פלינדרום

friend9

New member
פלינדרום

הוצאת בבל ערכה תחרות פלינדרומים, שאפשר לקרוא אותם ישר והפוך. להלן הקטע של הזוכה בפרס ראשון, רועי אליגון. מי שנא אנשים? (כותרת הפלינדרום היא פלינדרום בפני עצמו.) מיהו לא? עשרים מילים מי כותב? כל בוקר צח על קיר רושם: "בבל נבלים מתים. יום ידום כלילה. הליל כמו דימוי." מי תם? מי לבן לבב? משורר יקלע חץ רקוב לך, בתוך ים מילים. מי רשע? אלוהים. כל מי שימציא כאן פלינדרום (לא חייב להיות ארוך, מספיק מילה אחת או ביטוי קצר) - יזכה ב"סמיילים וסימנים לנושא". קישור לאתר בבל

חיננית

New member
פלינדרום דרומי

ישיש ליל . ליל לבנה זורח . בוקר -קוץ , פרח חוח . שמש מים-סיס פרפר מים שיש צחור .

friend9

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo39.gif../images/Emo29.gif../images/Emo42.gif

חיננית, שיר ענוג כזה, בסגנון סיני-יפני, מזמן לא קראתי.

nush30

New member
פלינדרום נושי

אוה... מנסה... ולא התר, זע בינות עצים, ופורש...שרוף... ומיץ עתוני, בעזרת האל, והס... נם הוא.

friend9

New member
../images/Emo83.gif../images/Emo28.gif../images/Emo65.gif

תפסת את העקרון. המשך בדרך זו ותגיע רחוק. גם אני ניסיתי ויצא לי משהו שבעצמי איני מבין את משמעותו (כי אין לו משמעות). לכה לעמך. למה פחדת מאימת סרוב? ידך כידי רועדת! אז תאכל חמור? הנה רומח לך, את זאת דע! ורידיך כדיבור סתמי, אם תדחף המלך מעל הכל.

צבצב

New member
תחביב ישן שלי../images/Emo26.gif../images/Emo36.gif

אבל אני מעדיף פלינדרומים המורכבים ממשפט יחיד שנשמע (יחסית) קוהרנטי. זה יותר קצר אבל די מצחיק. דוגמאות (רובן לא שלי): זז; סוס; בייב; מטמטם; מיללים; הטויוטה; מי דופק קיפודים? אמור בלב רומא. נדיב אבידן פרשנו רעבתנ שבדבש נתבער ונשרפ אבי אל חי שמך, למה מלך משיח לא יבא? הרשע בשעת שרב עצר, רצע ברשת עשב עשרה. יהי אולי תיוק נכון וכן קויתי לוא יהי. שוכר רשאי למגר גנה, הן גרגמל יאשר רכוש. דעו מאביכם כי לא בוש אבוש, שוב אשוב אליכם כי בא מועד! הצב הירוק האם כותב על סלע בצה דומע שמושם כך משום שעמוד הצב על סלע בתוך מאה קורי הבצה?

friend9

New member
../images/Emo77.gif לצבצב ../images/Emo105.gif ../images/Emo15.gif ../images/Emo108.gif

למעלה