי תמונת פספורט, על גבה רק ביקשת סליחה. אוחז בה , עברתי נמל שקצפו נישא על גבי גלים סעורי מבוכה - מילים ניתזו על בגדי, ובטרם נספגו אל תוכי, זיקקתי אותן , ואייבש מהן מלח שירה.

elad2040

New member
ויתרת על החריזה ../images/Emo10.gif

נראה לי שמה שכתבתי והשכתוב שהצעת אומרים אותו דבר... אני אחשוב איך לשפר. back to the old drawing board!

aiziq

New member
זו בדיוק הסיבה מדוע איננו משכתבים

לאחרים את יצירותיהם. אפשר להביע דעה, אפשר לרמוז על כיוון אבל אין זה הוגן כלפי היוצר לשכתב עבורו את היצירה. אם אני לא טועה ההבנה הזו גם רשומה בתקנון הפורום. איציק.

elad2040

New member
אין לי בעיה עם ההצעה של חיוור

אני מאד שמח שמציעים הצעות, רק ציינתי שאני לא מרגיש שהשינוי מצדיק ויתור על החריזה.

קסנדרה*

New member
אלעד בקשר לשכתוב יצירות של אחר

אז כפי שכתה איציק וגם כתוב בתקנון, אנחנו לא משכתבים למישהו את השירים, לא כי זה נחמד או לא נחמד למישהו זה בגלל שמשכתוב של אחר לא לומדים ועוד משהו, היצירה היא נכתבת ממחשבתו ומתחושתו, ואז היצירה היא כבר לא שלך אלא של מי שכתב אותו. קסנדרה

כל כך ברור

השיר כל כך ברור לי, שאני ממש יכול להרגיש אותו. זה כמו זיכרון ישן.

elad2040

New member
יש!

כלומר, אה... אין כמו לקלוע לריגשותיהם של אנשים. רק טוב!

elad2040

New member
שינוי קל בעימוד שאולי יעזור...

פספורט נסת והותרת לי תמונת פספורט, על גבה כתבת סליחה. אוחז בה, עברתי נמל שקצפו על גלים סוערי-מבוכה -מילים, ניתזות על בְּגָדָי, נספגות, ובטרם אדע את פשרן אזקק לי אותן באוויר פסגות, אייבש מהן מלח-שירה.

לטעמי,

השינוי אכן עוזר קצת להבין.. משהו שם באמצע לא ברור לי "עברתי נמל שקפצו.." ?? אבל בסה"F התחושה מועברת טוב, נוגע ללב הגעגוע ומה שיצא ממנו, הישרה היפה

בחיי

שקראתי פעמיים (את שתי הגרסאות) ובכל פעם בשורה הזו הצ' וה-פ' התבלבלו לי, סליחה על כך. ועדיין, הכוונה היא שהקצף מצוי על הגלים? אם לא, אז מהי הכוונה ואם כן, מה זה תורם לשיר? כלומר.. ברור שקצץ הוא על הגל עצמו, הגל בעצם יוצר את הקצף.. עדיין, משהו לא ברור כאן.

elad2040

New member
מדובר בדימוי

המבוכה מדומה לגלים, המילים מדומות לקצף. הגלים מולידים קצף, הילכך... אבל שירה לא מובנת היא בעיה של המשורר, לא הקורא.

פספורט../images/Emo39.gif

אלעד, הרעיון מצא חן בעיניי (אם הבנתי) - את כאב הפרידה וצער הגעגועים "יוצק" הדובר למלות שירה. יחד עם זאת, אני חוששת שיש מקומות שכדאי לעבוד עליהם עוד. אם התכוונת לחרוֹז - זה ממש לא מורגש. משמע, החריזה איננה מוצלחת. מאידך, לטעמי, הנסיון לחרוז גרם לעימוד לא טוב שמקשה על הקריאה. ניסיתי לקרוא את השיר בקול רם, ויש בו חלקים שאינם "זורמים". אני מציעה פשוט לרדת מהחריזה ולעמד ולעבד. הערותיי הספציפיות (ואינך צריך לקבל - לא את אלה ולא את הקודמות...): פספורט נסת והותרת לי תמונת פספורט, על גבה כתבת סליחה. אוחז בה, עברתי נמל שקצפו *שורה לא ברורה. עימוד לא מוצלח. על גלים סוערי-מבוכה -מילים, *כנ"ל ניתזות על בְּגָדָי, נספגות, ובטרם אדע את פשרן *מה פירוש שאינך יודע את פשרן? איך אפשר לזקקן אח"כ? אזקק לי אותן באוויר פסגות, אייבש מהן מלח-שירה. *הסוף מצא חן בעיניי.

elad2040

New member
איפה

החריזה טעונת שיפור? גלישת השורות אולי רבה מדי, אבל החריזה מעניינת והריתמוס תקין. היוצא מהכלל היחיד היא המילה "מלים" שעלתה שורה אם כי מבחינה ריתמית מקומה בשורה מתחת. ראיתי שאנשים מתקשים בהבנת הדימויים: קצף-מילים גלי-מבוכה. בקשר לתוכן, ייתכן שלא הייתי זהיר מספיק בבחירת המילים... קורה לכולנו לא?
אני אחשוב איך לחדד.

על החריזה../images/Emo39.gif

אלעד יקר, ראשית אתוודה ואומר - אני גרועה בחריזה. בפעם האחרונה שניסיתי לחרוז, לא הראיתי את הפנים שלי בפורום כמה ימים... ואולי מן הטעם הזה אני מסתייגת מחריזה - כלומר - אם חורזים זה חייב להיות מעולה, אחרת - עדיף לא. ככה לטעמי... ובקשר לשיר שלך: פספורט נסת והותרת לי תמונת פספורט, *מתחרז עם מה? עם נספגות?? זה לא חרוז. על גבה כתבת סליחה. אוחז בה, עברתי נמל שקצפו *אייה החרוז? על גלים סוערי-מבוכה -מילים, *כנ"ל ניתזות על בְּגָדָי, נספגות, ובטרם אדע את פשרן *מתחרז עם אותן?? אזקק לי אותן באוויר פסגות, אייבש מהן מלח-שירה. *חרוז? אני חושבת שיש הנחיות והסברים לגבי חריזה במילון המונחים או באחד המאמרים בפורום. צריך להקפיד גם על החרוז עצמו (הברה ומשקל זהים ותקניים וגם על סדר חריזה עוקב. (ושוב - באמת ממליצה לך להמיץ במקומות המתאימים אם אתה רוצה לנסות את כוחך.) בהצלחה.

למעלה