פינת השף לסוף השבוע

אפרת12

New member
הבו לי מתכון לעוגיות ג'ינג'ר מעקצצות

בתמורה אתן מתכון לעוגיות ג'ינג'ר לא מעקצצות - אבל טעימות.

מבוסס על מתכון של רוני ונציה- 3 כוסות קמח+ לפי מצב הבצק 2 כפיות קינמון כפית אגוז מוסקט טחון ככה במתכון ,אני מגרר כחצי כפית אגוז מוסקט אז הוא ארומטי יותר 1/2 כפית ציפורן טחון 1/4 כפית פלפל לבן, טחון דק 2 כפיות אבקת סודה לשתיה או אבקת אפיה שורש ג'ינג'ר טרי-ארבע כפות,מגורר דק כמו זסט 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר 1/3כוס אבקת סוכר 1/2 כוס סוכר חום 1 ביצה 1/2 כוס סירופ מולסה או סילאן ללא תוספת סוכר בערך שליש כוס סוכר לקישוט,אני משתמשת בדמררה או סוכר קנים שהוא דק יותר למרות שבמתכון כתוב לבן. אין לי בבית. יוצאות מהכמות הזו די הרבה עוגיות. אופן ההכנה: מנפים ביחד את היבשים: קמח, תבלינים ואבקת הסודה/אבקת אפיה. מקציפים את החמאה עם הג'ינג'ר הכתוש, הסוכר (חוץ מההוא שלקישוט) עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצה ולאחר מכן את סירופ המולסה/סילאן. תוך כדי עירבול איטי מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת החמאה, וממשיכים לערבל רק עד שהתערובת מתאחדת. עוטפים ומצננים כשעתיים במקרר. קורצים מהבצק כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ ומניחים מעל תבנית האפייה. מצננים 20-15 דקות במקרר. מחממים את התנור לחום בינוני- נמוך (160 מעלות). מגלגלים את הכדורים ב- 1/3 כוס הסוכר לקישוט, ומניחים אותם חזרה בתבנית במרווחים של 5 ס"מ. משטחים אותם מעט בעזרת שתי אצבעות כדי שלא יתגלגלו על התבנית. אופים כ- 10-12 דקות עד שכל פני העוגיות בצבע זהוב שחום. מוציאים ומצננים בתבנית. לאחר 5 דקות מזיזים את העוגיות ונותנים להן להצטנן על צלחת.אחרי רבע שעה מכניסים לכלי איחסון.

אפרת12

New member

נשמע כמו בדיוק מה שחיפשתי. אני מניחה שיש מצב שאחליף את הקמח לכוסמין או שיפון, נכון

בזהירות

כלומר שיפון הוא מאד פריר ומריר מעט,כוסמין דומה יותר לחטה, אפשר להחליף חלקים בשיפון וחלקים בכוסמין.גם קמח שיבולת שועל אפשרי -שוב חלק.נניח 20% שיבולת שועל 30% שיפון ו 50% כוסמין

She Dolphin

New member
ולי הבו בבקשה מתכון למרק תירס

שיהיה קטיפתי, ואם אפשר שניתן יהיה להפיק גם גרסה צמחונית שלו. תודה

חפשי במנוע

היה ממש לא מזמן. בגדול כדי שיהיה קטיפתי משתמשים בבלנדר ובשמנת. אפשר להסמיך עם ת"א ולטחון גם אותו. חמאה,שמנת, קוביות גבינה מענינת בהגשה יתנו גוון שונה ועשיר בגירסה צמחונית. במקום מרק עוף השתמשי לבסיס בציר ירקות.

אפרת12

New member
יש לי מתכון מצוין שאני לא זוכרת בע"פ

אני יכולה לתת אותו בערב, רק - הוא מכיל חלב וחמאה וקמח והוא טחון. מתאים

אפרת12

New member
הנה - מרק תירס בחלב

(מאיזשהו עיתון, כבר לא זוכרת) 2 כפות חמאה 1 כוס בצל קצוץ (אני פשוט לוקחת בצל גדול) 4 כוסות גרגרי תירס (שתי קופסאות) כף אבקת מרק עוף 2 כפות קמח 2 כוסות חלב מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט כף אחת חמאה - מאדים את הבצל עד שיתרכך אבל לא ישחים מוסיפים תירס, אבקת מרק, 3 כוסות מים. להרתיח, לבשל 5-10 דקות ולרסק (בבלנדר, עם מוט - איך שתרצי) מחממים כף חמאה בסיר נפרד. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שמזהיב מעט. מוסיפים את החלב. ובוחשים.ובוחשים. ובוחשים (אני בוחשת עם מטרפה). עד שהרוטב סמיך ואחיד. מוסיפים את הרוטב לתירס. מתבלים ומרתיחים שוב. מנמיכים את האש ומבשלים על סף רתיחה עוד 5 דקות. (בהגשה, אפשר לפזר קורנפלקס מעל).

She Dolphin

New member
מעולה, תודה
עכשיו צריך להכין ציר ירקות...

מה שמים במים לציר ירקות וכמה זמן כדאי לבשל עד שאפשר לקרוא לזה "ציר"? זה ישרת טוב גם בהמשך צמחונית בהתהוות שכמוני

זו אופציה אחת ואפשר תמיד לגוון

הרעיון הכללי שיהיה נוזל ארומטי. 2-3 גזרים -31 בצלים חתוכים לרבעים פטרוזליה-שורש מנוקה +אגד גבעולים מאגד שמיר טימין(קורנית) 10-15 גבעולים,אני מעדיפה את הלימונית אבל לא תמיד יש ראש סלרי,חצוי לשניים,אני מוסיפה גם את הגבעולים חתוכים גס אפשר כרישה/שום/עלי דפנה (אני שונאת את הארומה שלהם)/דלעת/דלורית תיבול נוסף שאת אוהבת עם דגש נניח מזרחי-זרעי כמון,זרעי כוסברה או כוסברה טריה,חתיכת שורש זנגויל טרי בין 2-3 ליטר מים מלח ופלפל לפי הטעם,אני מעדיפה פלפל שחוק גרוס כי אפשר לגרוס על המקום ואז טרי בטעם וגם מסתנן אחר כך מהציר. מרתיחים הכל יחד,מנמיכים חום ומבשלים כשעה. אחר כך מצננים ומסננים את כל המרכיבים החוצה. אצלנו יש דורשים לפחות לגזר ולחלקי הסלרי.

She Dolphin

New member
תודה רבה. כמה נוזל מסונן מתקבל בערך מכל זה?

בהנחה שאני רוצה להכין הרבה ולהקפיא חלק?

למעלה