אבא הולך לשיעור גמרא:
או: "איך אפשר לשפר את העסקים באמצעות למידת גמרא: יום שלישי – 14/5/02 אבא שלי , שעליו לא הרחבתי את הדיבור בפורום , הוא איש טוב. יש לו לב ענקי , הוא עוזר לכל מי שרק מבקש והוא היחיד שאמר לי מהתחלה "מה שלא יקרה, אני אעזור לך", הוא ייעשה בשבילי (והאחים שלי) הכל, ו(הכי חשוב): הוא מרגיע את אמא שלי כשהיא עצבנית. יאֶמר מה שיאָמר , הקפדה יתרה בדת- לא מהמנהגים שלו. ולכן הופתעתי לגלות לפני מס´ חודשים שאבי מורי משתתף נלהב בשיעור שגמרא שנערך פעם בשבוע בעיר תל אביב. הוא אמנם הולך כל יום, 3 פעמים ביום , לתפילות, וזהו חוק בל יעבור אצלו, אבל לא הרבה מעבר לזה*. ללכת לשיעור גמרא? (ועוד פעם בשבוע…) הרבה יותר מידי בשבילו. עד שאתמול גיליתי את התשובה. שמעתי את אבא שלי ושותפו לשיעורים שלו מדברים איזה אסטרטגיות ינקטו בשיעור הבא. "נראה לי שכדאי שנתחבר ל…, שמעתי שיש לו חברה גדולה- זה יהיה מצוין אם הוא יהיה לקוח שלך". אז מסתבר שהשיעור הזה מאגד אנשי עסקים למיניהם, כך שהגמרא משמשת לא רק (אם בכלל) להרחבת ההשכלה התורנית, אלא מנוף להרחבת העסקים. איזה עולם. איזה עולם. * כל שאר ההקפדות שהוא מקפיד נובעות מלחץ של אמא שלי, הרבנית המשפחתית.