פיצה מטר - המתכון המקורי ../images/Emo78.gif
פיצה מטר לבצק: קילו קמח רגיל שלוש כפות שמן כף מלח כף סוכר שלוש כפות שמרים טבעי כוס חלב לרוטב הפיצה: 4 עגבניות 2 כפות שמן זית 1 כף מלח 2 כפות סוכר 50 גרם עלי בזיליקום טרי מעט פרוסות שום טבעי 1 כף אורגנו מעט מעט צ’ילי התוספות: 1 בטטה מתוקה 1 חציל 1קישוא מסוג זוקיני 1פלפל אדום גבינת פטה הוראות הכנה : הבצק: מערבבים את השמרים עם החלב והסוכר וממתינים 10 דקות. מוסיפים לעיסה את הקמח, המלח ושמן הזית. מערבבים היטב. ממתינים לתפיחת הבצק. הבצק היחודי של פיצה מטר נאפה בשני שלבים: בתחילה נאפה הבצק עם שכבה דקה של רוטב פיצה (בשביל הטעם). חשוב שבאפייה הראשונה הבצק לא ייאפה מדי. באפייה השנייה מוסיפים לבצק רוטב פיצה סמיך, מפזרים גבינת מוצרלה על הבצק ומקשטים את הפיצה בירקות, כתוספות על הפיצה. התוספות: שוטפים היטב את הירקות. את החציל והקישוא חותכים לאורך, את הבטטה והפלפל חותכים לרוחב. מניחים את הירקות על מגש ומטבלים בשמן זית, טימין, רוזמרין, קצת מלח וצ'ילי. מכניסים לאפייה בתנור. מומלץ לכסות בנייר אלומיניום. את הבטטה אופים לבד ומוסיפים לה שמן, דבש טבעי, רוזמרין, מלח וקצת קינמון. התנור חייב להיות מחומם לטמפ' של 200. רבע מטר יהיה כשעליו הזוקיני והחצילים, מעליהם רצועות פלפל צלוי ומעט גבינת פטה. את רבע המטר השני נקשט בבטטה מתוקה, קצת בצל צלוי וארבע גבינות. את חומרי הרוטב פשוט מערבבים ביחד. מקור: ברנרדו שף ובעלים של "פיצה מטר"
פיצה מטר לבצק: קילו קמח רגיל שלוש כפות שמן כף מלח כף סוכר שלוש כפות שמרים טבעי כוס חלב לרוטב הפיצה: 4 עגבניות 2 כפות שמן זית 1 כף מלח 2 כפות סוכר 50 גרם עלי בזיליקום טרי מעט פרוסות שום טבעי 1 כף אורגנו מעט מעט צ’ילי התוספות: 1 בטטה מתוקה 1 חציל 1קישוא מסוג זוקיני 1פלפל אדום גבינת פטה הוראות הכנה : הבצק: מערבבים את השמרים עם החלב והסוכר וממתינים 10 דקות. מוסיפים לעיסה את הקמח, המלח ושמן הזית. מערבבים היטב. ממתינים לתפיחת הבצק. הבצק היחודי של פיצה מטר נאפה בשני שלבים: בתחילה נאפה הבצק עם שכבה דקה של רוטב פיצה (בשביל הטעם). חשוב שבאפייה הראשונה הבצק לא ייאפה מדי. באפייה השנייה מוסיפים לבצק רוטב פיצה סמיך, מפזרים גבינת מוצרלה על הבצק ומקשטים את הפיצה בירקות, כתוספות על הפיצה. התוספות: שוטפים היטב את הירקות. את החציל והקישוא חותכים לאורך, את הבטטה והפלפל חותכים לרוחב. מניחים את הירקות על מגש ומטבלים בשמן זית, טימין, רוזמרין, קצת מלח וצ'ילי. מכניסים לאפייה בתנור. מומלץ לכסות בנייר אלומיניום. את הבטטה אופים לבד ומוסיפים לה שמן, דבש טבעי, רוזמרין, מלח וקצת קינמון. התנור חייב להיות מחומם לטמפ' של 200. רבע מטר יהיה כשעליו הזוקיני והחצילים, מעליהם רצועות פלפל צלוי ומעט גבינת פטה. את רבע המטר השני נקשט בבטטה מתוקה, קצת בצל צלוי וארבע גבינות. את חומרי הרוטב פשוט מערבבים ביחד. מקור: ברנרדו שף ובעלים של "פיצה מטר"