פינת הסיפור הקצר מאת מיכלית

enicegirl

New member
פינת הסיפור הקצר מאת מיכלית../images/Emo171.gif

ושוב אני מוסרת לכם את קורותיה של מיכלי בעיר הגדולה... חכו, אני עוד אבקש על זה תשלום!!!

enicegirl

New member
אבא הולך לשיעור גמרא:

או: "איך אפשר לשפר את העסקים באמצעות למידת גמרא: יום שלישי – 14/5/02 אבא שלי , שעליו לא הרחבתי את הדיבור בפורום , הוא איש טוב. יש לו לב ענקי , הוא עוזר לכל מי שרק מבקש והוא היחיד שאמר לי מהתחלה "מה שלא יקרה, אני אעזור לך", הוא ייעשה בשבילי (והאחים שלי) הכל, ו(הכי חשוב): הוא מרגיע את אמא שלי כשהיא עצבנית. יאֶמר מה שיאָמר , הקפדה יתרה בדת- לא מהמנהגים שלו. ולכן הופתעתי לגלות לפני מס´ חודשים שאבי מורי משתתף נלהב בשיעור שגמרא שנערך פעם בשבוע בעיר תל אביב. הוא אמנם הולך כל יום, 3 פעמים ביום , לתפילות, וזהו חוק בל יעבור אצלו, אבל לא הרבה מעבר לזה*. ללכת לשיעור גמרא? (ועוד פעם בשבוע…) הרבה יותר מידי בשבילו. עד שאתמול גיליתי את התשובה. שמעתי את אבא שלי ושותפו לשיעורים שלו מדברים איזה אסטרטגיות ינקטו בשיעור הבא. "נראה לי שכדאי שנתחבר ל…, שמעתי שיש לו חברה גדולה- זה יהיה מצוין אם הוא יהיה לקוח שלך". אז מסתבר שהשיעור הזה מאגד אנשי עסקים למיניהם, כך שהגמרא משמשת לא רק (אם בכלל) להרחבת ההשכלה התורנית, אלא מנוף להרחבת העסקים. איזה עולם. איזה עולם. * כל שאר ההקפדות שהוא מקפיד נובעות מלחץ של אמא שלי, הרבנית המשפחתית.

מה שכמובן מזכיר לי...

בליל שבת (יום שישי בלילה אחרי הדלקת נרות) מגיע יוסקה לבית הכנסת ופוגש שם את מענדל, "גוט שאבעס מענדל, שמעתי שאתה מוכר את האוטו, ני שאבעס גירעדט, בכמה?" (ניט שאבעס גירעדט = לא דובר בשבת = אומרים על דברים של חולין שלא רוצים/אסור לעשות בשבת) "ניט שאבעס גירעדט, 70 אלף תפוחים חדשים" "ניט שאבעס גירעדט, קצת יותר מדי, הייתי קונה ניט שאבעס גירעדט בחמישים אלף תפוחים חדשים" "ניט שאבעס גירעדט, לא נראה לי" "ניט שאבעס גירעדט, נדבר מחר" למחרת, שבת בבוקר, בתפילת שחרית: "ניט שאבעס גירעדט, בכמה?" "ניט שאבעס גירעדט, 65 אלף והיא שלך" "ניט שאבעס גירעדט, עדיין יקר נראה במנחה" מגיעים למנחה: "ניט שאבעס גירעדט, אתה יודע מה, עם הרדיו אני מסכים" "ניט שאבעס גירעדט, כבר מכרתי אותה במוסף" >
<

enicegirl

New member
הם משתלטים עלינו!!!

יום חמישי – 16/5/02 היום, לאחר אלף שנות דור בהם לא הייתי במכון כושר, נזכרתי להגיע (הטיירים זעקו לעזרה). המכון שבו אני רשומה הוא משוכלל ומאובזר- ממש עושה חשק להתעמל (חוץ מזה שיש אחלה היצע של בנים…). אחת הסיבות שבגללן בחרתי במקום הזה הוא בגלל שהמקום היה חילוני לחלוטין ומעורב. סוף סוף, לא אצטרך לסבול מהמבטים שננעצים בי כל פעם שאני עוברת ברחוב- "ראיתם את מיכל, איך היא לבושה…?" (כחצי מאוכלוסיית השכונה שלי היא דתית-ואני מכירה בערך חצי מהם…) ופתאום, היום נכנסתי לי, פגשתי חצי מהאולפנא שלי בעבר הווה ועתיד, חברות ו…כל מיש אני לא רוצה לפגוש… ועוד הקימו חדר כושר נפרד לבנות…! מה עושים??? מצד אחד: לא בא לי למשוך אש, מצד שני- על מי אני שמה??? לאחר התלבטות של 30 שניות החלטתי על תוכנית פעולה. נכנסתי לחדר כושר של הנשים, אמנם, אבל כדי שלא ייטעו לרגע לחשוב, עברתי דרך חדר הכושר המעורב עם לבושי האירובי המלא (לא משהו שעונה בדיוק לתקנות משמרות הצניעות…). הראש ההלכתי שלי ממציא לכל דבר פיתרון, הא? [והאמת היא שאני מעדיפה להתעמל בחדר כושר של נשים בלבד, לא בא לי שאנשים ייצפו בי שעותיי הפחות פוטוגוניות בחיי]

enicegirl

New member
עוד צעד קטן לאדם:

