פיצה מטר - המתכון המקורי

• פותח הנושא clcl
  • פורסם בתאריך

clcl

New member
פיצה מטר - המתכון המקורי ../images/Emo78.gif

פיצה מטר לבצק: קילו קמח רגיל שלוש כפות שמן כף מלח כף סוכר שלוש כפות שמרים טבעי כוס חלב לרוטב הפיצה: 4 עגבניות 2 כפות שמן זית 1 כף מלח 2 כפות סוכר 50 גרם עלי בזיליקום טרי מעט פרוסות שום טבעי 1 כף אורגנו מעט מעט צ’ילי התוספות: 1 בטטה מתוקה 1 חציל 1קישוא מסוג זוקיני 1פלפל אדום גבינת פטה הוראות הכנה : הבצק: מערבבים את השמרים עם החלב והסוכר וממתינים 10 דקות. מוסיפים לעיסה את הקמח, המלח ושמן הזית. מערבבים היטב. ממתינים לתפיחת הבצק. הבצק היחודי של פיצה מטר נאפה בשני שלבים: בתחילה נאפה הבצק עם שכבה דקה של רוטב פיצה (בשביל הטעם). חשוב שבאפייה הראשונה הבצק לא ייאפה מדי. באפייה השנייה מוסיפים לבצק רוטב פיצה סמיך, מפזרים גבינת מוצרלה על הבצק ומקשטים את הפיצה בירקות, כתוספות על הפיצה. התוספות: שוטפים היטב את הירקות. את החציל והקישוא חותכים לאורך, את הבטטה והפלפל חותכים לרוחב. מניחים את הירקות על מגש ומטבלים בשמן זית, טימין, רוזמרין, קצת מלח וצ'ילי. מכניסים לאפייה בתנור. מומלץ לכסות בנייר אלומיניום. את הבטטה אופים לבד ומוסיפים לה שמן, דבש טבעי, רוזמרין, מלח וקצת קינמון. התנור חייב להיות מחומם לטמפ' של 200. רבע מטר יהיה כשעליו הזוקיני והחצילים, מעליהם רצועות פלפל צלוי ומעט גבינת פטה. את רבע המטר השני נקשט בבטטה מתוקה, קצת בצל צלוי וארבע גבינות. את חומרי הרוטב פשוט מערבבים ביחד. מקור: ברנרדו שף ובעלים של "פיצה מטר"

b e ll

New member
WOW, תודה רבה רבה!

איזה יופי של פיצה. חשבתי מה להכין לילדיי להיום ארוחת צהריים. הנה התשובה. הם מאוד ישמחו. גם אני! תודה רבה שוב,

limim

New member
תודה, אבל עדיין:

לא הבנתי מה הכוונה ב"שמרים טבעי". הלוא במתכון כתוב לפי כפות, אז אם הכוונה לשמרים טריים, איך זה מסתדר?

אולי הכוונה לשימרית , בכל אופן

עפ"י כמות הקמח מספיק 3 כפות שמרים יבשים (אני הייתי מפחיתה 1/2 כפית שמרים)

clcl

New member
מעיון בנושא ולמיטב הבנתי

ירקות/פירות המכילים שמרים . . . אותם מעבדים למוצר המוגמר . . . מכאן שמם שמרים טבעיים ולא תעשיתיים.

RUTHIE1

New member
השאלה האם השמרים יבשים או לחים??

ההבדל מאוד מהותי!!!

clcl

New member
תשומת ../images/Emo23.gifך לכמות הנוזלים השנוייה

במחלוקת . . . כנראה שכמות החלב צריכה לעלות על 1 כוס . . . אז תקחי את זה בחשבון ותעבירי דיווח בבקשה. סוף שבוע נעים לך.

למעלה