פסיכולוגיה ועבודה סוציאלית.

Voodo Doll

New member
פסיכולוגיה ועבודה סוציאלית.

מה ההבדל ביניהם? בדקתי תוכנית לימודים וזה נראה לי מאוד דומה, גם העבודה עצמה. מה עדיף?

AnarchistPhilosopher

Well-known member
מתמטיקה, פיזיקה, הנדסה ומדמ"ח...

תבחרי מה שמעניין אותך יותר עפ"י מידת המזוכיזם שלך...

AnarchistPhilosopher

Well-known member
בפסיכולוגיה יש סטטיסטיקה...

ע"ס אין לי מושג.

מתמטיקה זה לא קל, אבל זה הכרחי לכמעט כל דבר.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
להתלונן זה כיף אם לא רוצים לקחת אחריות

על המעשים שלנו.

החיים לא קלים אבל זה כל הכיף...

טוב, אני מזוכיסט זה בא לי בקלות.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
בשביל להישאר בחיים צריך להיות חתיכת מזוכיסט..

אני פשוט מעלה את רמת הקושי כל פעם...

Voodo Doll

New member
זה עוזר.

אבל אנשים אוכלים חרא כי הם חייבים, לא כי הם נהנים מזה.

תשובה

אני לא לגמרי יודעת אבל ככה:
פסיכולוגיה - תאני קבלה גבוהים יותר מע"ס
פסיכולוגיה - תואר אינטנסיבי יותר בדר"כ
פסיכולוגיה - אין מה לעשות עם תואר ראשון, רק עם שני, בע"ס אפשר לעבוד בתחום עם תואר 1
פסיכולוג יכול לאבחן, עו"ס לא
עו"ס יכול לעבוד בלשכת רווחה שזה בדר"כ יותר סיוע לאנשים מאשר טיפול בנפש האדם, או בתחום טיפולי יותר. פסיכולוגיה - מתחלקת להמון סוגי פסיכולוגיה (קלינית, חברתית, חינוכית, ארגונית ועוד) וניתן לעבוד מול אנשים - טיפול, ובמחקר
אם יש תואר שני קליני - שני התחומים יכולים לטפל באופן פרטי (כמובן רצוי לאחר מספיק התנסות בשטח)
לעיתים יש קורסים חופפים

זה מה שעולה לי כרגע, מקווה שדייקתי ולא הטעיתי

PooKiPsiT

New member
בנוסף למה שנכתב מעלי

פסיכולוגיה - קשה להתקבל לתואר שני בקלינית, אבל אם מצליחים יש פוטנציאל להרוויח יפה.

עו"ס - יחסית קל למצוא עבודה אחרי תואר ראשון אבל השכר הוא די ברצפה.

PooKiPsiT

New member
לכן כתבתי "יש פוטנציאל" ולא פשוט מרוויחים יפה

זה כמובן בניגוד לעבודה סוציאלית ששם אין פוטנציאל להרוויח יפה.

לקלינית זה כנראה גובל בבלתי אפשרי להתקבל, אבל לשאר נראה לי ש"קשה" זה תיאור מספיק טוב, לא?

doughnuts

New member
פסיכולוגיה זה תחום מדעי, עו"ס - לא

אבל אני מניח שאת חושבת שפסיכולוגיה זה רק פסיכולוגיה קלינית ופסיכולוגיה קלינית זה רק פסיכולוגיה פסיכודינמית. אבל זה כמובן לא נכון. תחומים מסוימים של הפסיכולוגיה כבר לא נחשבים "מדעי החברה" אלה "מדעי הבריאות" או "מדעי הטבע". עבודה סוציאלית, לעומת זאת, זה מקצוע.

reakwind

New member
אני מניח

שאת שואלת על ההבדל בין פסיכולוגיה כמקצוע לבין עבודה סוציאלית כמקצוע ולא כתחומי דעת, אז ככה:
נתחיל בעובדה פשוטה שההסבר שלה יכול לקחת ימים: פסיכותרפיה היא מקצוע פרוץ לחלוטין, גם אני וגם את יכולים מחר להכריז על עצמנו כמטפלים ולהתחיל לקבל מטופלים במחירים של 400 שח לשעה ואף אחד לא יכול להגיד לנו כלום.
אם מתעלמים מעובדה זו (ואני ממליץ מאוד לא להתעלם ממנה למי ששוקל להיות מטפל כלשהו) אז אפשר להגיד שפסיכולוג קליני כמקצוע עוסק בפסיכותרפיה במגוון גישות (בעיקר שילוב של פסיכודינמי עם קוגניטיבי התנהגותי אבל יש גם גישות אחרות) כדי לטפל במגוון מחלות נפשיות מדכאון קל ועד סכיזופרניה ופיצול אישיות. לעומת זאת עובד סוציאלי הוא מישהו שבעיקר מלווה אנשים שסובלים מבעיות סוציאליות כמו למשל אנשים שגרים בעוני ומתמודדים עם פשע וסמים או ילדים עם הורים מתעללים וכאלה. העובד הסוציאלי במובן הזה הוא לא מטפל אלא הוא מישהו שעובד בשביל המדינה כדי להקל על אנשים שנמצאים בתחתית של הסולם החברתי באותה מדינה (במקרה, גם אנשים שסובלים מבעיות נפשיות קשות וזכאים לאחוזי נכות, כמו סכיזופרנים, זקוקים לטיפול של פסיכולוג בקשר לסכיזופרני ולליווי של עובד סוציאלי בשביל האחוזי נכות וההשתלבות בחברה).
למרות האמור לעיל, ובעיקר בגלל שפסיכותרפיה זה מקצוע מאוד פרוץ, גם עובדים סוציאלים יכולים ללמוד פסיכותרפיה (כמו פסיכולוגים) ואף לעשות תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית ואז גם הם יכולים לטפל באופן דומה לפסיכולוגים אך אסור להם על פי חוק לאבחן בעזרת מבחנים פסיכולוגיים (רק לפסיכולוג מותר (גם לפסיכיאטר אסור)) ולאף אחד לא אכפת מחוות הדעת שלהם במקרים משפטיים (בניגוד לפסיכיאטרים ופסיכולוגים שנדרשים תדיר לתת חוות דעת לגבי האם האשה התורנית שרצחה את הילדים יכולה לעמוד לדין).

למעלה