פנסיה

מצב
הנושא נעול.
פנסיה

פנסיה
השאלה נוגעת לחמותי .היא עבדה בעירית תל אביב כ 36 שנה כמשפחה אומנת היא כבר 3 שנים שלא עובדת. לא מזמן היא שמעה שיש לה זכות לתבוע פנסיה האם זה נכון? תודה

שיר ורד

New member
מספר שאלות הבהרה

פנסיה
השאלה נוגעת לחמותי .היא עבדה בעירית תל אביב כ 36 שנה כמשפחה אומנת היא כבר 3 שנים שלא עובדת. לא מזמן היא שמעה שיש לה זכות לתבוע פנסיה האם זה נכון? תודה
מספר שאלות הבהרה
1. האם היא בכלל נחשבה כעובדת שכירה? 2. האם היא קבלה תלושי משכורת? אם כן, האם הפרישו עבורה כספים לקרן פנסיה, קופת גמל או ביטוח מנהלים? 3. מה היה הגורם להפסקת עבודתה , התפטרות או פיטורים? 4. האם בסיום העבודה היא קבלה פצויים? 5. האם היא הגיעה כבר לגיל פרישה? 6. מהיכן היא שמעה על הזכות לפנסיה?

פנסיה מאומנה

מספר שאלות הבהרה
1. האם היא בכלל נחשבה כעובדת שכירה? 2. האם היא קבלה תלושי משכורת? אם כן, האם הפרישו עבורה כספים לקרן פנסיה, קופת גמל או ביטוח מנהלים? 3. מה היה הגורם להפסקת עבודתה , התפטרות או פיטורים? 4. האם בסיום העבודה היא קבלה פצויים? 5. האם היא הגיעה כבר לגיל פרישה? 6. מהיכן היא שמעה על הזכות לפנסיה?
פנסיה מאומנה
חמותי נחשבה עובדת שכירה היא קיבלה תלושי שכר אין לי מושג מה היו מורידים לה בתלוש היא עבדה עד גיל 70 וכבר הייתה מקבלת ביטוח לאומי במקביל.היא לא פוטרה היא פשוט הודיעה שהיא לא רוצה יותר לקבל ילדים על הזכות לפנסיה היא שמעה מחברה שעבדה באומנה. תודה רבה על תשובתך ושבוע טוב

שיר ורד

New member
צריך לבדוק בעיריה

פנסיה מאומנה
חמותי נחשבה עובדת שכירה היא קיבלה תלושי שכר אין לי מושג מה היו מורידים לה בתלוש היא עבדה עד גיל 70 וכבר הייתה מקבלת ביטוח לאומי במקביל.היא לא פוטרה היא פשוט הודיעה שהיא לא רוצה יותר לקבל ילדים על הזכות לפנסיה היא שמעה מחברה שעבדה באומנה. תודה רבה על תשובתך ושבוע טוב
צריך לבדוק בעיריה
בעקרון כאשר היא הודיעה על כך שהיחיא לא רוצה לקבל יותר ילדים זה כאילו הודיעה על פרישה לגמלאות. עובד רגיל זכאי במקרה כזה לפצויים. אבל, אם הפרישו עבורו כספים לקרן פנסיה או ביטוח מנהלים, הפצויים כלולים בדרך כלל בכספים הללו. בעיריות היה בעבר הסדר של תשלום פנסיה תקציבית , אך זה לא היה נהוג לגבי כל העובדים , אלא בעיקר לגבי עובדים שהוגדרו כעובדים קבועים, במקרה שהיא כלולה בקבוצת עובדים זו, ולא הופרשו עבורה כספים לקרן פנסיה או ביטוח מנהלים והיא לא קבלה פצויי פיטורים, אז אכן מגיעה לה פנסיה. אני מציע לבדוק תחילה את תלושי השכר שלה (לגבי הפרשות לקרן פנסיה) ואת התלוש האחרון - לגבי קבלת פצויי פיטורים. אם לא קיבלה את שניהם, עליה לפנות לעיריה ולברר מדוע איננה מקבלת פנסיה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה