פיצויים מחברה שהגישה בקשה לפרוק

מצב
הנושא נעול.

עבדתי כמזכירה בחברה כ-10 חודשים לפני כמה ימים החברה הגישה בקשה לפרוק את המשכורת האחרונה של חודש פברואר וגם חצי מרץ כמובן שלא קיבלתי... היום ביקשו ממני לחתום על טופס יפוי כח לעורך דין שאמור להגיש תביעה עבור כל עובדי החברה האם עלי לחתום עליו או שעדיף להגיש את התביעה דרך עורך דין באופן עצמאי? מהם בכלל הכספים/פיצויים שמגיעים לי? יש לציין שאני בהריון בחודש שלישי ואת מכתב הפיטורין קיבלתי היום אשמח מאוד לתשובות

שיר ורד

New member
אם החברה כבר הגישה בקשה לפרוק

עבדתי כמזכירה בחברה כ-10 חודשים לפני כמה ימים החברה הגישה בקשה לפרוק את המשכורת האחרונה של חודש פברואר וגם חצי מרץ כמובן שלא קיבלתי... היום ביקשו ממני לחתום על טופס יפוי כח לעורך דין שאמור להגיש תביעה עבור כל עובדי החברה האם עלי לחתום עליו או שעדיף להגיש את התביעה דרך עורך דין באופן עצמאי? מהם בכלל הכספים/פיצויים שמגיעים לי? יש לציין שאני בהריון בחודש שלישי ואת מכתב הפיטורין קיבלתי היום אשמח מאוד לתשובות
אם החברה כבר הגישה בקשה לפרוק
אזי רוב הסכויים שאת השכר שלך לא תקבלי מהחברה אלא מהביטוח הלאומי. את יכולה להגיש את התביעה באמצעות עורך דין שלך, אך בסופו של דבר התביעה לביטוח הלאומי תוגש באמצעות המפרק שימונה לחברה. אם טרם הודעת על הריונך, עלייך להודיע מיידית ועל החברה לפנות למפקחת על עבודת נשים לאשר את פיטורייך. אם כל עובדי החברה פוטרו , כנרא שהאישור ינתן, אם פוטרו רק חלק, תוכלי לטעון שאת בין המפוטרים בגלל הריונך ולכן לא בטוח שהם יאושרו. אם החברה תשתהה בהגשת הבקשה, היא תחויב גם בתשלום שכר בגין התקופה שעד להגשת הבקשה, אך זאת בתנאי שאת תודיעי להם מיידית. ביטוח לאומי לא משלם בגין הודעה מוקדמת,כך שאם את זכאית לדמי אבטלה , תתחילי להתייצב בלשכה. מאחר ולא עבדת שנה, אינך זכאית לפצויים. לפי התאור שלך , אם לא תמצאי עבודה אחרת במהלך ההריון תהיי זכאית לקבל דמי לידה. אך אם תתחילי לעבוד סמוך מאוד לתום ההריון יתכן ותפסידי את דמי הלידה או מחציתם.

מצב
הנושא נעול.
למעלה