פיצויים עקב מחלה

מצב
הנושא נעול.
פיצויים עקב מחלה

פיצויים עקב מחלה
יש לי חבר בגיל 46 שחולה במחלת הסרטן. זו שנה שלישית מקבל פנסיית נכות ממבטחים. לפני שבוע האריכו לו שוב בשנה עד 31/05/06. פנה למפעל בו עבד בקשר לפיצויים ענו לו שימתין ל 31/05/06 מפני שהפנסייה שלו לא לצמיתות . במפעל אמרו לו שהם פועלים לפי החוק . השאלה שלי היא האים זה באמת חוקי ומה הוא צריך לעשות על מנת לקבל את הפיצויים תודה מראש

להתפטר.

פיצויים עקב מחלה
יש לי חבר בגיל 46 שחולה במחלת הסרטן. זו שנה שלישית מקבל פנסיית נכות ממבטחים. לפני שבוע האריכו לו שוב בשנה עד 31/05/06. פנה למפעל בו עבד בקשר לפיצויים ענו לו שימתין ל 31/05/06 מפני שהפנסייה שלו לא לצמיתות . במפעל אמרו לו שהם פועלים לפי החוק . השאלה שלי היא האים זה באמת חוקי ומה הוא צריך לעשות על מנת לקבל את הפיצויים תודה מראש
להתפטר.
תנאי ראשון לשם קבלת פיצויי פיטורים למי שמתפטר בגלל מחלה - זה להתפטר. אם הוא מתפטר בגלל מצב הבריאות שלו, הוא זכאי, עקררונית, לפיצויי פיטורים. אבל, אם הביטוח במבטחים נעשה באותו מקום עבודה, אז הוא לא זכאי לפיצויי פיטורים מלאים כי הביטוח הפנסיוני בא לפחות במקום חלק מפיצויי הפיטורים. לא בטוח שכדאי לו להתפטר ולמשוך פיצויים. שווה לו לבדוק את זה היטב לפני שהוא עושה צעד כזה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה