פיצויי פיטורים

מצב
הנושא נעול.
פיצויי פיטורים

פיצויי פיטורים
אני עובדת כגרפקאית בעיתון העבודה החלה לפני כשנה וחצי . שעות העבודה מ1500 עד 2330 לפני כשנה התחתנתי ואני רוצה להקים משפחה אך השעות לא נותנות לי בכך. בנוסף הפסיקו את ההסעות לכיון ביתי רק לתאור אני גרה במזכרת בתיה והמשרדים במרכז תל אביב האם יש סיבה לקבל את הפיצויים?

שיר ורד

New member
תשובה

פיצויי פיטורים
אני עובדת כגרפקאית בעיתון העבודה החלה לפני כשנה וחצי . שעות העבודה מ1500 עד 2330 לפני כשנה התחתנתי ואני רוצה להקים משפחה אך השעות לא נותנות לי בכך. בנוסף הפסיקו את ההסעות לכיון ביתי רק לתאור אני גרה במזכרת בתיה והמשרדים במרכז תל אביב האם יש סיבה לקבל את הפיצויים?
תשובה
במידה והפסקת ההסעות לכוון ביתך היתה בתקופה האחרונה אזי: את צריכה לפנות להנהלה ולדרוש להחזיר את ההסעה או לפצות אותך בגין ביטול ההסעות. במידה ולא יסכימו לכך את יכולה להתפטר ולתבוע פצויי פיטורים בגלל הרעת תנאים. לצורך התביעה תצטרכי לשערך את העלות שנוצרה לך כתוצאה מביטול ההסעות (זמני נסיעה ארוכים יותר, ומחיר הנסיעה) ואם היא מהווה חלק ניכר מהשכר זה יזכה אותך בפצויי פיטורים. אפשרות נוספת היא שלאחר שתלדי את ילדך הראשון, תתפטרי לצורך טיפול בילד. התפטרות לצורך טיפול בילד (תוך 9 חודשים מהלידה) מקנה זכות לקבלת פצויי פיטורים. במקרה שלך, עבודה מרוחקת מהבית ושעות עבודה חריגות, תהיי זכאית לקבל דמי אבטלה ללא צורך להמתין 90 יום (החל על עובד מתפטר בדרך כלל). הזכות איננה אוטומטית ותצטרכי כנראה לערער על קביעת הביטוח הלאומי שעלייך להמתין ואם גם הערעור ידחה, תצטרכי לתבוע את הביטוח הלאומי בבית הדין לעבודה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה