הנה - מרק תירס בחלב
(מאיזשהו עיתון, כבר לא זוכרת) 2 כפות חמאה 1 כוס בצל קצוץ (אני פשוט לוקחת בצל גדול) 4 כוסות גרגרי תירס (שתי קופסאות) כף אבקת מרק עוף 2 כפות קמח 2 כוסות חלב מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט כף אחת חמאה - מאדים את הבצל עד שיתרכך אבל לא ישחים מוסיפים תירס, אבקת מרק, 3 כוסות מים. להרתיח, לבשל 5-10 דקות ולרסק (בבלנדר, עם מוט - איך שתרצי) מחממים כף חמאה בסיר נפרד. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שמזהיב מעט. מוסיפים את החלב. ובוחשים.ובוחשים. ובוחשים (אני בוחשת עם מטרפה). עד שהרוטב סמיך ואחיד. מוסיפים את הרוטב לתירס. מתבלים ומרתיחים שוב. מנמיכים את האש ומבשלים על סף רתיחה עוד 5 דקות. (בהגשה, אפשר לפזר קורנפלקס מעל).