פיצויי פיטורין

מצב
הנושא נעול.
פיצויי פיטורין

פיצויי פיטורין
עבדתי במשרד הביטחון במשך כשנה,התחום בו עסקתי עבר לחברה פרטית במכרז ועברתי לעבוד בחברה (טלדור),אבל המשרד פיזית נשאר באותו מקום בתל אביב במשרד הביטחון. אחרי שלוש וחצי שנים החברה הפסידה במכרז וזכתה חברה אחרת. טלדור רוצה שאני יעבור לעבוד בפתח תקוה מה שגורם לי ליסוע כשעה יותר לכל כיוון,מה עוד שבתל אביב יכלתי לדבר בפלאפון ולצאת להפסקות מתי שרציתי אבל בפתח תקוה אסור לדבר בפלאפון ויש זמן מוקצב ומוגדר להפסקה. אני לא מעונינת לעבוד בחברה הזאת יותר ואם יש לי עילה לזכות בפיצויים? אם כן אז באיזו דרך?

שיר ורד

New member
היכן את גרה?

פיצויי פיטורין
עבדתי במשרד הביטחון במשך כשנה,התחום בו עסקתי עבר לחברה פרטית במכרז ועברתי לעבוד בחברה (טלדור),אבל המשרד פיזית נשאר באותו מקום בתל אביב במשרד הביטחון. אחרי שלוש וחצי שנים החברה הפסידה במכרז וזכתה חברה אחרת. טלדור רוצה שאני יעבור לעבוד בפתח תקוה מה שגורם לי ליסוע כשעה יותר לכל כיוון,מה עוד שבתל אביב יכלתי לדבר בפלאפון ולצאת להפסקות מתי שרציתי אבל בפתח תקוה אסור לדבר בפלאפון ויש זמן מוקצב ומוגדר להפסקה. אני לא מעונינת לעבוד בחברה הזאת יותר ואם יש לי עילה לזכות בפיצויים? אם כן אז באיזו דרך?
היכן את גרה?

שיר ורד

New member
לא נראה לי שיכירו בכך כהרעת תנאים

נתניה
אני גרה בנתניה
תוספת המרחק לא משמעותית. איסור לשוחח בפלאפון במהלך העבודה וזמנים מוגדרים להפסקות הם תנאי עבודה סבירים, שבדרך כלל לא יראו כהרעה בתנאים. תצטרכי כנראה למצוא סיבות אחרות כדי להתפטר ולקבל פצויים.

יתכן שמגיע

תוספת המרחק לא משמעותית. איסור לשוחח בפלאפון במהלך העבודה וזמנים מוגדרים להפסקות הם תנאי עבודה סבירים, שבדרך כלל לא יראו כהרעה בתנאים. תצטרכי כנראה למצוא סיבות אחרות כדי להתפטר ולקבל פצויים.
יתכן שמגיע
אם הנסיעה למקום העבודה החדש וחזרה צורכת למעלה משעתיים ביום-אפשר לראות בזה הרעה מוחשית בתנאי העבודה. יתר העילות אין בהן ממש.

שיר ורד

New member
זה כבר תלוי היכן היא גרה

יתכן שמגיע
אם הנסיעה למקום העבודה החדש וחזרה צורכת למעלה משעתיים ביום-אפשר לראות בזה הרעה מוחשית בתנאי העבודה. יתר העילות אין בהן ממש.
זה כבר תלוי היכן היא גרה
בנתניה והיכן מקום העבודה המדויק בפתח תקוה. כי ניתן להגיע מנתניה לפתח תקוה ברכבת תוך פחות משעה, אבל יתכן שתוספת הזמנים להגעה מ/אל תחנת הרכבת תגרום להארכה משמעותית. בנוסף , אם המעסיק מוכן לשלם לה הוצאות נסיעה ריאליות ברכב פרטי, זמן הנסיעה הממוצע לא יקח מעל שעה לכל כוון.

אני לא יודע על מה התבסס...

זה כבר תלוי היכן היא גרה
בנתניה והיכן מקום העבודה המדויק בפתח תקוה. כי ניתן להגיע מנתניה לפתח תקוה ברכבת תוך פחות משעה, אבל יתכן שתוספת הזמנים להגעה מ/אל תחנת הרכבת תגרום להארכה משמעותית. בנוסף , אם המעסיק מוכן לשלם לה הוצאות נסיעה ריאליות ברכב פרטי, זמן הנסיעה הממוצע לא יקח מעל שעה לכל כוון.
אני לא יודע על מה התבסס...
נסימידן כשהוא דיבר על שעתיים דווקא. אינ חושב שהארכה משמעותית של הנסיעה לעבודה וממנה - יכולה להיחשב הרעה מוחשית בתנאי העבודה.

