פיטורין...

• פותח הנושא as06
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

as06

New member
פיטורין...

פיטורין...
שלום לכולם. לפני כ 3 חודשים ילדתי, אני אמורה לחזור לעבודה בעוד 4 ימים והודיעו לי מהעבודה שהם לא מעוניינים שאחזור עקב צמצומים. הם ישלמו לי את ה45 יום מראש וזהו. האם יש משהו שניתן לעשות בנידון כי ברור שהפיטורין נובעים עקב ההריון והלידה. אני מודעת לכך כי שבועיים אחריי שנודע להם על הריוני הם ניסו כבר לפטר אותי ולא הצליחו כי פניתי לעורך דין. האם ניתן לעשות משהו?

שיר ורד

New member
הם חייבים להחזיר אותך לעבודה

פיטורין...
שלום לכולם. לפני כ 3 חודשים ילדתי, אני אמורה לחזור לעבודה בעוד 4 ימים והודיעו לי מהעבודה שהם לא מעוניינים שאחזור עקב צמצומים. הם ישלמו לי את ה45 יום מראש וזהו. האם יש משהו שניתן לעשות בנידון כי ברור שהפיטורין נובעים עקב ההריון והלידה. אני מודעת לכך כי שבועיים אחריי שנודע להם על הריוני הם ניסו כבר לפטר אותי ולא הצליחו כי פניתי לעורך דין. האם ניתן לעשות משהו?
הם חייבים להחזיר אותך לעבודה
למשך 45 יום ורק לאחר מכן, הן רשאים לפטר אותך. עליהם להעסיק אותך או לשלם לך ללא העסקתך גם בתקופת ההודעה המוקדמת. במקרה של נסיבות מיוחדות לפיטוריך (למשל נסגר הסניף שעבדת בו), עליהם לקבל אישור מיוחד מהמפקחת על עבודת נשים. אם ברור לך שיפטרו אותך בתום אותה תקופה בכל מקרה, כדאי שתסכימי לפיטורים ובלבד שישלמו את שכרך בגין אותם 45 יום ותקופת ההודעה המוקדמת , כולל כל התנאים הסוציאלים הנלוים (אותם אינם חייבים לשלם, אם אינך עובדת בפועל). הסכמתך לכך, איננה פוטרת אותם מלקבל את אישורה של המפקחת על עבודת נשים.

מצב
הנושא נעול.
למעלה