פייסבוק הזכיר לי משהו שכתבתי כאן לפני 7 או 8 שנים ועדיין מרגישה בדיוק כך

הרהורים על קמח שמרים לפסח, שקדי מרק וכיו"ב.
איכשהו, מעולם לא התחברתי לכל חיקויי החמץ המיועדים לפסח.
אולי זה מפני שגדלתי בתקופה שפסח היה פסח, וגם החיקויים היו די רחוקים מהדבר האמתי. בשבילי זה חלק מאווירת החג. דווקא בלי כל החידושים שאנו פוגשים בשנים האחרונות. לפני כעשור קיבלתי חבילת שי לחג, והיו בה ופלים כשל"פ. איכשהו נרתעתי מהם ושלחתי עם הבן לחברים בצבא.
שימו לב במה נפתח הסדר - במה נשתנה. פעמיים בשנה, במרחק מדויק של שישה חודשים זה מזה, אנחנו יוצאים מאזור הנוחות שלנו אל השונה והלא מוכר. באמצע תשרי יושבים בסוכה 7 ימים, ובדיוק ממול במעגל השנה, יוצאים מן החמץ, גם כן למשך שבעה ימים. וכל זה קורה לנו בדיוק בזמן חילופי העונות בין חורף לקיץ.
אולי יש לקב"ה סיבה טובה להטיל עלינו שבוע כזה של שוני, פעמיים בשנה? מין פסק זמן מחוץ לכל הרגלי היומיום שלנו, שאחריו אנחנו מוכנים להתחיל פרק חדש - במקרה זה, חורף או קיץ.
פסק זמן של שבעה ימים שאחריו ממשיכים הלאה, מחדש, מופיע אצלנו בעוד לא מעט הזדמנויות.
תנו לזה מקום, אפשרו לעצמכם את פסק הזמן הזה, כדי להתחיל מחדש בהמשך.
אל תשכחו להרבות במים ובירקות. נראה לי שלא סתם שני האלמנטים האלה מופיעים בסדר לא מעט.
 

ויוי 25

Well-known member
היי אורני,
מסכימה עם כל מילה שכתבת ,
לאחרונה שמעתי מהורים לילדים ,כי מאוד נוח להם עם התחליפים לקמח המאפשרים הכנת שניצלים ואת שאר סוגי הבישולים הצורכים קמח.וגם מאוד נוח להם לקנות לחמניות לילדים במקום המצות .
השנה נמכרים בכל סופר פסטות כשרות לפסח, שעשויות מקמח- אורז, ומקמח -תירס, וכל זה עושה להם חיים קלים בהכנת ארוחות לילדים .

למעשה ,גם לי אישית זה צורם שבחול המועד -פסח מוכרים לאוכלי -הקטניות פלאפל בפיתה שעשויה
מקמח כשר -לפסח, ואפילו ממרח חומוס וטחינה בפסח ,ממש לא מסתדר לי , (למרות שזה אפשרי לאוכלי הקטניות.) מאוד מוזר לי לראות את כל התחליפים לפסח שאפשר כיום להשיג בכל סופר.
כך המסורת והייחוד של חג -פסח הולכים ומתרחקים מהדור הצעיר , וזה חבל.

גם עליי מקובל לחגוג חג -פסח מסורתי על כל מאפייניו , כפי שעליהם גדלנו שתרמו לאווירה הייחודית
של החג המיוחד הזה, בו מתאפשר לנו שבוע אחד בשנה של אתנחתא - מכל מוצרי הקמח הרגילים.
יפה שציינת את חשיבות הירקות המופיעים במקורות ,יהיה חבל שהבצקים והפסטות החלופיים ,ימלאו את מקומם בשבוע החג.

מועדים לשמחה !
ושיהיה לכולנו שבוע נפלא.
 
מעניין שאחרי ההתלהבות בתקשורת וברשתות החברתיות, מהפיצות וההמבורגרים עם הלחמניות - הכול כשל"פ, קראתי
הבוקר בפייסבוק פוסט מאוכזב על ארוחת בוקר בבית קפה בירושלים. הארוחה הוגשה עם לחמניות כשל"פ אך ללא מצות.
בתגובה התפתח שרשור של עוד מאוכזבים שהתבאסו לקבל לחמניות כאלה במקום מצות.
 

עדיקים

Active member
למי שלא יודע אני לא דתיה יחד עם זאת פסח אצלנו זה פסח עם כל הנקיונות במטבח ושמירת הכשרות.
מתחברת מאוד למה שאתן כותבות כאן.
כשהילדים היו קטנים הייתי קונה תחליפי קמח כי תמיד היה קשה למצוא להם מה לאכול והפלא ופלא עכשיו כשקצת גדלו עברנו את הפסח ללא כל תחליף.
גם אני נגד כל התחליפים הכל נראה לא אמיתי ככה.
מאתגר יותר בחג יחד עם זאת מרגישים את החוסר ושמחים לחזור לשגרה כשהחג נגמר.

חברה שלי שלא שומרת בכלל בדיוק אמרה לי בחול המועד מה הקטע עם כל התחליפים ושאסור את הדבר האמיתי מרגיש לה ממש לא נכון ההתנהלות הזו.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הייתה תקופה בה ניסיתי תחליפים (פסטה בעיקר) אבל החלטנו שלא צריך- אוהבים את התחושה של מאכלים מיוחדים לפסח, גם אם מבחר מצומצם ומוכר.
אפיפיות לפסח קונה (אבל לא אוכלת) הילדים מאד אוהבים- אומרים שיותר טעים מאלה החמץ.
השנה הכנתי בעיקר עוגות פסחיות- עם קמח שקדים, מצה, תפ"א. מאד אהבנו.
 
למעלה