אין לי מושג מה יקרה בבחירות הקרובות (ומי שלענין זה סומך על הסקרים של ימינו ולא משנה איזה, פשוט נהנה כנראה לשקר לעצמו), אבל אם אתה באמת רוצה לערוך מחקר קטן איזה ס(ו)קרים צדקו יותר מאחרים וכו', אתה תגלה שלפחות בבחירות האחרונות פילבר היה אחד הבודדים והקרובים ביותר לתוצאות האמת.אין בעיה.אני אשמור את הסקר הזה עד הבחירות ואז ניראה.
לא, הם לא. בכל אופן לא בהכרח. מכוני הסקרים המציאו את התירוץ הזה לפני כמה עשורים, כששוב התברר, בפעם המי יודע כמה, שהם לא היו אפילו בכיוון. קם אז קול צעקה, במיוחד נגד מינה צמח אך לא רק, ובתגובה לכך המציאו המכונים, כולם כאחד, את התירוץ לפיו הסקרים שלהם נכונים רק ליום בו הם מבוצעים או מה שכונה: 'אילו הבחירות היו נערכות מחר'.הסקרים כמו הערכות שמאי רכב, נכונים ליום הסקר עצמו,
למה?אם אכן הסקרים שנתניהו עושה היו דומים לאלה של פילבר, היינו כבר מזמן אחרי בחירות.
שכחת קומניסטים.למה?
פעם היה ראש ממשלה פזיז בשם רבין שהסתמך על קמפיין וסקרים, ועוד הוסיף "תרגיל מבריק" שהתפוצץ בפרצופו.
גם במקרים פחות קיצוניים, קשה מאוד לדעת האם הקואליציה הבאה תהיה רחבה יותר, או דווקא צרה יותר
ולכן
לעומת אותו פזיז נמהר
ראש ממשלה סביר ועקבי
מביא את המשימות הדחופות והאסטרטגיות למצב יציב (תקציב ומלחמה)
תוך שאיפה למיקסום הקדנציה
ורק אז מתחיל בהתעסקות טקטית (מועד הבחירות)
לצורך עניין זה
גם ההתעסקות בנושא גיוס חרדים, שהלפידונים מנסים להפוך למוקד הבחירות (כי שאר הנושאים התפוצצו בפרצופם)
הוא טקטי ולא אסטרטגי.
גם לחרדים מאוד קשה עם זה, אך בסופו של דבר, הם אלו שהתקשו להגיע לנוסח חוק שיתקבל בהסכמה קואליציונית רחבה.
טעות בידךשכחת קומניסטים.
ראש ממשלה שעל פי הצהרה שלו הלך לבחירות רק משום שעבר בקריאה טרומית חוק האוסר להפיץ עיתון יומי בחינם ולמעשה נועד לאלץ את ישראל היום לגבות כסף הוא די פזיז. אפילו כשבכנסת ה-18 ביבי ידע טוב מאוד למנוע מחוקים שאושרו בקריאה טרומית או קריאה ראשונה להגיע לקריאה שנייה ושלישית. כך שאם הוא דובר אמת, הוא לא רק היה פזיז, אלא ממש היסטרי.למה?
פעם היה ראש ממשלה פזיז בשם רבין שהסתמך על קמפיין וסקרים, ועוד הוסיף "תרגיל מבריק" שהתפוצץ בפרצופו.
גם במקרים פחות קיצוניים, קשה מאוד לדעת האם הקואליציה הבאה תהיה רחבה יותר, או דווקא צרה יותר
ולכן
לעומת אותו פזיז נמהר
ראש ממשלה סביר ועקבי
מביא את המשימות הדחופות והאסטרטגיות למצב יציב (תקציב ומלחמה)
תוך שאיפה למיקסום הקדנציה
ורק אז מתחיל בהתעסקות טקטית (מועד הבחירות)
לצורך עניין זה
גם ההתעסקות בנושא גיוס חרדים, שהלפידונים מנסים להפוך למוקד הבחירות (כי שאר הנושאים התפוצצו בפרצופם)
הוא טקטי ולא אסטרטגי.
גם לחרדים מאוד קשה עם זה, אך בסופו של דבר, הם אלו שהתקשו להגיע לנוסח חוק שיתקבל בהסכמה קואליציונית רחבה.
גם ידיעות חילקו אז חלק מהעיתונים חינםראש ממשלה שעל פי הצהרה שלו הלך לבחירות רק משום שעבר בקריאה טרומית חוק האוסר להפיץ עיתון יומי בחינם ולמעשה נועד לאלץ את ישראל היום לגבות כסף הוא די פזיז.
לפיד היה אז עבריין על מלאאפילו כשבכנסת ה-18 ביבי ידע טוב מאוד למנוע מחוקים שאושרו בקריאה טרומית או קריאה ראשונה להגיע לקריאה שנייה ושלישית. כך שאם הוא דובר אמת, הוא לא רק היה פזיז, אלא ממש היסטרי.