היא זכאית לפיצויים-אסמכתאות בפנים

עובד המתפטר בשל שינוי בזהות המעביד זכאי לפיצויי פיטורים שבנסיבות בהן העובד ממשיך לעבוד במקום העבודה למרות חילופי מעבידים, נוצר חוזה חדש בין העובד למעביד החדש. בבג"צ 8111/96, 922/97 הסתדרות העובדים החדשה נ' התעשיה האווירית לישראל בע"מ ואח' פ"ד נח(6), 481 נפסק כי ככל התפטרות של עובד עקב חילופי מעבידים מזכה אותו בפיצויי פיטורים מכוח סעיף 11(א) לחוק פיצויי פיטורים. אני מציע שמי שאינו עו"ד או משפטן לא ישיא עצות בפורום או לפחות לא ייתמר לתת את התשובה הנכונה

תשובה

עובד המתפטר בשל שינוי בזהות המעביד זכאי לפיצויי פיטורים שבנסיבות בהן העובד ממשיך לעבוד במקום העבודה למרות חילופי מעבידים, נוצר חוזה חדש בין העובד למעביד החדש. בבג"צ 8111/96, 922/97 הסתדרות העובדים החדשה נ' התעשיה האווירית לישראל בע"מ ואח' פ"ד נח(6), 481 נפסק כי ככל התפטרות של עובד עקב חילופי מעבידים מזכה אותו בפיצויי פיטורים מכוח סעיף 11(א) לחוק פיצויי פיטורים. אני מציע שמי שאינו עו"ד או משפטן לא ישיא עצות בפורום או לפחות לא ייתמר לתת את התשובה הנכונה
תשובה
משאלתה ברור בעליל כי אין כוונתה להתפטר "בשל שינוי בזהות המעביד" זאת ועוד, בסיפא למסר שלה היא כותבת:" איני מעוניינת לעבוד בחברה הזאת יותר"... וקודם לכן, היא מציינת במפורש כי הבעיה היא משך הנסיעה שהוארך לשעתיים. מכל זה ברור שתשובתך אכן נכונה,אלא שהיא תשובה נכונה לשאלה אחרת, לא נורא כולנו טועים, לפעמים.

לא נדרשת כוונה-ההליך הוא אוטומוטי

תשובה
משאלתה ברור בעליל כי אין כוונתה להתפטר "בשל שינוי בזהות המעביד" זאת ועוד, בסיפא למסר שלה היא כותבת:" איני מעוניינת לעבוד בחברה הזאת יותר"... וקודם לכן, היא מציינת במפורש כי הבעיה היא משך הנסיעה שהוארך לשעתיים. מכל זה ברור שתשובתך אכן נכונה,אלא שהיא תשובה נכונה לשאלה אחרת, לא נורא כולנו טועים, לפעמים.
ע"פ הלכת רמת"א, מרגע שיש חילופי מעבידים מתגבשת הזכאות לפיצויי פיטורין.

עם כל הכבוד קודם טעית ועכשיו שגית

ע"פ הלכת רמת"א, מרגע שיש חילופי מעבידים מתגבשת הזכאות לפיצויי פיטורין.
עם כל הכבוד קודם טעית ועכשיו שגית
אין מדובר בשינוי מעביד, היא מציינת מפורשות שהיא עובדת שם 3 שנים וחצי והחברה מבקשת שתעבור אתה למקום מרוחק, על מה אתה שח? היכן כאן שינוי מעביד? מותר לך להגיד: סליחה טעיתי, לא יקרה לך דבר.

לליאת

פיצויי פיטורין
לליאת
אני מבסס את עמדתי על עשרות פסקי דין. אציין רק מקרה אחד בו נתבקשה עובדת לעבור למקום עבודה חלופי המרוחק 27 ק"מ בלבד מהמקום הקודם ובית הדין הארצי דחה את ערעור המעבידה שטענה כי אין כאן הרעה בתנאי העבודה. ראי מרגלית נ' עליזה כהן.

מסתבר שגנרל מקלילן

פיצויי פיטורין
מסתבר שגנרל מקלילן
הוא מהיר חימה או שלפן פזיז

הסבר בפנים

מסתבר שגנרל מקלילן
הוא מהיר חימה או שלפן פזיז
הסבר בפנים
אני אנסה להסביר בצורה בהירה לכל המתקשים: הבחורה עבדה במשרד הביטחון שנה אחת-לאחר מכן עברה לטלדור ועבדה עוד שנתיים וחצי-טלדור הפסידה במכרז-טלדור רוצה שהיא תעבור לפ"ת-כאן מתגבשת עילת הפיטורין-"לענין התפטרות או פיטורים זכאים עובדים לפיצויי פיטורין כאשר קבלן השירותים שהעסיק אותם הפסיד את המכרז". אסמכתא לכך:עב (חי') 405/03 מישאייב ליובוב נ' שלג לבן שירותי כח אדם נקיון ושמירה בע"מ מהחודש האחרון אשר מסכם את ההלכות החדשות בעיניני חילופי מעבידים ולחילופין הפסד במכרז. תהנו ותבדקו את עצמכם לפני שאתם יוצאים בהכרזות שמוציאות אתכם קטנים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה