שירן עוגות מעוצבות
New member
פנקוטה תותים
Panna Cotta הוא קינוח איטלקי נפלא המבוסס על מוצרים בסיסיים היוצרים מראה וטעם נהדרים. הבסיס הוא קרם שמנת בניחוח וניל, ג`לטין לייצוב הגבעה הלבנה הנפלאה ורוטב לבחירה (בד"כ פירות יער, קרמל, פירות הדר וכיוב`). ניתן להוסיף גם פירות חיים, פרוסים וטריים. מושלם לאירוח כהגשה למרכז השולחן או כמנות אישיות מתוקות.
המקור מבית אמא
רכיבים:
250 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם סוכר
1 עלה ג`לטין (אבקת ג`לטין פחות מומלצת, אם בכול זאת החלטתם להשתמש בה, ההמרה היא עלה= 4 גרם)
1-2 טיפות תמצית וניל אמיתית
450 גרם תותים
150 גרם אבקת סוכר
2 כפות מים
מיץ מחצי לימון
1 מקל קינמון קטן
אופן הכנה לרוטב התותים:
לשטוף היטב את התותים לנקותם ולייבשם. בסיר, להניחם ביחד עם אבקת הסוכר והמים.
להוסיף את מיץ הלימון ואת מקל הקינמון ולהרתיח את התערובת. לבשל כ- 10 דקות ולקרר.
בשלב זה ניתן לטעום את התערובת, ולהוסיף סוכר עפ"י טעמכם.
אופן הכנת הפנקוטה:
להשרות את עלה הג`לטין במים קרים לכ- 8-10 דקות, בסיר גדול, להביא לאט לרתיחה את השמנת, תמצית הווניל והסוכר.
להסיר מהאש.
לסנן את המים מעלה הג`לטין. לנער היטב מהנוזלים והוסיפו לתערובת השמנת.
לערבב היטב וברציפות בכדי להטמיע את הג`לטין בתערובת.
לשפוך בעדינות את רוטב התותים ולקשט בתותים.
לצנן במקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
* ניתן להשתמש בפירות יער מגוונים במקום התותים: אוכמניות, דובדבנים, חמוציות וכיוב`.
** בהגשה אישית לכוסות, ניתן ליצור מעין שכבות של רוטב ותערובת שמנת. הדרך היא ליצוק בעדינות , לאט ובזהירות בכדי שהחומרים לא יתערבבו ולהכניס לקירור.



Panna Cotta הוא קינוח איטלקי נפלא המבוסס על מוצרים בסיסיים היוצרים מראה וטעם נהדרים. הבסיס הוא קרם שמנת בניחוח וניל, ג`לטין לייצוב הגבעה הלבנה הנפלאה ורוטב לבחירה (בד"כ פירות יער, קרמל, פירות הדר וכיוב`). ניתן להוסיף גם פירות חיים, פרוסים וטריים. מושלם לאירוח כהגשה למרכז השולחן או כמנות אישיות מתוקות.
המקור מבית אמא

רכיבים:
250 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם סוכר
1 עלה ג`לטין (אבקת ג`לטין פחות מומלצת, אם בכול זאת החלטתם להשתמש בה, ההמרה היא עלה= 4 גרם)
1-2 טיפות תמצית וניל אמיתית
450 גרם תותים
150 גרם אבקת סוכר
2 כפות מים
מיץ מחצי לימון
1 מקל קינמון קטן
אופן הכנה לרוטב התותים:
לשטוף היטב את התותים לנקותם ולייבשם. בסיר, להניחם ביחד עם אבקת הסוכר והמים.
להוסיף את מיץ הלימון ואת מקל הקינמון ולהרתיח את התערובת. לבשל כ- 10 דקות ולקרר.
בשלב זה ניתן לטעום את התערובת, ולהוסיף סוכר עפ"י טעמכם.
אופן הכנת הפנקוטה:
להשרות את עלה הג`לטין במים קרים לכ- 8-10 דקות, בסיר גדול, להביא לאט לרתיחה את השמנת, תמצית הווניל והסוכר.
להסיר מהאש.
לסנן את המים מעלה הג`לטין. לנער היטב מהנוזלים והוסיפו לתערובת השמנת.
לערבב היטב וברציפות בכדי להטמיע את הג`לטין בתערובת.
לשפוך בעדינות את רוטב התותים ולקשט בתותים.
לצנן במקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
* ניתן להשתמש בפירות יער מגוונים במקום התותים: אוכמניות, דובדבנים, חמוציות וכיוב`.
** בהגשה אישית לכוסות, ניתן ליצור מעין שכבות של רוטב ותערובת שמנת. הדרך היא ליצוק בעדינות , לאט ובזהירות בכדי שהחומרים לא יתערבבו ולהכניס לקירור.