סיבה מצויינת לעבור לפיירפוקסטיפ מעולה הבעיה שלאחרונה גוגל כרום ברוגז איתם (בטח סירבו לשלם) אם הספק להוריד אולי תוכל לשלוח לי?
צפה בקובץ המצורף 138437
לא פותר לי את הבעיה אבל מחכים מאוד ומסביר למה התוסף Fluff Busting Purity שהורדתי, כמעט לא מועיל....גוגל כרום וחוסמי פרסומות. כדאי לדעת מה השתנה.
AI..
שאלה:
תן לי את ההסבר על מה השתנה בחוסמי הפרסומות בדפדפן כרום.
תשובה:
השינוי המרכזי הוא המעבר של גוגל ל־Manifest V3, שמגביל את היכולות של חוסמי פרסומות בכרום ומקשה עליהם לחסום תוכן באופן יעיל.
הנה פירוט של מה בדיוק השתנה ואיך זה משפיע על המשתמשים:
Manifest V3 הוא עדכון למערכת ההרשאות והיכולות של תוספים בכרום. הוא מחליף את Manifest V2, שהיה בשימוש שנים רבות.
מהו Manifest V3?
- מטרות רשמיות של גוגל: שיפור אבטחה, פרטיות וביצועים.
- השפעה בפועל: מגבלות חדשות על תוספים, במיוחד כאלה שחוסמים פרסומות.
איך זה משפיע על חוסמי פרסומות?
- הגבלת גישה ל־JavaScript: תוספים לא יכולים יותר להריץ קוד דינמי כמו בעבר.
- מעבר ל־Declarative Net Request API: במקום לאפשר לתוספים לנתח ולחסום בקשות רשת בזמן אמת, הם צריכים להצהיר מראש על כללי חסימה. זה מגביל את הגמישות והיעילות שלהם.
איך עבדו חוסמי פרסומות תחת Manifest V2?
- גישה ל־WebRequest API: תוספים יכלו ליירט ולנתח בקשות רשת בזמן אמת, מה שאיפשר חסימה מדויקת של פרסומות, מעקבים ותוכן לא רצוי.
- הרצת קוד דינמי: מפתחים יכלו לעדכן כללי חסימה תוך כדי פעולה, לפי התנהגות האתר.
- תמיכה ברשימות חסימה מתקדמות: כמו EasyList, uBlock filters, AdGuard ועוד.
למה זה היה טוב?
- חסימה יעילה יותר: תוספים כמו uBlock Origin ו־AdBlock Plus יכלו לחסום פרסומות לפני שהן בכלל נטענות.
- שליטה מלאה למשתמשים: אפשרות להוסיף כללים מותאמים אישית, להפעיל מצבים מתקדמים, ולנטר בקשות רשת.
לפי גוגל:
למה גוגל החליטה לשנות?
אבל יש גם ביקורת:
- שיפור אבטחה: פחות קוד דינמי = פחות סיכון.
- שיפור ביצועים: חסימה מראש במקום ניתוח בזמן אמת.
- פרטיות: פחות גישה למידע רגיש.
- גוגל מרוויחה מפרסומות, ולכן יש טענות שהשינוי נועד להחליש את חוסמי הפרסומות.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.