פסח בפתח ומה המנה

smadidi

New member
פסח בפתח ומה המנה

הבשרית שלכם לליל הסדר אצלי טלה יום קודם אפילו יומים קודם אני עוטפת אותו בממרח פסטו שאני מכינה משום צנוברים או אגוזים וכול מיני עלים ירוקים חוץ מרוזמרין בערב ליל הסדר שמה כמה תפוחי אדמה ובצלים בתבנית מכניסה איתם את הטלה עוטפת ברביד כסף לתנור חום הכי גבוהה ל- 20 דקות אח"F מוסיפה חצי בקבוק יין אדום חצי מתוק מורידה את הרביד כסף מנמכיה את חום התנור ל- 150 מעלות ל-שעה +20 דקות חום גבוה לקבלת צבע מפעם לפעם עם כף משקה את הטלה מהרוטב שבתבנית ומחכה בסבלנות לביס הראשון אייך אצלכם
 

gils33

New member
אני חושב על צלעות כבש השנה

בתנור עם יין ותבלינים בודק מחירים עכשיו
 
בבקשה בבקשה לא לצחוק..ביקשתי נכון!!!!!!!!!!!!

בסיר הגדול של מרק הקנידלך יהיו עצמות ברך (דומה לרגל רק יותר טעים) בשרים שונים שריר .שפונדרה.חזה . נו ולמה בקשתי לא לצחוק.כי בשר מהמרק נחשב בעיני רבים "לבשר מכובס" ואנחנו אוהבים אותו ככה למחרת נעשה..פקניה בתנור... ומנה ראשונה דגים ..גם גפילטה וגם חרימה..יש אשכנזים וגם כמה טרבלסים.. ולפינה העיברית..חרימה תבשיל דגים..בעיברית. חרם=רשת דיגים. צ'י
 

קופר11

New member
הכנת חזרת

לצערי, כמויות מדויקות לא אוכל לתת מכיוון שגם אני מכין "ככה, לפי העין". בעיקרון, יש לקחת את שורש החזרת, לנקות אותו כמובן ואז לגרר על פומפיה דקה. אני לא מגרר על פומפיה עם "עיניים" אלא על זאת שנראית כמו פצירה, כך שהגור ממש עדין. אזהרה! אם שורש החזרת הוא כמו שצריך להיות, זה השלב שבוכים! במקביל, לוקחים שני סלקים בינוניים ומבשלים אותם במים עד שיהיו "אל דנטה", לא רכים מדי. מגררים את הסלקים , הפעם על פומפיה עם העיניים הקטנות ומערבבים את הסלק עם החזרת. הערבוב ייעשה עד לקבלת מידת החריפות הרצויה של ה"חריין". לתערובת אני מוסיף מעט סוכר, קורט מלח ומעט חומץ. מערבב היטב ,בודק ומתקן תיבול. כדאי להוסיף כמויות קטנות , שכן, כפי שאתה וודאי יודע, הרבה יותר קל להוסיף תיבול מאשר לגרוע. לאחר קבלת הטעם הרצוי, לאחסן בצנצנת סגורה הרמטית למנוע "בריחת האוקטן". בתאבון.
 

smadidi

New member
"בשר מכובס" נשמע ....

סקפטי אין תבלנים בכלל ????????????????????????????????????
 

uriler

New member
בשר מכובס מקבל את טעמי המרק

הטעם עדין אבל אלו שאוהבים אותו. אנחנו מצאנו אחלה שימוש לעוף המכובס ממרק עוף - מורידים את כל הבשר הזמין מהכנפיים שבושלו וכו׳, וקוצצים אותו דק. במחבת עמוקה מזהיבים בצל, מוסיפים פטריות קצוצות ל״גפרורים״ וכשהן מתחילות להתרכך - מוסיפים את הבשר הקצוץ. מתבלנים כמו שאוהבים, ואחרי מס דק׳ הקפצה הבשר מקבל קריספיות שבד״כ לא רואים, והטעם כמובן מצוין :-;
 

nunely

New member
אני עושה משהו דומה מאוד לשלך!

יש לי נתח טלה וגם אני עוטפת אותו בממרח עשבי תיבול (עשבי תיבול שונים+הרבה גרידת לימון+שמן זית טוב ושום כתוש+מלח ים), מפזרת תפו"א קטנים ואני מוסיפה יין לבן.
 

פוקסי99

New member
שוק טלה ממלולא

אני מכין כיס בצד אחד של השוק וממצא באורז עם לוביה ושמיר ותבלינים ומכין כיס בצידו השני ומכין מילוי של תפוח אדמה מגורד עם כבדים ולבבות וכמובן בצל מטוגן ותבלינים תופר את הכל ליחידה אחד ולתנור חג שמח לכולם
 

אמא09

New member
מספר שאלות בנושא

הגעתי לכאן כי אני מחפשת להחליף מתכון מנצח שאני עושה כל ערב חג לצלי בקר בתנור אבל פשוט כבר נמאס. שאלותיי: 1. אף פעם לא עשיתי טלה - האם ניתן להכין את אותו מתכון גם עם כתף? 2. האם לא נדרשת "סגירה" של הנתח לפני הצלייה? 3. משך הצלייה נראה קצר מדי - לאיזה גודל נתח מתייחסים הזמנים הנ"ל? תודה וחג שמח
 

smadidi

New member
תשובות

1. כן בהחלט בעצם מוכרים לנו כתף כי קשה לנקר שוק מבחינת הלכה 2.לא אין זגירה לנתח פשוט לעטוף בעשבי תיבול 3. הזמן בסדר אם אוהבים קצת ורדרד אפשר להוסיף קצת יותר זמן אם אוהבים יותר בשל הזמן בערך לנתח במישקל 2.5 קילו כולל העצם חג שמח סמדי
 

smadidi

New member
חחח זגירה=סגירה ועוד

כן אפשר להרים את החום ל170 מעלות
 
למעלה