פיטורין- "עבירת משמעת חמורה"

מצב
הנושא נעול.

בתאריך ה-15.8.05 הגיעה לידיי הודעה בכתב המבשרת על פיטורי בעקבות "עבירת משמעת חמורה" בהמשך ל"בירור" שנעשה בתאריך 11.8.05. עד לקבלת מכתב זה לא הובאה בפני העובדה כי פיטורי הן בשל עבירה מסוג זה. העבירה החמורה הייתה אי הגעה לישיבת קצ"תים כך נטען ע"י החברה. חשוב לציין כי מהישיבה שנעדרתי, נעדרו שני קצינים תורנים נוספים בשל סיבה דומה לשלי (נוכחות חובה בלימודים), קצינים אלו לא פוטרו, לא הושעו, לא זומנו לבירור ואפילו לא נרשמה להם הערה בתיק האיש. כמה ימים לאחר המקרה בשיחה עם הממונה עלי פירטתי בפניו את מהלך הישיבה וסיכומיה בפרוטרוט כך שלא נותר צל של ספק כי שאני מעודכן בכל פרטיה. במהלך שיחה זו התעוררה חמתו של הממונה עלי לאחר שטענתי בפניו כי מחוייבותי זו ללימודים מהותיות לעתידי יותר מאותה ישיבה שכן התואר האקדמי שלי תלוי בהשלמתה. בהמשך לדברים אלו פנה אלי הממונה, בדרישה לסיכום הישיבה בכתב והגשתה למחרת עד 8:00 בבוקר. דרישות אלו של הממונה הופנו באופן בלעדי אלי וזאת על אף הבנתו כי אני מעודכן בכל פרטי הישיבה. האם אי הענותי לתביעתו של הממונה, לסיכום הישיבה בכתב, הינה עבירת משמעת חמורה?. יש לציין שקודם למיקרה זה לא נרשמו בתיקי האישי הערות משמעת ואף זכיתי להערכת ממוני והושמתי להיות ממלא מקום קב"ט המתקן. בשיחה שהתקיימה בתאריך 19.7.05 ביןהממונה ואנוכי, ציינתי בפניו את אי שביעות רצוני מאופן טיפולו בכשלים הקשורים לניהול המתקן ולביטחונו וכן את העובדה כי לאחרונה אבדה ההערכתי המקצועית והאישית שרכשתי כלפיו. בהמשך השיחה ציינתי בפנייו כי בעיקבות התנהלותו בתקופה אחרונה אין בי רצון להמשיך לעבוד תחתיו וכי אינני מתפטר מאחר ואני מחוייב למילתי ולחוזה שעליו אני חתום. אמרתי לו מפורשות כי אמשיך לעשות את עבודתי נאמנה כפי שהנדרש כלפי בחוזה וזאת למרות שאינני מעריך את דעתו המקצועית. לאור המקרה הנ"ל הושעתי ורק לאחר 26 יום שחיכתי להודעה בע"פ ובכתב לגבי עתידי הודיעו לי כי פוטרתי עקב עבירת משמעת חמורה! אשמח לקבלאת חוות דעתבם המקצועית לגבי קבילות הפיטורין. תודה רבה גבי

מצב
הנושא נעול.
למעלה