תשובה
פנסיה. מה מומלץ?....
שלום רב, אני בן 33 ואני ללא פניסה. הבעיה היא שאני נדדתי בין כמה עבודות מכל מיני סיבות... וכעת אני רוצה להתחיל לחסוך לפנסיה. מה עושים?!! כיום אני רק התחלתי לעבוד בחברת מחשבים במשכורת מינימום...
תשובה
הרעיון שעומד מאחורי הסדר פנסיוני כלשהו (קרן פנסיה/ביטוח מנהלים/אחר) הוא שחלק מהשכר מופרש לצורך מתן מענה לתקופות בהן לא תוכל לעבוד בעתיד מחמת נכות (ח"ח) או זקנה (פרישה מהעבודה). ניתן להצטרף להסדר פנסיוני כעמית שכיר (ואז המעביד משתתף בהפרשות וזה מצב אידיאלי) או כעמית עצמאי (ואז אתה נושא בכל ההפרשות, שעשויות להגיע ליותר מ- 20% מהשכר שאתה רוצה לבטח, תלוי בתכנית). ראשית עליך לבדוק (עם עצמך) האם אתה מסוגל (כלכלית) לוותר על חלק כזה מההכנסה השוטפת לצורך ההסדר הפנסיוני. הרי אין טעם שתכנס לאוברדרפט או תיקח הלוואות ותהיה בחובות כיום, רק לצורך ההסדר הפנסיוני. יתכן שכדאי לכך להמתין שנה שנתיים, ייתכן שמשכורתך תעלה, או שתתבסס בעבודה והתנאים הכלכליים ישתנו. אבל, אם תגיע למסקנה כי אתה תעמוד בהעברות הכספים, אני ממליצה לך לפנות ליועץ פנסיוני שאינו מקושר לקרן זו או אחרת על מנת לבחון את האפשרויות העומדות בפניך (והן רבות) ולבחור את האפשרות הטובה ביותר לך (כן, ההתאמה כיום היא אישית, ותלויה מאוד בנתונים האישיים שלך ובצפי העתידי שלך בתחום התעסוקה והמשפחה). הייעוץ הוא בתשלום (בד"כ) אבל הוא שווה כל אגורה, כי מדובר בהסדר שאמור לסייע לך בתקופות קשות (נכות וזקנה). אל תתפתה ללכת ליועצים שהם "מטעם" - מייצגים או קשורים לקרן פנסיה או לחברת ביטוח זו או אחרת, שכן הם מוטים מראש, ויציעו לך הצעה שהיא רווחית להם, אך לא בטוח שגם לך. רואי חשבון או עורכי דין גם הם אינם הכתובת. אתה זקוק ליועץ פנסיוני. אם תרצה, אוכל להמליץ לך, אך עדיף שתנסה בהתחלה לאתר מישהו/י בעצמך.