פיצויי פיטורין לאחר לידה לאב

מצב
הנושא נעול.

שלום, ברצוני לדעת האם אני זכאי לפיצויי פיטורין באם הודעתי על התפטרותי לאחר לידת בני (ההודעה הייתה יום לאחר הלידה, והיא תיכנס לתוקף בעוד 30 יום). האם אשתי צריכה לחזור לעבודה עד ליום בו התפטרותי תיכנס לתוקף (כעבור 30 יום), או שמא היא צריכה לחזור ישירות לעבודה על מנת שאני אוכל לקבל את הפיצויים? תודה, רוני

שיר ורד

New member
תגובה

שלום, ברצוני לדעת האם אני זכאי לפיצויי פיטורין באם הודעתי על התפטרותי לאחר לידת בני (ההודעה הייתה יום לאחר הלידה, והיא תיכנס לתוקף בעוד 30 יום). האם אשתי צריכה לחזור לעבודה עד ליום בו התפטרותי תיכנס לתוקף (כעבור 30 יום), או שמא היא צריכה לחזור ישירות לעבודה על מנת שאני אוכל לקבל את הפיצויים? תודה, רוני
תגובה
לאשתך אסור!!!! לחזור לעבודה לפני תום חופשת הלידה. היא זכאית לוותר על מחצית מחופשת הלידה שלה לטובתך, במקרה כזה, אתה צריך להודיע על יציאתך לחופשת לידה ומחצית מדמי הלידה ישולמו לך במקום לאשתך לפי שכרך. אשתך צריכה לחזור לעבודה בזמן זבו אתה מתחיל את חופשת הלידה. החוק לא קבע מפורשות שעל אשתך לחזור לעבודה מיד עם כניסת התפטרותך לתוקף, אבל יתכן שאם המעסיק יעלה טענה כזו היא תתקבל. כך שיתכן שתהיה כאן בעיה של פער של 14 יום בין מועד סיום יחסי עובד מעביד שלך לחזרתה של אשתך לעבודה. אם אשתך היתה שכירה לפני הלידה , נדרש בחוק שהיא עבדה ברציפות לפחות 6 חודשים לפני התפטרותך כדי שאתה תהיה זכאי לפצויים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה