פיטנה ומנגרובים

פיטנה ומנגרובים

בוקר נסיעה לקיסריה פגישתי השבועית עם עצי החרוב אשל חורשת האורנים סיור בין עצי הרחוב יום של טיפול ושם בקיסריה הלכה למעשה בפארק התעשיה הפכנו את המקום לנקי מרעלים לא עושים כל שימוש בחומרי הדברה כימיים החלטת איש הטכניון וגברת איכות הסביבה ומישמים היה קשה בתחילת הדרך אך עובדה ומשם למעגן מיכאל איש מענין הגנן שמו מוטי איש יאיר לא חקרתי עדין על השם אך חלק ברור לי כבר מפגישתי עם האיש המיוחד גנן גנן גנן זה איש מקצוע אוהב צמחים ועצים ואל חלקת הפיטנה חלקה סודית אוסף של עשרות צבעים וריחות וסוד סיפר לי מוטי פיטנה בערבית = לסכסך אך גם לפתות ושבחורה מניחה בין שערותיה את פרח הפיטנה באה היא לפתות את בחיר ליבה או לפתות גבר ועץ אחד מיוחד תכין את המצלמה אמר מוטי אלמוגן מגוון יחיד ומיוחד נסיון לאקלם מנגרובים ועצי קזוארינה אקסטופיליה על שפת הים כאלו אנשים יש כאן בארצינו קיבוצניק גנן 2007 ומשם אל חוות הנוי שם סיור עם אלי האיש שבחווה גן בוטני החלטה גם כאן נניח רגל ונסיע בחיזוק העצים כי עברנו בין העצים ונזכרתי כך סיפרתי לאלי סיירנו כאן סיורי לימוד ב 1959 1960 הזענו ונחנו מתחת לעצים לא היה לנו כח ילדים עם מורים ענקים זידנברג יופה ורות בנימין והיום רצנו בקלות איך זה שאלתי את אלי ותשובתו אחריות משמעת עצמית וחלק מהעצים שנארו בגודלם מאז פיקוס בנגלי וחברים נוספים ניגש ונחפור נחפש שורשים נאבחן וניפה את הגןכי אין דרך אחרת רק ליפה כי אלו שרידי המורשת ולירושלים רכבת קלה התאמת קרקע לעצי הצל ולמעבדה בברכה עודד יפה מנהל המעבדה לחקלאות גינון וסביבה

Rebeccan

New member
רגע, איך נכנסה ירושלים לקיסריה ?

מה הפרוייקט בירושלים ? ונדמה לי שלא הסברת לגבי הגינון ברמת גן - התחלת לספר ולא השלמת (או שאני לא קראתי
)

rebeccen

אז ככה תחילתו של יום אתמול בקיסריה זה בסדר אחר כך שעות של תענוג במעגן מיכאל מחבואים של פיטנה תאנים ועוד פינות מיוחדות נדבר על זה וההמשך לירושלים שם את יודעת שמניחים רכבת קלה ולצד המסילה עצי צל וכל עץ ינטע בבור מיוחד ואת המצע אנחנו מתאימים קרקע ירושלמית קומפוסט ודשן בשיחרור איטי בורות גדולים ניקוז וכל המטעמים לעץ אני מבצע בדיקות על פי דרישה בתקווה שיבוצעו הרבה בדיקות לאורך כל הפרוייקט ולא רק בתחילתו של פרוייקט כי איכות הקרקע משתנה ובמידה ואין רצף של בדיקות הנושא מתפספס אך אני עובד על פי קריאות ולידיעתך גם היום ביקרתי בירושלים בדיקות קרקע ליד שער שכם שם מבצעים פיתוח גן ושתילות דשא וצמחים ואני הוזמנתי לבדיקת הקרקע המיובאת הקרקע המקומית סוג הקומפוסט והתאמה ולא רק עוד מספר עבודות ביצעתי היום ועל כך בהמשך בברכה עודד יפה מנהל המעבדה לחקלאות גינון וסביבה

למעלה