פיטורין

מצב
הנושא נעול.

tear25

New member
פיטורין

פיטורין
אבא שלי עבד במשך 15 שנים ברשת גדולה כמנהל , לפני חצי שנה הוא חוזר ע"י עסק פרטי לעבוד בתפקיד דומה. הבטיחו לו בעל פה ביטוח מנהלים , קרן השתלמות ושהוא יפוטר רק במקרה של פשיטת רגל או מקרה חריג. לאחרונה הוא פוטר לאחר חצי שנה במקום "עקב קיצוצים" אך המחלקה שלו נשארה עומדת ועובדת בלעדיו.. האם יש עילה לתביעה? אבי ויתר על פיצויים של 15 שנים כדי לעבוד בחברה המדוברת.. בפועל הוא לא קיבל ביטוח מנהלים וקרן השתלמות ופוטר שזה בעני הפרת חוזה שבעלפה (אני הייתי נוכח בשלבי סיכום התנאים) תודה על ההתייחסות

עילה יש, אבל...

פיטורין
אבא שלי עבד במשך 15 שנים ברשת גדולה כמנהל , לפני חצי שנה הוא חוזר ע"י עסק פרטי לעבוד בתפקיד דומה. הבטיחו לו בעל פה ביטוח מנהלים , קרן השתלמות ושהוא יפוטר רק במקרה של פשיטת רגל או מקרה חריג. לאחרונה הוא פוטר לאחר חצי שנה במקום "עקב קיצוצים" אך המחלקה שלו נשארה עומדת ועובדת בלעדיו.. האם יש עילה לתביעה? אבי ויתר על פיצויים של 15 שנים כדי לעבוד בחברה המדוברת.. בפועל הוא לא קיבל ביטוח מנהלים וקרן השתלמות ופוטר שזה בעני הפרת חוזה שבעלפה (אני הייתי נוכח בשלבי סיכום התנאים) תודה על ההתייחסות
עילה יש, אבל...
יהיה קשה להוכיח אותה. אם כל ההסכמה היתה רק בעל פה, ואם המעביד יכחיש את ההסכמה - יש סכנה שאביך לא יצליח להוכיח את גרסתו על מה שסוכם. (כדאי שאביך יבדוק אם בזמן שהוא עבד ברשת הגדולה היה לו ביטוח פנסיוני (קרן פנסיה או ביטוח מנהלים). אם היה לו - אז סביר להניח שחלק גדול מהפיצויים נשמר עבורו בביטוח הפנסיוני והוא לא הפסיד את כל הזכויות על ה-15 שנה).

שיר ורד

New member
עצוב מאוד

פיטורין
עצוב מאוד
שמנהל מתפטר ועוזב עבודה טובה על רקע הבטחות וללא חוזה חתום בכתב. מעבר לכך, כשמותרים על פצויים כדי לעבור לעבודה אחרת, חשוב לדרוש בכתב התחיבות של המעסיק החדש לתקופת העסקה מינימלית, או פיצוי מיוחד במקרה של פיטורים במהלך x חודשים ראשונים. אני מציע שהוא יגיש תביעה כנגד המעסיק על הפרת שלושת התנאים שבהסכם בעל פה. במידה והמעסיק יתכחש להתחיבותו חשוב שגם אתה תמסור עדות (בתצהיא או בפני בית הדין) , אומנם אתה לא תחשב כעד אוביקטיבי, אך עדיין זו תהיה עדות מסייעת וחשובה. ועל המעסיק של אביך אפשר לומר ממחזר הוא הפך לחזיר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה