פניה לחכמים ממני...

צליליתה1

Active member
מה תורם סלק אדום לגוף האדם???

צובע את ההפרשות באדום

וגם

(יש בלי סוף בגוגל)
 
צובע את ההפרשות באדום

וגם

(יש בלי סוף בגוגל)
תודה. אגש לחטט גם בגוגל.
 

סופהו 1

Active member
צובע את ההפרשות באדום

וגם

(יש בלי סוף בגוגל)
וגם מסלק את אויבנו.
לא?
 

אבח"י

Well-known member
וגם מסלק את אויבנו.
לא?
הלכנו לחתונה כשהייתי קטן. הגישו סלט סלק מתוק, שעד היום אני מסוגל לחסל קילו ממנו ללא מחשבה שניה. [ טוף, נו... עם הסכרת שלי, בוודאי לא אעשה זאת.. אבל לצורך ההוכחה..]. אכלתי וטרפתי.
למחרת, עם השתנת הבוקר השתנתי אדום אדום. נבהלתי עד כדי כך, שחשבתי שפיצפון ייבלע לי בבטן מרוב פחד, והשתנתי עוד קצת. אזרתי המון אומץ וספרתי לאמי. [זה נושא שלא אדבר עליו עכשיו ] - היא חטפה התקף צחוק עז כלכך. זה הסלק, זה הסלק "XXXXX XXXX".
 

סופהו 1

Active member
הלכנו לחתונה כשהייתי קטן. הגישו סלט סלק מתוק, שעד היום אני מסוגל לחסל קילו ממנו ללא מחשבה שניה. [ טוף, נו... עם הסכרת שלי, בוודאי לא אעשה זאת.. אבל לצורך ההוכחה..]. אכלתי וטרפתי.
למחרת, עם השתנת הבוקר השתנתי אדום אדום. נבהלתי עד כדי כך, שחשבתי שפיצפון ייבלע לי בבטן מרוב פחד, והשתנתי עוד קצת. אזרתי המון אומץ וספרתי לאמי. [זה נושא שלא אדבר עליו עכשיו ] - היא חטפה התקף צחוק עז כלכך. זה הסלק, זה הסלק "XXXXX XXXX".
אני חושבת שחווית המראה האדום-אדום הזה, עברה כמעט על כולנו.
למזלי, הוזהרתי מראש.

לטעמי, סלק טעים. נקודה.
עם שמנת חמוצה בחמיצה קרה של סבתא.
כקובה סלק חם.
סלק טעים גם בלי תיבול. טעים שלם, חתוך, מרוסק, סחוט, חי או מבושל (יחי אריזות הואקום עם הסלק המוכן לאכילה).
כשחושבים על היתרונות שלו מבחינת הערכים התזונתיים, נחמד שמשהו טעים, גם בריא (או ההפך).
הבעיה היחידה עם הסלק (למי שאינו סובל מסוכרת), לדעתי, אלו הכתמים שהוא עלול להותיר. צבע מאכל (E-162), או לא? (לפחות טבעי ולא מסוכן)

זהו. נשברתי, הולכת להכין סלק או עם סלק.
 

צליליתה1

Active member

צליליתה1

Active member
אני מאוד בעד קראמבל תפוחי עץ.
מתי?
איפה?
די מאמינה שבקרוב (ואז ישאר רק האיפה: אני מזמינה אלי בשמחה)
יש תחושת חופש ופתוח, מקווה מאוד שלא נסגר שוב בגלל חוסר היכולת של מי שצריכים לנהל את הבלגן להתננהל.
 

סופהו 1

Active member
זה אוקסימורון.

