פיצויי פיטורין- שאלה לעו"ד

מצב
הנושא נעול.

פוטרתי מעבודתי. אני חתומה על הסכם העסקה בו מצוין כי המשכורת לצרכי פיצוים הינו רכיב המשכורת. מלבד רכיב המשכורת תלוש השכר שלי היה מורכב מרכיבים נוספים קבועים כגון: רכב, טלפון, פרימיה וכ"ד שהיוו שליש מסך כל השכר המשולם. האם אני זכאית לתשלום פיצוים עבור רכיבים קבועים אלו.

תשובה

פוטרתי מעבודתי. אני חתומה על הסכם העסקה בו מצוין כי המשכורת לצרכי פיצוים הינו רכיב המשכורת. מלבד רכיב המשכורת תלוש השכר שלי היה מורכב מרכיבים נוספים קבועים כגון: רכב, טלפון, פרימיה וכ"ד שהיוו שליש מסך כל השכר המשולם. האם אני זכאית לתשלום פיצוים עבור רכיבים קבועים אלו.
תשובה
רשימת המרכיבים לצורך חישוב פיצויי פיטורים היא: שכר יסוד + תוספת ותק + תוספת יוקר המיחייה + תוספת משפחה וכל תוספת פיקטיבית אחרת, לרבות עמלות, אם שולמו לך. בונוס, ימי חופשה וימי מחלה אינם נכללים בחישוב פ"פ. עליך להבחין בין בונוס לעמלה. תוספת פיקטיבית היא: אם אתה מקבל תוספת קבועה שנועדה להוסיף לשכר היסוד שלך - היא תחשב תוספת פיקטיבית והיא תכלל בשכר הקובע לצורך פ"פ. תוספות אמת (כאלה הנתנות על בסיס שימוש אמת ברכב/טלפון וכו') לא יחשבו כחלק מהשכר הקובע לפ"פ. לכן,דמי נסיעה, לא יחושבו כחלק מהשכר קובע לפ"פ וגם לא טלפון.

שיר ורד

New member
לגבי הרכיבים הנ"ל

לגבי הרכיבים הנ"ל
רכב- עלייך להוכיח שאין לך רכב והמעסיק ידע מזה. טלפון- עלייך להוכיח שאין לך טלפון (כולל סלולארי) או שהוצאות הטלפון באופן קבוע נמוכות מהתשלום בגין טלפון (כולל גילום מיסים) והמעביד ידע על כך. פרמיה - עלייך להוכיח שקיבלת פרמיה קבועה, ללא שנדרשת לעמוד במטלות מסוימות לצורך קבלת הפרמיה. אם תצליחי להוכיח את הנ"ל (או את חלקם) יש סיכוי סביר שבית דין יקבע שאת זכאית לפצויים גם בגין רכיבים אלו, במיוחד עם שכרך הבסיסי נמוך יחסית. אם השכר הבסיסי נמוך משכר המינימום יהיה על המעסיק לשלם פצויי פיטורים לפחות על פי שכר המינימום.

מצב
הנושא נעול.
למעלה