פינוי בינוי - מהי תמורה הולמת

meirony1

New member
פינוי בינוי - מהי תמורה הולמת

ברשותי דירה בר"ג בשטח של כ 70 מ"ר קיבלתי הצעת הצטרפות ליוזמת פינוי בינוי שתמורתה: דירה הגדולה ב 30 מ"ר מהקיימת, מחסן וחניה. דובר על עיסקת נטו הכוללת דיור ביניים, תשלום המיסוי ע"י היזם ובטוחות. שאלתי: א. האם הצעה בסדר גודל כזה מהווה פיצוי סביר / הולם ביחס לפרויקטי פינוי בינוי אחרים? (קראתי שבפרויקט ברמת אביב הוצעו לדיירים דירות בגודל 120 מ"ר בעבור דירות של 75 מ"ר) ב. מה משמעות החתימה על "נייר עקרונות עד לגיבושו של הסכם מפורט"? האם חתימה כזו מחייבת אותי לחתום גם על ההסכם המפורט? ומה אם "בשבוע הבא" נקבל הצעה טובה יותר? אשמח לקבל תגובות והתייחסויות מבעלי נסיון

תמורה הולמת בפרויקט פינוי בינוי

שלום רב, ראשית, משרדנו הוא המשרד המייצג את בעלי הזכויות בפרויקט ברמת אביב ואני גאה לומר שהצלחנו להשיג להם הישג חסר תקדים שלא נשמע בארץ - של דירות חדשות עד לגודל של 130 מ"ר נטו !! כשחוק פוטר ממס דירות עד לגודל של 120 מ"ר (החוק לא מציין ברוטו או נטו אך הסברה היא שהכוונה לברוטו). יחד עם זאת, אסור בתכלית האיסור להשוות תנאים של מתחם אחד של פינוי בינוי למתחם אחר. כל מתחם ונסיבותיו, כל מתחם והערך הכלכלי שלו שכן בכל מתחם צפיפות דיור שונה וזכויות בניה שונות שהעירייה מוכנה לקדם, אשר משפיעים על הכדאיות הכלכלית של היזם ועל ההצעה שהוא יכול לתת. בכל מקרה, מה שאני מציע לכם זה לפנות למשרד המתמחה בתחום, כמשרדנו, ולבצע באמצעותו מכרז מסודר בין יזמים כדי למקסם את התמורה שתקבלו. אני מכיר את ההצעות שמפזרת החברה שהציעה לכם את ההצעה, זו ההצעה הסטנדרית שהם מפזרים לכל עבר, בד"כ ללא בדיקה ממשית ויסודית של תנאי המתחם אלא כהצעה כללית ושטחית לחלוטין. מניסיון, ניתן להשיג יותר מההצעה הכללית הראשונית אבל זה דורש ניסיון רב, היכרות של התחום, היכרות עם היזמים בתחם וכיצד הם פועלים וכן הלאה... אם ברצונך לקדם את העניין, אתה מוזמן ליצור קשר. נשמח לעזור ולתרום מניסיוננו לקידום הפרויקט.

למעלה