ברגע שאת גורמת לטבעונים להנות מאוכל זה הורס להם את כל ההנאה מהטבעונות.
הידעת ? יש טבעוניים שאוהבים לבשל ולאכול ונהנים מאד מהאוכל. (טעמתי. יש , בדיוק כמו באוכל "רגיל", מאכלים טעימים, יש שלא)
יש טבעוניים שלא נכנסים לצלחת של האחר, לא מוציאים את החשק לשבת איתם לארוחה.
יש טבעוניים שבחרו בדרך זו בגלל בעיות בריאות, ומעדיפים את הטבעונות על נטילת תרופות.
כל השאר? שלא יהנו מהאוכל.

אגב, יש כאלו שנהנים מלא ליהנות...

זה |למטה| טבעוני וטעיםםםםםםםםםםםםםם.

שוקולד.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Active member
מה תורם סלק אדום לגוף האדם???
אז אם אנחנו כבר כאן, אשמח לרעיונות סלק.
לפעמים אני זורקת בתנור, חתוך, עם ירקות אנטיפסטי, (צריך להזהר שלא ילכלך את השכנים לתבנית באדום) או מכינה סלט ממבושל או אפוי עם הרבה פלפל שחור, חומץ בלסמי, קצת מלח, אם צריך קצת סוכר או משהו דומה, טיפה רוטב סויה, אגוזי מלך אחרי סיבוב על מחבת חמה, והרבה כוסברה קצוצה.
 

סופהו 1

Active member
אז אם אנחנו כבר כאן, אשמח לרעיונות סלק.
בהזדמנות אנסה את התיבול שלך.
אצלי-
סלט קינואה, סלק, בצל- יש כל מיני מתכונים ברשת ובכל פעם מנסה משהו אחר.

סלט סלק בסגנון מרוקאי-
2 סלקים מבושלים- לפרוס ולהוסיף:
3 שיני שום מעוכות
חצי כפית כמון- להוסיף רק אם אוהבים
פטרוזיליה קצוצה (כמה גבעולים)
מל"פ
שמן זית- 2-3 כפות (אפשר גם אחר, למי שלא סובל את הטעם)
מיץ לימון (בהתאם למידת החמיצות שאוהבים)

סלט סלק בסגנון בֵּיתי-
סלק מבושל לפרוס/ לחתוך לקוביות/ לרסק.
להוסיף כמה טיפות שמן.
לתבל- סוכר, מלח, לימון, פלפל (לפי הטעם האישי)
אם אוהבים- הרבה פטרוזיליה קצוצה מעל.


ושבת שלום|פרח|

נ.ב:
אני אוהבת כוסברה, אבל מסביבי- כולם בורחים. הפטרוזיליה מהווה יופי של תחליף.
 
נערך לאחרונה ב:

צליליתה1

Active member
בהזדמנות אנסה את התיבול שלך.
אצלי-
סלק קינואה, סלק, בצל- יש כל מיני מתכונים ברשת ובכל פעם מנסה משהו אחר.

סלט סלק בסגנון מרוקאי-
2 סלקים מבושלים- לפרוס ולהוסיף:
3 שיני שום מעוכות
חצי כפית כמון- להוסיף רק אם אוהבים
פטרוזיליה קצוצה (כמה גבעולים)
מל"פ
שמן זית- 2-3 כפות (אפשר גם אחר, למי שלא סובל את הטעם)
מיץ לימון (בהתאם למידת החמיצות שאוהבים)

סלט סלק בסגנון בֵּיתי-
סלק מבושל לפרוס/ לחתוך לקוביות/ לרסק.
להוסיף כמה טיפות שמן.
לתבל- סוכר, מלח, לימון, פלפל (לפי הטעם האישי)
אם אוהבים- הרבה פטרוזיליה קצוצה מעל.


ושבת שלום|פרח|

נ.ב:
אני אוהבת כוסברה, אבל מסביבי- כולם בורחים. הפטרוזיליה מהווה יופי של תחליף.
אשרי וטוב לי, סביב שולחני כל המבוגרים אוכלים כוסברה, וילדים שלא אוכלים כוסברה (ודווקא יש כאלה שכן) לא יאכלו סלט סלק. תודה סופי, בהחלט אנסה את הרעיונות
 
למעלה