פילטר להגנה

arnond

New member
פילטר להגנה

על העדשה. איזה פילטר כדאי לרכוש עבור ה Dimage 5 החדשה שלי על מנת לשמור על העדשה ? (49 מ"מ אם שני זוכר נכון). כמה זה צריך לעלות ? ארנון

gadieid

New member
פילטר הגנה

אהלן. יש כמה אפשרויות הזול ביותר - פילטר זכוכית שקוף נטול יכולות אופטיות - 30 ש"ח הלאה - פילטר SKYLIGHא או UV, משמש גם גמסן קרינה על סגול - 60 ש"ח. אם אתה רוצה פילטרים שגם יעשו משהו יצירתי, אלו השניים המומלצים על ידי A81 - מסנן שאמור לאזן קצת יותר טוב את הצבעים במיוחד בתאורה מעוננת. למסנן זה יש כבר תגונת אופטיות שמשפיעות על התוצר אבל הוא נותן תוצאות טובות. POLARIZER - תמיד טוב שיש - 150 ש"ח (?) (כזה שמתאים ל-AF). הקוטר של העדשה קטן אז אולי תצילח למצוא במחירים יותר זולים.

Jazzphoto

New member
מספיק פילטר UV ,בערך 40 ש"ח או פחות

את היתר:יעשה איזון הלובן במצלמה,שהוא מצוין ברוב המקרים. אפשר גם לכוון אותו לפי התנאים.

hadarchay

New member
81A-בעצם משמש גם כ-UV לא?../images/Emo12.gif

יש ברשותי 81A-מתוך סדרת הפילטרים "המחממים" של חברת "COZO"--(שאגב לא נתקלתי במישהו שמדבר על אפשרות לרכוש פילטרים של חברה זה---יש איזו סיבה מוצדקת?) אין צורך לרכוש גם פילטר AV וגם 81A--תקן אותי אם אני טועה. הדר
עושה חשק לפיצה-יאללה אני הולכת לטרוף

Jazzphoto

New member
שני פילטרים שונים,האחד ללא השפעה

על הגוון בתמונה,והשני-מחמם-גוון כתום משהו. מיותר במצלמה דיגיטאלית מן הרמה הזאת. עולים אותו הדבר.

CP

New member
כמה אפשרויות

SkyLight A1, לא אמור לעלות הרבה, בייחוד לגודל של 49 מ"מ גם אני התכוונתי לקנות אחד כזה למינולטה 404 שלי, עם עדשת 35-80 אבל עכשיו התקדמתי ל-505, ויש לי עדשת 28-80, עם קוטר פילטר גדול יותר, מה שאומר, פילטר יקר יותר... עוד אפשרות היא סתם פילטר מסנן UV... או מקטב (Polarizer), רצוי מעגלי (Circular), אם החלק הקדמי של העדשה שלך מסתובב. הפולריזר הוא הכי יקר.

למעלה