פיצויים מעבודה עקב נכות ממחלה

מצב
הנושא נעול.

אני בן 59 עבדתי במפעל 39 שנים .לפני שנה וחצי קבלתי אירוע מוחי אני מוכר בבטוח לאומי כנכה 100% ומבטחים אישר לי נכות של 100% קבלתי מכתב ונשלח העתק למפעל . השאלה שלי מה עלי לעשות כדי לקבל את הפיצויים ואיך מחשבים את זה . השאלה השניה היא שקבתלתי את האירוע היה מגיע לי בערך 35 ימי חופש שנתי מצתבר וחלק יחסי של בית הבראה תודה מראש

שיר ורד

New member
תשובה

אני בן 59 עבדתי במפעל 39 שנים .לפני שנה וחצי קבלתי אירוע מוחי אני מוכר בבטוח לאומי כנכה 100% ומבטחים אישר לי נכות של 100% קבלתי מכתב ונשלח העתק למפעל . השאלה שלי מה עלי לעשות כדי לקבל את הפיצויים ואיך מחשבים את זה . השאלה השניה היא שקבתלתי את האירוע היה מגיע לי בערך 35 ימי חופש שנתי מצתבר וחלק יחסי של בית הבראה תודה מראש
תשובה
אתה צריך להשיג תחילה אישור רפואי המאשר שעקב הארוע המוחי אינך יכול לחזור לעבדותך הקודמת וכן שלא תוכל לחזור לעבודה בתקופה הקרובה. לאחר קבלת האישור אתה שולח מכתב התפטרות למעסיק עקב מצב בריאותך, ובו אתה דורש לקבל את השלמת הפצויים ואת פדיון החופשה שנצברה. מאחר ואתה מבוטח במבטחים, כנראה שהמעסיק הפריש כל שנה 6% משכרך על חשבון הפצויים למבטחים ולכן אתה זכאי רק להשלמה להפרש שבין השווי המשוערך של הפרשות המעביד לפצויים לבין שכרך האחרון * מספר שנות עבודתך. בהנחה ששכרך עלה במהלך העבודה , סכום זה גבוה יותר מההפרש המקובל של 2.33% * מספר שנות העבודה.הסידור של בית הבראה, איננו מוגדר בחוק ולכן אינני יודע להשיב עליו. אם מדובר במדי הבראה, אז אתה יכול לצרף למכתבך דרישה להשלמת התשלום בגין דמי הבראה, עד למועד הפסקת העבודה בפועל.

מצב
הנושא נעול.
למעלה