פסיכולוגיה

דליה153

New member
פסיכולוגיה

בזמו האחרון יש לי "פרפרים בבטן" במיוחד בלילה שאני הולכת לישון וזו היא הרגשה הרשאונה שלי שאני מתעוררת
גם באמצע הלילה זא לא עוזב אותי אני לוקחת כדורים מצמחים להרגעה הולכת לחדר כושר אבל לא יוכןלה להתפטר מזה
לפני שנה אבא שלי נפטר אמא עם מחלת אלצהימר גרה זמני אצל אחותי כי לא מסוגלת לגור לבר בקומה שלישית שלה
בדירה של עמיגור ואין סיכוי שיתנו לה משהו להחלפה לעבור אלי היא לא מוכנה כי היא עכשיו לא סובלת את בעלי ואחותי לא חושבת
שהיא יכולה לגור אצלה כל הזמן אני צריכה להיות חזקה בשביל המשפחה שלי ילד השני עדיין בן 13.5 מהלעסות איך לצעת מזה???

שאלה

זה אולי יישמע לך לא פסיכולוגי ולא קשור, אבל:
מותר לשאול מתי, בין כל העיסוקים האלה, את הולכת לחדר הכושר?
בבוקר? בצהריים? בערב?

ובכן

אני מבינה שאת חיה חיים די לחוצים, הולכת לחדר כושר אחר הצהריים וסובלת מה"פרפרים בבטן" בלילה.
קודם כל, כל הכבוד לך שעם כל הלחץ הזה את מתמידה בשמירה על הכושר.

בקשר ל"פרפרים בבטן", אני רואה שתי אפשרויות:
א. יכול להיות שהגוף שלך לא מספיק להירגע מהאימון בחדר הכושר, כי הוא קרוב מדי לשינה. הספורט מעורר. במקרה כזה, תישני טוב יותר דווקא בימים שאת לא הולכת למכון הכושר.

ב. יכול להיות שה"פרפרים בבטן" הם תוצאה של חרדה עקב המצב המשפחתי הלחוץ. ואז הם יבואו ויילכו בלי קשר לספורט.
מה את מרגישה?

דליה153

New member
פסיכולוגיה

לא נראה לי שזה קשור לכושר כי התחלתי ללכת לשם רק לפני כמה חודשים והיו כבר את הפרפרים האלה אבל חשבתי שהפך
זה יכול לנקות לי את ראש מה שנבון חיים שלי ממש לחוצים אני תמיד רוצה להספיק כמה שיותר דברים וממש לא מסוגלת
לשבת בלי לעשות משהו וגם מצב משפחתי מאוד משפיע כי אני פשוט לא רואה פיתרונות שתמיד היתי מצליחה למצוא
מה עושים???

אני מבינה...

אי אפשר כמובן לאבחן דרך האינטרנט. אבל לפי מה שאת מתארת, ה"פרפרים" הם כנראה תוצאה של לחץ וחרדה.

המצב המשפחתי שאת מתארת אכן נשמע מלחיץ, באופן אובייקטיבי.

מה עושים עם זה?
גם כאן יש כמה אפשרויות:
א. לנסות לשפר את המצב עצמו (ההתארגנות של המשפחה)
ב. לחפש דרכים להרגיע את עצמך -- נשמע שאת השלב הזה כבר מיצית עם חדר הכושר ותרופת ההרגעה.
ג. להיעזר בתרופות יותר רציניות.

כמובן אפשר לשלב בין כמה דרכים.

דליה - כשמגיעים למצב כשלך,בו "הפרפרים" הם

התוצאה ולא הסיבה ,ואת מרגישה שאינך יכולה לפתור את המצב בדרכים שניסית,מומלץ לך לחשוב על קבלת טיפול ממוקד וקצר בשיטת EMDR (חפשי הסבר בגוגל),שיש

בו סיכוי טוב לפטור אותך מהפרפרים והמחשבות הטורדניות (שיש לך סיבות "טובות" להיווצרותם) ומאוד להקל עלייך ועל המשך תפקודך בהתמודדויות החיים שמלוות אותך.

בשל טווח הטיפול הקצר בשיטה הנ"ל,ההוצאה הכספית בסה"כ סבירה.

דאגה

הי דליה,
נראה לי שאת עוד לא הספקת להתאבל על אבא וכבר צריכה להתמודד עם אמא,
מצד אחד יש לך עדיין ילד בן 13.5 ומצד שני לדאוג לאמא שלך - ויש גם סיפור של איפה היא תגור

קשה לך "לשבת" ואת הולכת לחדר כושר להוציא עוד מרץ - מצד שני כרגע זה לא ממש מועיל, וניסית גם תרופות,, שכבר לא עוזרות

נראה לי שאת צריכה קצת יותר שיחה עם אדם/אשה שאכפת לו, שתוכלו לעשות סדר גם בהתארגנות עם אמא ואחותך
וגם עם החיים שלך - ללמוד "לשבת" להירגע, להיות עם עצמך בתוך כל הבלאגן שאת מתארת,,

שולחת לך חיבוק,,

דנה שלמון
תרפיסטית באומנות
מתמחה במצבי טראומה

דליה153

New member
דנה שלמון1

תודה רבה בעד תמיכה
אני באמת בצרות בסביב כל הבלגן יש עוד דברים שלוחצים עלי
אנסה לצעת מזה בכל מחיר

answer110

New member
פרפרים בבטן

כפי שאמרו כבר לפני וכפי שתיארת משקפים את המצב המלחיץ והעמוס בו את נמצאת, וכנראה את החרדה שאת שרוייה בה.
נסי לדבר על מצבך עם מישהו בעל הכלים המתאימים על מנת להגיע למצב בו את מקבלת ואוהבת את המצב בו את נמצאת ולא חרדה ממנו.

גרא.

New member
דליה153את מתארת סימפטומים מוכרים של מצבי לחץ

פסיכולוגי שהלחץ שנוצר בעטיים הוא סביר ומצופה.אפשר כמובן לחשוב על פנייה לפסיכולוג קליני בכדי ללמוד שיטת התמודוות עם הלחץ.ואפשר לחסוך כמה
שקלים בעבודה עצמית על עצמך בה תרכשי את היכול להתמודד עם המצבים האלה בעת שהם קורים ופרויעים לך לתפקד.רצ"ב סדרת תרגלים מצויינים.

http://www.somer.co.il/index.php/article/?id=30

גרא - ברוך השב למעונו...

למעלה