פנקייקים מעולים מהספר

שושkה

New member
פנקייקים מעולים מהספר ../images/Emo96.gif

בשבת בבוקר הכנתי לבקש בתי המתוקה. פנקייקים תפוחים 1.5 כוסות קמח 3 ביצים 3/4 כוס חלב כפית אבקת קפה נמס 3/4 כוס סוכר כפית תמצית וניל הכנה בקערה גדולה טורפים חלב +חלמונים + אבקת קפה ותמצית וניל. מוסיפים הסוכר והקמח (לא בבת אחת) כך שלא ייוצרו גושים בבלילה. (אני משאירה מעט סוכר לשלב הקצפת החלבונים) בקערת המערבל מקציפים החלבונים (עם הסוכר שהותרנו בצד), עד לקבלת קצף קשה. מקפלים את הקצף לתוך הבלילה. מוזגים בעזרת כף להגשת מרק או כוס קטנה, למחבת טפלון חם, פנקייקים בקוטר של כ-10 ס"מ. (הבלילה די סמיכה לא להבהל) כשהפנקייקים מזהיבים הופכים וממשיכים לטגן את הצד השני עד שמזהיב. שתי הערות: 1. לשים לב שהתוך אפוי כי הפנקייק יוצא עבה (כ-1 ס"מ עובי) 2. אני מכינה אותם ללא שמן כלל גם הטיגון הוא ללא שמן! כשהפנקייק עשוי בצד אחד אפשר להפוך אותו ללא כל בעיה, מתנתק בקלות מהמחבת. מעולה עם כל הרטבים הסטנדרטיים וגם עם גבינה לבנה עם קינמון וסוכר וניל. ממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממממ

לאה 27

New member
../images/Emo41.gif ל-שושkה - האם לא קמח אוסם ../images/Emo35.gif

אני מכינה פנקייקס עם קמח אסם וסוכר וניל. תודה על הרעיון של הקצפת החלבונים
אגב, יש לנו את המכשיר החשמלי לפנקייקס שמכרו פעם במבצע ב"אייס". קניתי לעצמי וגם לילדים ויוצאים יופי של פנקייקס (לא גדולים אמנם אבל חמודים ותפוחים) והעיקר, לא נדבקים בכלל (ללא שמן - חוץ מאשר מעט מרגרינה מומסת בתערובת עצמה) ויוצאים מושלמים! מומלץ להגשה לאורחים (שניים שניים בכל פעם).

שושkה

New member
לא צריך אבקת אפיה כי ההקצפה

של החלבונים עושה את העבודה. לכן אפשר להשתמש בקמח רגיל. שרון

הצעה לפנקייק

להחליף את החלב בחצי כמות ריוויון וחצי כמות סודה זה עושה אותם תפוחים אוורירים ומשובחים

למעלה