פילבר מסביר לשמאלנים כמה הם טועים בסקרים

אביב 2019

Well-known member
אין בעיה.אני אשמור את הסקר הזה עד הבחירות ואז ניראה.

הסקרים כמו הערכות שמאי רכב, נכונים ליום הסקר עצמו,
כך שלמעשה לעולם לא ניתן להוכיח את אמיתות הסקרים.

Harrington

Well-known member
מנהל
אין בעיה.אני אשמור את הסקר הזה עד הבחירות ואז ניראה.
אין לי מושג מה יקרה בבחירות הקרובות (ומי שלענין זה סומך על הסקרים של ימינו ולא משנה איזה, פשוט נהנה כנראה לשקר לעצמו), אבל אם אתה באמת רוצה לערוך מחקר קטן איזה ס(ו)קרים צדקו יותר מאחרים וכו', אתה תגלה שלפחות בבחירות האחרונות פילבר היה אחד הבודדים והקרובים ביותר לתוצאות האמת.
הסקרים כמו הערכות שמאי רכב, נכונים ליום הסקר עצמו,
לא, הם לא. בכל אופן לא בהכרח. מכוני הסקרים המציאו את התירוץ הזה לפני כמה עשורים, כששוב התברר, בפעם המי יודע כמה, שהם לא היו אפילו בכיוון. קם אז קול צעקה, במיוחד נגד מינה צמח אך לא רק, ובתגובה לכך המציאו המכונים, כולם כאחד, את התירוץ לפיו הסקרים שלהם נכונים רק ליום בו הם מבוצעים או מה שכונה: 'אילו הבחירות היו נערכות מחר'.

תכל'ס אין כמובן שום דרך לבחון את אמיתות הטענה הזאת. יתכן שהיא נכונה בדיוק כמו שיתכן שאין בה כל ממש. הגאונים האלה פשוט המציאו תירוץ שלא ניתן לבדוק אותו ומאז הם רצים איתו. לא הייתי ממהר לקנות את זה. בוודאי לא אחרי כל הכשלונות המפוארים שלהם בזמן אמת (בלשון רבים).

1ספי11

Well-known member
אם אכן הסקרים שנתניהו עושה היו דומים לאלה של פילבר, היינו כבר מזמן אחרי בחירות.

ai27

Well-known member
אם אכן הסקרים שנתניהו עושה היו דומים לאלה של פילבר, היינו כבר מזמן אחרי בחירות.
למה?
פעם היה ראש ממשלה פזיז בשם רבין שהסתמך על קמפיין וסקרים, ועוד הוסיף "תרגיל מבריק" שהתפוצץ בפרצופו.
גם במקרים פחות קיצוניים, קשה מאוד לדעת האם הקואליציה הבאה תהיה רחבה יותר, או דווקא צרה יותר

ולכן
לעומת אותו פזיז נמהר
ראש ממשלה סביר ועקבי
מביא את המשימות הדחופות והאסטרטגיות למצב יציב (תקציב ומלחמה)
תוך שאיפה למיקסום הקדנציה
ורק אז מתחיל בהתעסקות טקטית (מועד הבחירות)

לצורך עניין זה
גם ההתעסקות בנושא גיוס חרדים, שהלפידונים מנסים להפוך למוקד הבחירות (כי שאר הנושאים התפוצצו בפרצופם)
הוא טקטי ולא אסטרטגי.
גם לחרדים מאוד קשה עם זה, אך בסופו של דבר, הם אלו שהתקשו להגיע לנוסח חוק שיתקבל בהסכמה קואליציונית רחבה.

1ספי11

Well-known member
למה?
פעם היה ראש ממשלה פזיז בשם רבין שהסתמך על קמפיין וסקרים, ועוד הוסיף "תרגיל מבריק" שהתפוצץ בפרצופו.
גם במקרים פחות קיצוניים, קשה מאוד לדעת האם הקואליציה הבאה תהיה רחבה יותר, או דווקא צרה יותר

ולכן
לעומת אותו פזיז נמהר
ראש ממשלה סביר ועקבי

לצורך עניין זה
גם ההתעסקות בנושא גיוס חרדים, שהלפידונים מנסים להפוך למוקד הבחירות (כי שאר הנושאים התפוצצו בפרצופם)
הוא טקטי ולא אסטרטגי.
גם לחרדים מאוד קשה עם זה, אך בסופו של דבר, הם אלו שהתקשו להגיע לנוסח חוק שיתקבל בהסכמה קואליציונית רחבה.
שכחת קומניסטים.

evglev1

Well-known member
מנהל
למה?