לפיד ידע להפעיל את דגי הרקק, לפיד עצמו טען שהוא בכלל בניגוד עניינים בגלל הקשר שלו למוזס ויצא כהרגלו מהמליאה ולא הצביעה כלל. מי שפעלו זה אילן גלאון ז"ל, לבני, ליברמן שהוא לא פוטר כי ביבי רצה אותו גם בממשלה הבאה למרות שהוא היחיד שהפעיל את הדיקטטורה במפלגה על מלא והייתה המפלגה היחידה שנתנה את מלוא המנדטים שלה (13) לחוק נגד העיתון. וכמובן 18 הח"כים הנוספים של יש עתיד.גם ידיעות חילקו אז חלק מהעיתונים חינם
כמו גם עיתונים מקומיים
אז החוק נתפר כחקיקה דיקטטורית מושחתת שנועדה לחסל בדיוק עיתון אחד
בתמורה לקידומם של לפיד וחבריו בעיתון
כך שלפיד עשה בדיוק את מה שנתניה הואשם בו בתיקי אלפיים וארבעת אלפים
לפיד היה אז עבריין על מלא
ואיכשהו הוא ידע שזה אפילו לא יחקר
מה הקשר?אם אכן הסקרים שנתניהו עושה היו דומים לאלה של פילבר, היינו כבר מזמן אחרי בחירות.
הקשר הוא שנתניהו הפיל את ממשלת האחים בראשותו כי הוא הרגיש בטוח בסקרים ורצה לעשות בחירות כדי לנצח ולהרכיב קואליציה שנוחה לו כשלא עברו שנתיים מאז הבחירות. אז אם התוצאות כל כך נוחות לו, היה לו נוח מאוד להרוג שתי ציפורים במכה אחת וגם ללכת לבחירות שישפרו את מצבו וגם ליצור תדמית בציבור שהוא לא נכנע לחרדים והוא מעדיף להיסחט כמו לימון ולהיות סמרטוט הרצפה של החרדים כדי למנוע את הקדמת הבחירות, זה כנראה משום שהוא יודע ששום דבר טוב לא צפוי לו בבחירות והמקסימום שהוא יכול זה לגרור את המדינה לעוד ועוד מערכות בחירות בתקווה שלא תתאפשר קואליציה של ליברמן ובנט, עם טיבי ובל"ד.מה הקשר?
הבעיה היא שלכולם נוח לשכוח שליברמן ובנט הזדקקו לטיבי ובל"ד בגלל שלא קיבלו מספיק מנדטים שיאפשרו להם להקים קואליציה בלי טיבי ובל"ד. אם במקום להצביע לביבי מתוך פחד שליברמן ובנט יזדקקו לערבים היו כל אותם המונעים מפחד מצביעים לליברמן ובנט, ליברמן ובנט לא היו צריכים את טיבי ובל"ד והיו מצליחים להקים קואליציה בלי טיבי, בלי בל"ד, בלי חרדים ובלי הליכוד. מי שמונע מפחד תמיד אוכל אותה.הקשר הוא שנתניהו הפיל את ממשלת האחים בראשותו כי הוא הרגיש בטוח בסקרים ורצה לעשות בחירות כדי לנצח ולהרכיב קואליציה שנוחה לו כשלא עברו שנתיים מאז הבחירות. אז אם התוצאות כל כך נוחות לו, היה לו נוח מאוד להרוג שתי ציפורים במכה אחת וגם ללכת לבחירות שישפרו את מצבו וגם ליצור תדמית בציבור שהוא לא נכנע לחרדים והוא מעדיף להיסחט כמו לימון ולהיות סמרטוט הרצפה של החרדים כדי למנוע את הקדמת הבחירות, זה כנראה משום שהוא יודע ששום דבר טוב לא צפוי לו בבחירות והמקסימום שהוא יכול זה לגרור את המדינה לעוד ועוד מערכות בחירות בתקווה שלא תתאפשר קואליציה של ליברמן ובנט, עם טיבי ובל"ד.
הפחד הדרך הטובה ביותר לגרום לאנשים להסתפק ברע במיעוטו וביבי יודע כמה הימין מפחד מהערבים בקואליציה ומסתבר שגם משיקולים גזעניים כי מנסור עבאס הסכים רק לסחוט תקציבים כמו החרדים בשנות השמונים והתשעים ועדיין רוב הימין ראה בו שותף פסל למרות שקיבל את כללי המשחק שהוא לא מתערב במדיניות החוץ והביטחון ואפילו הרחיק לכת שלא ניסה לשנות את חוק הלאום השנוא על בוחריו ועדיין הליכוד והציונות הדתית צלבו אותו בתור האחים המוסלמים ועכשיו מעלילים את עלילת הדם שכספים קואליציוניים לרע"מ מימנו את הטבח של השביעי באוקטובר.הבעיה היא שלכולם נוח לשכוח שליברמן ובנט הזדקקו לטיבי ובל"ד בגלל שלא קיבלו מספיק מנדטים שיאפשרו להם להקים קואליציה בלי טיבי ובל"ד. אם במקום להצביע לביבי מתוך פחד שליברמן ובנט יזדקקו לערבים היו כל אותם המונעים מפחד מצביעים לליברמן ובנט, ליברמן ובנט לא היו צריכים את טיבי ובל"ד והיו מצליחים להקים קואליציה בלי טיבי, בלי בל"ד, בלי חרדים ובלי הליכוד. מי שמונע מפחד תמיד אוכל אותה.
