פנקוטה תותים

פנקוטה תותים

Panna Cotta הוא קינוח איטלקי נפלא המבוסס על מוצרים בסיסיים היוצרים מראה וטעם נהדרים. הבסיס הוא קרם שמנת בניחוח וניל, ג`לטין לייצוב הגבעה הלבנה הנפלאה ורוטב לבחירה (בד"כ פירות יער, קרמל, פירות הדר וכיוב`). ניתן להוסיף גם פירות חיים, פרוסים וטריים. מושלם לאירוח כהגשה למרכז השולחן או כמנות אישיות מתוקות.
המקור מבית אמא

רכיבים:
250 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם סוכר
1 עלה ג`לטין (אבקת ג`לטין פחות מומלצת, אם בכול זאת החלטתם להשתמש בה, ההמרה היא עלה= 4 גרם)
1-2 טיפות תמצית וניל אמיתית
450 גרם תותים
150 גרם אבקת סוכר
2 כפות מים
מיץ מחצי לימון
1 מקל קינמון קטן
אופן הכנה לרוטב התותים:
לשטוף היטב את התותים לנקותם ולייבשם. בסיר, להניחם ביחד עם אבקת הסוכר והמים.
להוסיף את מיץ הלימון ואת מקל הקינמון ולהרתיח את התערובת. לבשל כ- 10 דקות ולקרר.
בשלב זה ניתן לטעום את התערובת, ולהוסיף סוכר עפ"י טעמכם.
אופן הכנת הפנקוטה:
להשרות את עלה הג`לטין במים קרים לכ- 8-10 דקות, בסיר גדול, להביא לאט לרתיחה את השמנת, תמצית הווניל והסוכר.
להסיר מהאש.
לסנן את המים מעלה הג`לטין. לנער היטב מהנוזלים והוסיפו לתערובת השמנת.
לערבב היטב וברציפות בכדי להטמיע את הג`לטין בתערובת.
לשפוך בעדינות את רוטב התותים ולקשט בתותים.
לצנן במקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
* ניתן להשתמש בפירות יער מגוונים במקום התותים: אוכמניות, דובדבנים, חמוציות וכיוב`.
** בהגשה אישית לכוסות, ניתן ליצור מעין שכבות של רוטב ותערובת שמנת. הדרך היא ליצוק בעדינות , לאט ובזהירות בכדי שהחומרים לא יתערבבו ולהכניס לקירור.

נירהמ1

New member
יפהפה - מורידה את ה
- תודה

על המתכון והתמונה המרהיבה.

תיכף אשים אותו ב"המתכון היומי שלי" (אם הנהלת תפוז לא שמה עדיין) וכן על הססטוס שלי.

סופשבוע נעים וכל טוב.

נירהמ1

New member
שמתי גם את הפנקוטה וגם את המאפינס

ב"המתכון היומי שלי" - לא רואה את זה עדיין שם ואין לי מושג למה (זה קורה לי לאחרונה - אני רואה שם את התמונה בציר הזמן אבל לא רואה את הפרסום שלי) , וגם על הסטטוס שלי - את יכולה לחפש בפייסבוק את נירה מנסה (בעברית) עם תמונה של קפה ועוגיות בציר הזמן שלי (ולא זו שבאנגלית שלא פעילה) לראות את היצירות שלך על הסטטוס שלי (ובאותה הזדמנות את יכולה להציע לי חברות

שבח שלום וכל טוב.

למעלה