פלאן למון גראס במרק פסיפלורה
במקור המתכון עם דובדבנים, אבל אני מאד אוהבת פסיפלורה, ועכשיו התחילה העונה ולכן החלפתי את הדובדבנים בפסיפלורה. מתכון: פלאן למון גראס במרק דובדבנים ואוכמניות , ערן רכיבים: חומרים לפלאן 250 מ"ל שמת מתוקה 250 מ"ל חלב 100 גר´ סוכר 3-4 גבעולי למון גרס 10 גר´ סוכר וניל 1.5 עלה ג´לטין מרק דובדבנים ליטר מים 350 גר´ סוכר 1/2 קג´ דובדבנים מגולענים גרידת לימון אופן הכנה: מבשלים את חומרי הפלאן יחד עד לרתיחה, מסננים במסננת דקה במיוחד. מצננים בחוץ, ואם אפשר מקררים לילה לקבלת טעמים. מחממים ומוסיפים את עלה הג´לטין, יוצקים לקוקוטים ומקררים לילה. מבשלים את חומרי במרקעד לרתיחה ומורידים מהאש. יוצקים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה. משפרים טעם על ידי הוספת מיץ לימון וליקר שרי (4 כפות) להגשה: המרק בצלחת, מעט אוכמניות שלמות מסביב, במרכז הפלאן, ומעל עלה בזיליקום מסוכר. הערות: מעולה, ארוח מקור המתכון: סדנא אצל גרובשטיין הופק על-ידי מטעמים 2001.
במקור המתכון עם דובדבנים, אבל אני מאד אוהבת פסיפלורה, ועכשיו התחילה העונה ולכן החלפתי את הדובדבנים בפסיפלורה. מתכון: פלאן למון גראס במרק דובדבנים ואוכמניות , ערן רכיבים: חומרים לפלאן 250 מ"ל שמת מתוקה 250 מ"ל חלב 100 גר´ סוכר 3-4 גבעולי למון גרס 10 גר´ סוכר וניל 1.5 עלה ג´לטין מרק דובדבנים ליטר מים 350 גר´ סוכר 1/2 קג´ דובדבנים מגולענים גרידת לימון אופן הכנה: מבשלים את חומרי הפלאן יחד עד לרתיחה, מסננים במסננת דקה במיוחד. מצננים בחוץ, ואם אפשר מקררים לילה לקבלת טעמים. מחממים ומוסיפים את עלה הג´לטין, יוצקים לקוקוטים ומקררים לילה. מבשלים את חומרי במרקעד לרתיחה ומורידים מהאש. יוצקים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה. משפרים טעם על ידי הוספת מיץ לימון וליקר שרי (4 כפות) להגשה: המרק בצלחת, מעט אוכמניות שלמות מסביב, במרכז הפלאן, ומעל עלה בזיליקום מסוכר. הערות: מעולה, ארוח מקור המתכון: סדנא אצל גרובשטיין הופק על-ידי מטעמים 2001.