זו הסיבה שאני מאמין לסקרים שצופים את ניצחונו של נתניהו, ולו הייתי מצביע, הייתי מצביע דווקא למפלגה שאני יודע שלא תהיה בקואליציה, כדי לשים מכשולים בפני מהלכים שאינני מעוניין בהם, עד כמה שאני יכול להשפיע, שאני יודע שזה מעט מאוד.הפחד הדרך הטובה ביותר לגרום לאנשים להסתפק ברע במיעוטו וביבי יודע כמה הימין מפחד מהערבים בקואליציה ומסתבר שגם משיקולים גזעניים כי מנסור עבאס הסכים רק לסחוט תקציבים כמו החרדים בשנות השמונים והתשעים ועדיין רוב הימין ראה בו שותף פסל למרות שקיבל את כללי המשחק שהוא לא מתערב במדיניות החוץ והביטחון ואפילו הרחיק לכת שלא ניסה לשנות את חוק הלאום השנוא על בוחריו ועדיין הליכוד והציונות הדתית צלבו אותו בתור האחים המוסלמים ועכשיו מעלילים את עלילת הדם שכספים קואליציוניים לרע"מ מימנו את הטבח של השביעי באוקטובר.
זה בעצם מה שקרה מ2019 עד היוםזו הסיבה שאני מאמין לסקרים שצופים את ניצחונו של נתניהו, ולו הייתי מצביע, הייתי מצביע דווקא למפלגה שאני יודע שלא תהיה בקואליציה, כדי לשים מכשולים בפני מהלכים שאינני מעוניין בהם, עד כמה שאני יכול להשפיע, שאני יודע שזה מעט מאוד.
עשוי אבל אי אפשר לבנות על זה.זה בעצם מה שקרה מ2019 עד היום
והתוצאה היא חוסר תפקוד.
לעומת זאת
המפלגות הכי חזקות, שמשיגות הרבה יותר ממספר המנדטים שלהן
הן תמיד אלו שמוצבות כלשון מאזניים
הן אלו שבפועל מכתיבות מה יהיה.
וזו הסיבה שההקצנה של לפיד, חיזקה בפועל את החרדים.
כשלפיד נע ממרכז המפה הפוליטית לקצה (רק לא ביבי כמצע המפלגתי),
החרדים (שהסטורית מתקשים לפעול כגוש) הפכו ללשון המאזניים.
ובנט עשוי לתקן מה שלפיד קילקל:
הרמיזה שהוא כמפלגה גדול יותר מכל החרדים יחד
ובאותו הזמן לא אנטי חרדי מובהק
משמעו שהחרדים כבר לא לשון מאזניים.
אם הם לא בקואליציה, בנט אולי יכנס במקומם. כרוטציה
שבה כללי המשחק יכתבו מחדש
ולכן השווי של בנט, מוכפל,
בזמן שכוחם של החרדים, מצטמק.
כל חלופה אחרתעשוי אבל אי אפשר לבנות על זה.
העניין הוא שכשמופז הציע להיכנס כלשון מאזניים ואכן נכנס ביבי למרות שהחרדים לא יכלו להפיל אותה וממילא היה רק שנה עד לבחירות ביבי התעקש להמשיך לפטור את החרדים מגיוס.כל חלופה אחרת
משמעה שכוחם של החרדים עולה
אם בנט מסרב להיות לשון מאזניים ולהכנס
אבל ממתין מחוץ
כל נסיון סחיטה חרדי מעיר אותו כחלופה
אפילו עצם הרמיזה
אפילו האופציה לסגור איתו נוסחה לחוק גיוס הגון
מרסקת את החרדים
מופז הקים מחדש את נצח יהודה והמסגרות האזרחיות.העניין הוא שכשמופז הציע להיכנס כלשון מאזניים ואכן נכנס ביבי למרות שהחרדים לא יכלו להפיל אותה וממילא היה רק שנה עד לבחירות ביבי התעקש להמשיך לפטור את החרדים מגיוס.
אפשר לבנות על זה כי זה מה שרוב בוחרי ביבי ובנט רוצים, לא משנה כמה בנט שונא את ביבי וכמה ביבי אוהב את דרעי וגפני 80% מבוחרי הליכוד ו-80% מבוחרי בנט רוצים חוק גיוס בערך כמו שיולי אדלשטיין הציע לפני מבצע עם כלביא ולא רוצים את חוק הגיוס של ביסמוט וגם לא רוצים את הטהרנות של ליברמן שאפילו לא חרדי אחד ילמד בישיבה, כולם מתגייסים, לכן אם יווצר חלון הזדמנויות לממשלת אחדות בלי חרדים ובלי שמלאנים גם בוחרי ביבי וגם בוחרי בנט יתנו להם להרגיש שזה מה שהם מעדיפים על קיום ההבטחות לפני הבחירות.עשוי אבל אי אפשר לבנות על זה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.