פיצויי פיטורים .

מצב
הנושא נעול.

bursamen

New member
פיצויי פיטורים .

פיצויי פיטורים .
שלום נסים ! פוטרתי מחברה שהעסיקה אותי כמעט שנה במהלך השנה הזו הייתה לי העלאת שכר , נחתם איתי חוזה חדש כאשר הוצע לי לקבל תוספת שכר גבוהה יותר ללא תנאים . שאלותי הם: 1.האם מותר לעלות שכר לעובד רק בתנאי שהוא חותם על חוזה חדש ? 2.האם יש לי סיכויי כלשהו לקבל פיצויים ? 3.מהי תקרת הרווח שמותר למעסיק להרוויח על עובד כ"א? תודה על עזרתך

שיר ורד

New member
תשובה

פיצויי פיטורים .
שלום נסים ! פוטרתי מחברה שהעסיקה אותי כמעט שנה במהלך השנה הזו הייתה לי העלאת שכר , נחתם איתי חוזה חדש כאשר הוצע לי לקבל תוספת שכר גבוהה יותר ללא תנאים . שאלותי הם: 1.האם מותר לעלות שכר לעובד רק בתנאי שהוא חותם על חוזה חדש ? 2.האם יש לי סיכויי כלשהו לקבל פיצויים ? 3.מהי תקרת הרווח שמותר למעסיק להרוויח על עובד כ"א? תודה על עזרתך
תשובה
1. כן 2. כן, אנא ציין כמה זמן בדיוק עבדת ומהי סיבת הפיטורים? 3. אין חוק בנושא.

שיר ורד

New member
במקרה כזה

תשובה על שאלה 2
11 חודשים ושבוע
במקרה כזה
אם לא ישולמו לך פצויים, עליך להגיש תביעה בבית הדין לעבודה ולדרוש את הפצויים, בטענה שפיטוריך קרוב לתום שנת עבודה נעשו כדי להתחמק מתשלום פצויים. הטענה הזו, היא טענה שבחזקה , מכח החוק, ולכן אינך צריך להביא הוכחות לטענה זו, ומי שצריך להוכיח ההפך זה המעסיק. דוגמאות למקרים שבהם ישוחרר המעסיק מתשלום הפצויים במקרה כזה. 1. החברה נסגרה וכל עובדיה פוטרו עד לאותו מועד. 2. העובד נתפס בביצוע עבירה חמורה סמוך למועד פיטוריו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה