פיטורין

imale3

New member
פיטורין

שלום! פעם ראשונה בפורום... אולי תוכלו לעזור לי? אני פוטרתי מעבודתי בתחום ההוראה אחרי 6 שנות עבודה על רקע צימצומים. נאמר לי שאם אמשיך לעבוד אצל מעסיק אחר בשנת הלימודים הבאה לא אהיה זכית לקבל פיצוי פיטורים, הרי זה "רצף זכויות" אצל המעסיק החדש, האם זה נכון? תודה!

המעסיק האחר יעסיק באותו מקום???

אם מדובר בהעסקה במשהו שמבחינה מהותית אמור להיחשב אותו מקום עבודה, אז זה נכון. כי אם עובד ממשיך לעבוד באותו מקום עבודה, והמעבידים מתחלפים, אז חלופי המעבידים לא מזכים את העובד בפיצויי פיטורים. אם המעביד החדש יפטר אותך - אז תהיי זכאית לפיצויים על כל התקופה, החל מתחילת העבודה אצל המעסיק הראשון. אבל אפשר לעשות הסכם שבו יובהר שיחסי העבודה מסתיימים לגמרי עם הפיטורים מהמעסיק הראשון, והמעסיק הראשון ישלם פיצויים, ואז להתחיל מחדש את העבודה אצל המעסיק השני.

imale3

New member
מעסיק חדש

הכן, המעסיק יהיה חדש לגמרי! לא מדובר באותו מקום בכלל. הסבירו לי שה"פיצויים" שלי "שמורים" במבטחים ואם אמשיך להפריש לאותו קרן (מבטחים) אז נחשב להמשך עבודה ולא מזכה בפיצוי פיטורים, האמנם?

מבטחים זה משהו אחר.

ככלל, אם מדובר במקום עבודה אחר - אז את זכאית לפיצויי פיטורים. אבל כל מעביד שחייב לשלם פיצויי פיטורים, יכול לצאת ידי חובה גם אם הוא לא משלם את הפיצויים בפועל, במקרה שהפיצויים מופקדים בקופת גמל (כמו מבטחים), אם יש על זה הסכם קיבוצי או אם יש אישור של שר העבודה והרווחה על זה. בהנחה שלמעביד שלך היה אישור, ובהנחה שהיה תשלום כראוי למבטחים, אז המעביד שלך לא חייב לשלם פיצויי פיטורים (אם הוא הפקיד 8.33% במבטחים) או חייב לשלם רק 28% מפיצויי הפיטורים (אם הוא הפקיד 6% במבטחים), בלי קשר לשאלה אם את ממשיכה לעבוד במקום אחר בהוראה או לא. הקשר של השאלה אם את ממשיכה לעבוד במקום אחר שגם שם יש ביטוח במבטחים - הוא לא לגבי חובת המעביד שלך, אלא לגבי אפשרות משיכת הכספים ממבטחים. גם אם יתברר לך שאת יכולה למשוך את הכספים ממבטחים, אני מציע לך לא לעשות את זה, כי זה יפגע לך בזכויות הפנסיוניות. הוראה נעימה.

imale3

New member
תודה רבה!!

על תשובתך. ברור לי שאין למשוך שום דבר הקשור לפנסיה... אך בכל זאת חשבתי (תמימה?) שמגיעים לי פיצויים. נכון הם אמרו שמגיע לי משהו מאוד קטן...?? בלי לפגוע בזכויות הפנסיה... נראה... בכל אופן תודה רבה!

למעלה