פיתוח תמונה שהורדתי באינטרנט לפוסטר

cruiser

New member
פיתוח תמונה שהורדתי באינטרנט לפוסטר

אני מעונין להדפיס תמונה שהורדתי באינטרנט על קנבס בגודל של 120X90 ס"מ, אבל אני נתקל בבעיה. אני צריך לספק תמונה ברזולוציה גבוה ועדיף עם DPI טוב גם כן. התמונה שהורדתי היא תמונה מהאינטרנט אבל היא ברזולוציה של 800X600 עם 96 DPI. מכיוון שאם אני אגדיל אותה אני אפגע באיכות והיא תהיה לא ברורה בהגדלה - חשבתי לפתח אותה בחנות צילום בגודל הסטנדרטי 15X10 ס"מ ואז לסרוק את התמונה ע"י סורק ביתי וכך להעלות את הרזולוציה וגם את ה DPI. בניסיון על תמונה רגילה הצלחתי להגיע ל4000 רזולוציה לערך ו 600 DPI עם טיפה פגיעה באיכות,אבל עדיים סביר. האם זאת הדרך ? או שיש משהו שלא ידעתי עליו? תודה על העזרה

יש משהו שאתה לא יודע...

אתה לא יכול להמציא מידע שלא קיים בתמונה. בנוסף- הDPI הוא חסר משמעות לחלוטין- רק הרזולוציה של התמונה משפיעה כאן (בבית דפוס ידפיסו את זה באיזה DPI שהם רוצים) בקיצור- זה חסר סיכוי להדפיס תמונה של 800*600 בגודל 120*90 ס"מ...

iatin

New member
יש דרך להגדיל רזולוציה של תמונה

אמנם לא יגיע לתוצאה של מקור ברזולוציה גדולה, אבל הדרך יחסית טובה. קודם כל סריקה זה רעיון טוב מאוד. זה בהחלט יכול לעזור להגדיל תמונה. הדרך השנייה, שאני ניסיתי והיא עזרה לי מאוד, היא פשוט לצלם את התמונה. הייתה לי תמונה בפילם, שרציתי שתיהיה לי כקובץ דיגי' ברזולוציה גבוהה. הסריקה שעשו לי בחנות הייתה יחסית מעאפנה ולעשות סריקה איכותית עולה הרבה כסף. אז החלטתי לצלם את התמונה שלי. עכשיו יש לי אותה כאילו צילמתי אותה בקנון שלי (אמנם קצת פספוס בצבעים, אבל תוצאה מספקת) ^___^ אגב, ה-DPI נקבע "אוט'" ע"י הרזולוציה וגודל ההדפסה, אלא אם כן מחליטים בכוונה להקטין אותו.

iatin

New member
רק תוודא שהתמונה הזאת

לא מוגנת בזכויות יוצרים, כי אם כן, אסור לך להדפיס לך אותה בלי רשות.

modei

New member
הדרך הכי טובה זה

לנסות ולהגיע אל הצלם או הצלמת ולקנות את התמונה! ולא לגנוב אותה.!

9ball master

New member
אחת הבעיות....

בתמונות אשר מופצות באינטרנט היא שמורידים להם את כמות הצבעים..... גם על מנת להוריד את משקל התמונה אבל גם על מנת שלא "יגנבו" את התמונה..... כך שהסיכוי שהתמונה תודפס באיכות טובה בכזה גודל הוא נמוך....

למעלה