פיצוי פיטורין

מצב
הנושא נעול.

italiano25

New member
פיצוי פיטורין

פיצוי פיטורין
הי , שמי ענבל ואני מעוניינת בתשובה מעו"ד שמתמחה דיני עבודה. אני עובדת כמלצרית בבית קפה כשנתיים . בחודש אפריל 2005 עברתי ניתוח בשורש כף היד , מה שמנע ממני לעבוד כחודשיים . כשחזרתי לעבודה (אמצע יוני) עבדתי פחות מהרגיל וכעת אני רוצה לעזוב את העבודה . השאלות שלי הן : האם אני זכאית לקבל פיצויים כי אני לא כשירה לעבודה הזאת יותר ? והאם אני יזכה לקבל את הפיצויים לפי המשכורת הגבוהה לפני הניתוח ?

תשובות

פיצוי פיטורין
הי , שמי ענבל ואני מעוניינת בתשובה מעו"ד שמתמחה דיני עבודה. אני עובדת כמלצרית בבית קפה כשנתיים . בחודש אפריל 2005 עברתי ניתוח בשורש כף היד , מה שמנע ממני לעבוד כחודשיים . כשחזרתי לעבודה (אמצע יוני) עבדתי פחות מהרגיל וכעת אני רוצה לעזוב את העבודה . השאלות שלי הן : האם אני זכאית לקבל פיצויים כי אני לא כשירה לעבודה הזאת יותר ? והאם אני יזכה לקבל את הפיצויים לפי המשכורת הגבוהה לפני הניתוח ?
תשובות
1. עובד שמתפטר עקב מצב בריאותי לקוי זכאי לפיצויי פיטורים. במכתב ההתפטרות צייני שסיבת הפיטורים היא מצבך הבריאותי. 2. אם לפני התאונה עבדת במשרה מלאה ולאחר התאונה השינוי בשכר נבע משינוי היקף משרתך (עברת לעבוד פחות ימים או פחות שעות בכל יום), יחושבו הפיצויים בגין כל תקופה בנפרד. היינו, בגין התקופה שעד התאונה תהיי זכאית לפיצויים עפ"י השכר הקודם ובגין התקופה שלאחר התאונה תהיי זכאית לפיצויים בשיעור שמתאים לשכרך לאחר קיצוץ המשרה. תהיי בריאה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה