פיצויים לרגל סגירת העסק

מצב
הנושא נעול.

blimp

New member
פיצויים לרגל סגירת העסק

פיצויים לרגל סגירת העסק
שלום אני עובד בחנות שלוש שנים, לפני כיומיים הודיע לי המעביד שהעסק עומד להיסגר עוד כחודשיים ואהיה זכאי כמובן לפיצויים. רציתי לדעת איך מחושבים הפיצויים (שכר שנתי ממוצע?, 3 משכורות אחרונות?) האם חל מס על פיצויי "הפיטורים" האלה? חשוב לציין שאני עובד במשמרות. מספר השעות שלי כל חודש אינו קבוע ובהתאם לכך המשכורת. שאלה נוספת, למעשה התחלתי את עבודתי בחנות לפני כשש שנים, אחרי שנתיים עבודה לקחתי שנה הפסקה בשל לימודים האם תקופת עבודה קודמת נחשבת בזמן הכולל לותק?

שיר ורד

New member
תשובות

פיצויים לרגל סגירת העסק
שלום אני עובד בחנות שלוש שנים, לפני כיומיים הודיע לי המעביד שהעסק עומד להיסגר עוד כחודשיים ואהיה זכאי כמובן לפיצויים. רציתי לדעת איך מחושבים הפיצויים (שכר שנתי ממוצע?, 3 משכורות אחרונות?) האם חל מס על פיצויי "הפיטורים" האלה? חשוב לציין שאני עובד במשמרות. מספר השעות שלי כל חודש אינו קבוע ובהתאם לכך המשכורת. שאלה נוספת, למעשה התחלתי את עבודתי בחנות לפני כשש שנים, אחרי שנתיים עבודה לקחתי שנה הפסקה בשל לימודים האם תקופת עבודה קודמת נחשבת בזמן הכולל לותק?
תשובות
1. הפצויים מחושבים כשכר אחרון *מספר שעות עבודה. במקרה של עובד לפי שעות, יש לכפול את הסכום שחושב בממוצע שעות עבודתו במהלך תקופת העבודה ולחלק במספר שעות עבודתו בחודש האחרון . צורת חישוב חליפית : סך כל שעות עבודת העובד * שכר אחרון לשעה מחולק ב 12. אין לכלול בחישוב הנ"ל את תוספת התשלום בגין עבודה בשעות נוספות ואין לכלול בחישוב יותר מ 186 שעות בכל חודש. 2. על פצויי פיטורים חל מס הכנסה, אם הם גבוהים מהשכר האחרון כפול מספר שנות העבודה, או אם השכר האחרון גבוה מכ 10,000 שח בחודש. 3. אני מבין שהפסקת העבודה היתה לשנה. אם הפסקת העבודה לצורך הלימודים הוגדרה כחל"ת, אזי יש רצף ופצויי הפיטורים צריכים לכלול גם את התקופה שקדמה ללימודים. אם ההפסקה הוגדר ה כניתוק יחסי עובד מעביד, כלומר התפטרת ואחר כך חזרת לעבודה, אזי אין לחבר בין 2 התקופות

מצב
הנושא נעול.
למעלה