הם לא מתחמקים ולא מציעים פשרהפיצויי הלנת שכר
שלום לכולם, האם בתי הדין לעבודה נוהגים לפסוק לטובת העובד את פיצויי הלנת השכר (בנוסף לשכר המולן) בגובה של 10% לשבוע כחוק? או שהם מתחמקים ומציעים "פשרה"? בתודה מראש
הלנת שכרפיצויי הלנת שכר
שלום לכולם, האם בתי הדין לעבודה נוהגים לפסוק לטובת העובד את פיצויי הלנת השכר (בנוסף לשכר המולן) בגובה של 10% לשבוע כחוק? או שהם מתחמקים ומציעים "פשרה"? בתודה מראש
אם כך המצב די עגוםהלנת שכר
כל עינין נדון לגופו ויש מקרים רבים שמסתיימים בפשרה. לענין פיצויי ההלנה, אלה נתנים במסורה מאחר והחוק מסמיך את בית הדין, במקרים מסויימים, לא לפסוק כלל פיצויי הלנה או לפסוק פיצויי הלנה מופחתים. מנסיון אישי, מוכרים לי 3 מקרים ב-20 השנים האחרונות שבית הדין פסק פיצויי הלנה ו-2 מהם בוטלו בערעור על ידי בית הדין הארצי, במקרה השלישי (עירית אום- אל- פחם) לא הוגש כלל ערעור, וראוי לציין כי נפסקו כנגד העיריה פצויי הלנה בשעור 2% בלבד.
תיאור המקרה אצליאם כך המצב די עגום
כאשר הפסיקה באופן כמעט עקבי לא פוסקת פצויי הלנה, זה מעודד מעסיקים רבים (במיוחד אלו הנמצאים בבעיות תזרים מזומנים) להלין את שכרם של העובדים. דרך אגב, לפי מה שזכור לי, בית הדין הארצי/עליון אישר פסיקת פצויי הלנה (בסביבות 15-20% ) כנגד עירית לוד אשר הלינה את שכר עובדיה באופן חוזר לתקופה ארכוה. (גם שם מדובר באחוזי םיצוי נמוכים בהרבה מהמקסימום שהוגדר בחוק). לפי מה שאתה מתאר, הבעיה נעוצה כנראה דווקא בבית הדין הארצי לעבודה, זהוא זה שצריך להתוות את הקו התקיף כנגד מעסיקים המלינים שכר במכוון ו/או באופן חוזר. לדעתי יש לנקוט בקו תקיף במיוחד במקרים הבאים: 1. מעסיקים המשלמים את השכר באיחור באופן קבוע (כולל מקרה לדוגמא של מעסיק שמשלם ב-10 לחודש). 2. מעסיקים המלינים שכר שאיננו שנוי במחלוקת תקופה העולה על חודש. 3. מעסיקים המתנים תשלום שכר מוסכם בחתימת העובד על ויתור על זכויות (הבעיה בעיקרה בתשלום פצויי פיטורים ו/או שכר אחרון בסיום יחסי עובד מעביד).
אחרי שהמעביד יתן את כתבתיאור המקרה אצלי
אני עבדתי כסמנכ"ל פיתוח בחברת הייטק מבוססת עד אוגוסט 2005. התפטרתי באמצע יולי ונשארתי לשבועיים חפיפה , כבקשת המעסיק. מאז לא קיבלתי את משכורת יולי 2005 ובכל פעם מתחמקים ממני בתירוץ אחר , אבל מדובר רק בנקמנות על שהחלטתי לעזוב. כל שאר העובדים בחברה מקבלים עד היום את כל משכורותיהם בזמן , רק לי מסרבים לשלם ללא כל סיבה... הצלחתי להשיג את תלוש השכר של החודש שלא שולם לי. בנוסף לכך , לא הופרשו לי הסכומים לקרו ההשתלמות , בניגוד לחוזה שנחתם. לעובד נוסף אשר התפטר כחודש וחצי אחרי החברה עושה טריק דומה ועד היום לא שילמה לו את המשכורת האחרונה. האם גם במקרים מסוג זה בי"ד לעבודה "מתחשב" במעסיק??
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.