יום שישי- 17/05/02 אמש באה אלי מדריכתי האהובה (אני המרכזת- קומונרית שלה), בחורה מקסימה עם ראש פתוח (כדי שתדעו במה דברים אמורים: יש לה חבר אתיופי- ותזכרו שהיא דתייה, שזה אומר חברה ומשפחה שמרניים , אבל נראה שגם בלא מעט משפחות חילוניות היו עושים בעיות עם זה…). דיברנו על כל האנשים הדתיים האלה, שחושבים שהדרך שלהם היא היחידה הנכונה ומתנשאים על כל מי ש"מתחתם". אני חייתי בחברה כזו. למדתי בבי"ס פרטי יוקרתי, בחברה מאד סגורה (רובן של הבנות היו מאותה שכונה , שאוכלוסייתה אמידה מאד, והיו באותה תנועת נוער). כל מי שלא הייתה במעגל הזה נפלטה החוצה . אני, שגרתי בשכונה הזו , נלחמתי בכל כוחי שלא להיות כמו כולן. לא באתי לתנועת הנוער שבשכונה והלכתי עד לקצה העיר כדי להיות עם ה"עמך"ֵ, לא התלבשתי כמוהן ולא התנהגתי כמותן. והנה, גם היום , אני לא כמו כולן… הבנתי שיש לי עוד תומכת אחת . למרות שלא דיברתי איתה על הנושא, ידעתי שהיא, שמתמודדת עם לא מעט ביקורת והערות כלפי הדרך שלה, תבין אותי ותתמוך בי בהמשך. והאגוזים הקשים עוד לפני. קרי: מדריכות שלמדו בבי"ס שבו אני למדתי…

enicegirl

New member
וכמה הערות לסיום:

1. סורי שלא אמרתי כלום בעניין המפגש. לא הייתי בפוקוס באותו ערב, וכל רשמי המפגש קצת מבולבלים אצלי בראש... 2. שמעתי שלא היתה שום תגובה בפעם שעברה למה שכתבתי. אני לא צריכה פידבקים בסגנון "יופי, מיכל! המשיכי כך!" , אבל לפחות וי, או משהו שיראה שקראתם. אתם לא רוצים שאכתוב, אני אפסיק, רק תגידו משו!

enicegirl

New member
ועוד כמה הערות לסיום...

1. סורי שלא אמרתי כלום בעניין המפגש. לא הייתי בפוקוס באותו ערב, וכל רשמי המפגש קצת מבולבלים אצלי בראש... 2. שמעתי שלא היתה שום תגובה בפעם שעברה למה שכתבתי. אני לא צריכה פידבקים בסגנון "יופי, מיכל! המשיכי כך!" , אבל לפחות וי, או משהו שיראה שקראתם. אתם לא רוצים שאכתוב, אני אפסיק, רק תגידו משו!

לא רוצה לפגוע באף אחד

אבל אני לא חושב שיש מקום לכל כך הרבה הודעות אישיות בפורום בין המסרים של חייקה כופר ומחפשת (לא לדבר על הטרולים) הולכים לאיבוד כל השירשורים שנוגעים לכולם אז אולי כדאי לפחות לרשום את כל ההודעות הנ"ל בלוח הודעות ורק בלוח הודעות ולמשל סיפור ארוך כזה לרשום בהודעה אחת. באמת שאני לא רוצה לפגוע וכפי ששמתם לב שיניתי את שמי כדי שבמקרה שמישהו יפגע ויחל לזרוק עצמים אני עבדיכם הנאמן לא יפגע.

אחר

New member
גם אני לא רוצה לפגוע באף אחד

אני דווקא נהנה לקרוא את הסיפורים של מיכל, והעובדה היא שרבים מאיתנו מעלים חוויות שלא תמיד קשורות לנושא המוצהר של הפורום. לדעתי, תמשיכי.

MAYA20

New member
אווטש!!!!!

לא פחדן, פחדנית. שמעתי תלונות מסוג אלה מאחורי הקלעים ורציתי לדעת כמה אנשים תומכים בהם. רק רציתי להעלות את הנושא לדיון בלי לערב דעה אישית, וידוי + התנצלות כבר נשלחו. ... אגב פחדנים
<אם אתם רואים בחורה רודפת אחרי מושג ארטילאי, ומאחוריה המון זועם הצועק "הנרי השמיני, עצור בשם החוק!!!" רק דעו לכם שאני בעד גל נעים המתנגד לעונשי מוות ,ובמיוחד בסקילה
>

מצטער שאני כבד

הרעיון הוא שיש פרוטקציה, והקבועים והמשתתפים במפגשים, מתענינים לא רק בתהליכי היציאה/רעיונות עמוקים/הגיונות מוסר. אותנו (אותי לפחות) מעניין גם לשמוע על הדברים הקטנים שעושים את היום היום (N בשבת וכו´...) (שאגב, בדרך כלל, הוא קטע התפילה היחיד, [אצל אילו שעדיין מתפללים} שבו הם מכוונים למשמעות ופירוש המילים) הלוו, הקיוווו איך הדירה החדשה?....

טוב

New member
יאללה, יאללה,

יותר משהעגל רוצה לינוק הפרה רוצה להניק... אז בשביל מי את כותבת, בשבילך או בשבילנו? טוב, טוב, הכל בחברות. את יודעת שאנחנו מתים על החוויות שלך, וגם אם תחזרי לכתיבה מלאה בפורום (סליחה, לא אם, אלא כאשר) עדיין נרצה סיכומים כאלה. תמשיכי כך, מיכלי.

דידית

New member
אני אוהבת!

לא להפסיק. לא חיבים לדבר פה כל היום על תורה, דת ואמונה. דידית.

למעלה