ולכן
לעומת אותו פזיז נמהר
ראש ממשלה סביר ועקבי

לצורך עניין זה
הוא טקטי ולא אסטרטגי.
ראש ממשלה שעל פי הצהרה שלו הלך לבחירות רק משום שעבר בקריאה טרומית חוק האוסר להפיץ עיתון יומי בחינם ולמעשה נועד לאלץ את ישראל היום לגבות כסף הוא די פזיז. אפילו כשבכנסת ה-18 ביבי ידע טוב מאוד למנוע מחוקים שאושרו בקריאה טרומית או קריאה ראשונה להגיע לקריאה שנייה ושלישית. כך שאם הוא דובר אמת, הוא לא רק היה פזיז, אלא ממש היסטרי.

ai27

Well-known member
ראש ממשלה שעל פי הצהרה שלו הלך לבחירות רק משום שעבר בקריאה טרומית חוק האוסר להפיץ עיתון יומי בחינם ולמעשה נועד לאלץ את ישראל היום לגבות כסף הוא די פזיז.
גם ידיעות חילקו אז חלק מהעיתונים חינם
כמו גם עיתונים מקומיים
אז החוק נתפר כחקיקה דיקטטורית מושחתת שנועדה לחסל בדיוק עיתון אחד
בתמורה לקידומם של לפיד וחבריו בעיתון

כך שלפיד עשה בדיוק את מה שנתניה הואשם בו בתיקי אלפיים וארבעת אלפים
אפילו כשבכנסת ה-18 ביבי ידע טוב מאוד למנוע מחוקים שאושרו בקריאה טרומית או קריאה ראשונה להגיע לקריאה שנייה ושלישית. כך שאם הוא דובר אמת, הוא לא רק היה פזיז, אלא ממש היסטרי.
לפיד היה אז עבריין על מלא
ואיכשהו הוא ידע שזה אפילו לא יחקר

evglev1

Well-known member
מנהל
גם ידיעות חילקו אז חלק מהעיתונים חינם
כמו גם עיתונים מקומיים
אז החוק נתפר כחקיקה דיקטטורית מושחתת שנועדה לחסל בדיוק עיתון אחד
בתמורה לקידומם של לפיד וחבריו בעיתון

כך שלפיד עשה בדיוק את מה שנתניה הואשם בו בתיקי אלפיים וארבעת אלפים

לפיד היה אז עבריין על מלא
ואיכשהו הוא ידע שזה אפילו לא יחקר
לפיד ידע להפעיל את דגי הרקק, לפיד עצמו טען שהוא בכלל בניגוד עניינים בגלל הקשר שלו למוזס ויצא כהרגלו מהמליאה ולא הצביעה כלל. מי שפעלו זה אילן גלאון ז"ל, לבני, ליברמן שהוא לא פוטר כי ביבי רצה אותו גם בממשלה הבאה למרות שהוא היחיד שהפעיל את הדיקטטורה במפלגה על מלא והייתה המפלגה היחידה שנתנה את מלוא המנדטים שלה (13) לחוק נגד העיתון. וכמובן 18 הח"כים הנוספים של יש עתיד.

evglev1

Well-known member
מנהל
הקשר הוא שנתניהו הפיל את ממשלת האחים בראשותו כי הוא הרגיש בטוח בסקרים ורצה לעשות בחירות כדי לנצח ולהרכיב קואליציה שנוחה לו כשלא עברו שנתיים מאז הבחירות. אז אם התוצאות כל כך נוחות לו, היה לו נוח מאוד להרוג שתי ציפורים במכה אחת וגם ללכת לבחירות שישפרו את מצבו וגם ליצור תדמית בציבור שהוא לא נכנע לחרדים והוא מעדיף להיסחט כמו לימון ולהיות סמרטוט הרצפה של החרדים כדי למנוע את הקדמת הבחירות, זה כנראה משום שהוא יודע ששום דבר טוב לא צפוי לו בבחירות והמקסימום שהוא יכול זה לגרור את המדינה לעוד ועוד מערכות בחירות בתקווה שלא תתאפשר קואליציה של ליברמן ובנט, עם טיבי ובל"ד.

SupermanZW

Well-known member
הקשר הוא שנתניהו הפיל את ממשלת האחים בראשותו כי הוא הרגיש בטוח בסקרים ורצה לעשות בחירות כדי לנצח ולהרכיב קואליציה שנוחה לו כשלא עברו שנתיים מאז הבחירות. אז אם התוצאות כל כך נוחות לו, היה לו נוח מאוד להרוג שתי ציפורים במכה אחת וגם ללכת לבחירות שישפרו את מצבו וגם ליצור תדמית בציבור שהוא לא נכנע לחרדים והוא מעדיף להיסחט כמו לימון ולהיות סמרטוט הרצפה של החרדים כדי למנוע את הקדמת הבחירות, זה כנראה משום שהוא יודע ששום דבר טוב לא צפוי לו בבחירות והמקסימום שהוא יכול זה לגרור את המדינה לעוד ועוד מערכות בחירות בתקווה שלא תתאפשר קואליציה של ליברמן ובנט, עם טיבי ובל"ד.
הבעיה היא שלכולם נוח לשכוח שליברמן ובנט הזדקקו לטיבי ובל"ד בגלל שלא קיבלו מספיק מנדטים שיאפשרו להם להקים קואליציה בלי טיבי ובל"ד. אם במקום להצביע לביבי מתוך פחד שליברמן ובנט יזדקקו לערבים היו כל אותם המונעים מפחד מצביעים לליברמן ובנט, ליברמן ובנט לא היו צריכים את טיבי ובל"ד והיו מצליחים להקים קואליציה בלי טיבי, בלי בל"ד, בלי חרדים ובלי הליכוד. מי שמונע מפחד תמיד אוכל אותה.

evglev1

Well-known member
מנהל
הבעיה היא שלכולם נוח לשכוח שליברמן ובנט הזדקקו לטיבי ובל"ד בגלל שלא קיבלו מספיק מנדטים שיאפשרו להם להקים קואליציה בלי טיבי ובל"ד. אם במקום להצביע לביבי מתוך פחד שליברמן ובנט יזדקקו לערבים היו כל אותם המונעים מפחד מצביעים לליברמן ובנט, ליברמן ובנט לא היו צריכים את טיבי ובל"ד והיו מצליחים להקים קואליציה בלי טיבי, בלי בל"ד, בלי חרדים ובלי הליכוד. מי שמונע מפחד תמיד אוכל אותה.
הפחד הדרך הטובה ביותר לגרום לאנשים להסתפק ברע במיעוטו וביבי יודע כמה הימין מפחד מהערבים בקואליציה ומסתבר שגם משיקולים גזעניים כי מנסור עבאס הסכים רק לסחוט תקציבים כמו החרדים בשנות השמונים והתשעים ועדיין רוב הימין ראה בו שותף פסל למרות שקיבל את כללי המשחק שהוא לא מתערב במדיניות החוץ והביטחון ואפילו הרחיק לכת שלא ניסה לשנות את חוק הלאום השנוא על בוחריו ועדיין הליכוד והציונות הדתית צלבו אותו בתור האחים המוסלמים ועכשיו מעלילים את עלילת הדם שכספים קואליציוניים לרע"מ מימנו את הטבח של השביעי באוקטובר.

SupermanZW

Well-known member
הפחד הדרך הטובה ביותר לגרום לאנשים להסתפק ברע במיעוטו וביבי יודע כמה הימין מפחד מהערבים בקואליציה ומסתבר שגם משיקולים גזעניים כי מנסור עבאס הסכים רק לסחוט תקציבים כמו החרדים בשנות השמונים והתשעים ועדיין רוב הימין ראה בו שותף פסל למרות שקיבל את כללי המשחק שהוא לא מתערב במדיניות החוץ והביטחון ואפילו הרחיק לכת שלא ניסה לשנות את חוק הלאום השנוא על בוחריו ועדיין הליכוד והציונות הדתית צלבו אותו בתור האחים המוסלמים ועכשיו מעלילים את עלילת הדם שכספים קואליציוניים לרע"מ מימנו את הטבח של השביעי באוקטובר.
זו הסיבה שאני מאמין לסקרים שצופים את ניצחונו של נתניהו, ולו הייתי מצביע, הייתי מצביע דווקא למפלגה שאני יודע שלא תהיה בקואליציה, כדי לשים מכשולים בפני מהלכים שאינני מעוניין בהם, עד כמה שאני יכול להשפיע, שאני יודע שזה מעט מאוד.

ai27

Well-known member
זו הסיבה שאני מאמין לסקרים שצופים את ניצחונו של נתניהו, ולו הייתי מצביע, הייתי מצביע דווקא למפלגה שאני יודע שלא תהיה בקואליציה, כדי לשים מכשולים בפני מהלכים שאינני מעוניין בהם, עד כמה שאני יכול להשפיע, שאני יודע שזה מעט מאוד.
זה בעצם מה שקרה מ2019 עד היום
והתוצאה היא חוסר תפקוד.

לעומת זאת
המפלגות הכי חזקות, שמשיגות הרבה יותר ממספר המנדטים שלהן
הן תמיד אלו שמוצבות כלשון מאזניים
הן אלו שבפועל מכתיבות מה יהיה.

וזו הסיבה שההקצנה של לפיד, חיזקה בפועל את החרדים.
כשלפיד נע ממרכז המפה הפוליטית לקצה (רק לא ביבי כמצע המפלגתי),
החרדים (שהסטורית מתקשים לפעול כגוש) הפכו ללשון המאזניים.

ובנט עשוי לתקן מה שלפיד קילקל:
הרמיזה שהוא כמפלגה גדול יותר מכל החרדים יחד
ובאותו הזמן לא אנטי חרדי מובהק
משמעו שהחרדים כבר לא לשון מאזניים.
אם הם לא בקואליציה, בנט אולי יכנס במקומם. כרוטציה
שבה כללי המשחק יכתבו מחדש

ולכן השווי של בנט, מוכפל,
בזמן שכוחם של החרדים, מצטמק.

SupermanZW

Well-known member
זה בעצם מה שקרה מ2019 עד היום
והתוצאה היא חוסר תפקוד.

לעומת זאת
המפלגות הכי חזקות, שמשיגות הרבה יותר ממספר המנדטים שלהן
הן תמיד אלו שמוצבות כלשון מאזניים
הן אלו שבפועל מכתיבות מה יהיה.

וזו הסיבה שההקצנה של לפיד, חיזקה בפועל את החרדים.
כשלפיד נע ממרכז המפה הפוליטית לקצה (רק לא ביבי כמצע המפלגתי),
החרדים (שהסטורית מתקשים לפעול כגוש) הפכו ללשון המאזניים.

ובנט עשוי לתקן מה שלפיד קילקל:
הרמיזה שהוא כמפלגה גדול יותר מכל החרדים יחד
ובאותו הזמן לא אנטי חרדי מובהק
משמעו שהחרדים כבר לא לשון מאזניים.
אם הם לא בקואליציה, בנט אולי יכנס במקומם. כרוטציה
שבה כללי המשחק יכתבו מחדש

ולכן השווי של בנט, מוכפל,
בזמן שכוחם של החרדים, מצטמק.
עשוי אבל אי אפשר לבנות על זה.

ai27

Well-known member
כל חלופה אחרת
משמעה שכוחם של החרדים עולה

אם בנט מסרב להיות לשון מאזניים ולהכנס
אבל ממתין מחוץ
כל נסיון סחיטה חרדי מעיר אותו כחלופה

אפילו עצם הרמיזה
אפילו האופציה לסגור איתו נוסחה לחוק גיוס הגון
מרסקת את החרדים

evglev1

Well-known member
מנהל
כל חלופה אחרת
משמעה שכוחם של החרדים עולה

אם בנט מסרב להיות לשון מאזניים ולהכנס
אבל ממתין מחוץ
כל נסיון סחיטה חרדי מעיר אותו כחלופה

אפילו עצם הרמיזה
אפילו האופציה לסגור איתו נוסחה לחוק גיוס הגון
מרסקת את החרדים
העניין הוא שכשמופז הציע להיכנס כלשון מאזניים ואכן נכנס ביבי למרות שהחרדים לא יכלו להפיל אותה וממילא היה רק שנה עד לבחירות ביבי התעקש להמשיך לפטור את החרדים מגיוס.

ai27

Well-known member
העניין הוא שכשמופז הציע להיכנס כלשון מאזניים ואכן נכנס ביבי למרות שהחרדים לא יכלו להפיל אותה וממילא היה רק שנה עד לבחירות ביבי התעקש להמשיך לפטור את החרדים מגיוס.
מופז הקים מחדש את נצח יהודה והמסגרות האזרחיות.
אבל הניסוי... לא התקדם טוב.
יצא שנצח יהודה הורכבה בעיקר ממי שעמד לצאת בשאלה.
ומכיוון שחרדים רבים התגלגלו למקומות אחרים
זה בפועל הפך למנוף חילון ולא נסיון להגדלת גיוס חרדים

אלא אם כוונתך היא לפלסנר
שהחליט לחוקק חוק שמכריח את כל החרדים להתגייס ולכן הודח
כך שבכלל לא היה דיון
כי הפער בין גיוס בכפייה של כל החרדים לבין השקפת הליכוד היה גדול מדי

evglev1

Well-known member
מנהל
אפשר לבנות על זה כי זה מה שרוב בוחרי ביבי ובנט רוצים, לא משנה כמה בנט שונא את ביבי וכמה ביבי אוהב את דרעי וגפני 80% מבוחרי הליכוד ו-80% מבוחרי בנט רוצים חוק גיוס בערך כמו שיולי אדלשטיין הציע לפני מבצע עם כלביא ולא רוצים את חוק הגיוס של ביסמוט וגם לא רוצים את הטהרנות של ליברמן שאפילו לא חרדי אחד ילמד בישיבה, כולם מתגייסים, לכן אם יווצר חלון הזדמנויות לממשלת אחדות בלי חרדים ובלי שמלאנים גם בוחרי ביבי וגם בוחרי בנט יתנו להם להרגיש שזה מה שהם מעדיפים על קיום ההבטחות לפני הבחירות.

למעלה